Отговори
# 90
Винаги нещата се случват по този начин, при мен по-скоро проблемът е психологически. Simple Smile Ще натисна да се случат нещата септември, това ще се падне средата на септември. От това което разбрах, ще се действа с обикновен скалпел.
[/quote]

И това мисля, че е най-правилното, за да е сигурно, че проблема ще се реши. Пожелавам Ви успех, всичко да се оправи.
[/quote]

Отново Ви благодаря за информацията и подкрепата, доста се успокоих и ще действам по план . Purple Heart

# 91
Аз принципно се въздържам от квалификации, но понеже имам наблюдения и служебно, и лично... апелирам да не се лекувате в Шейново специално за такъв род проблеми. Наистина може да са мили и любезни, но нивото на компетенция е.... да кажем под необходимото.

Аз също не плащам такива суми, но и да се налагаше... държа на конкретния лекар, предполагам и останалите момичета са така. Simple Smile
Аз бях при др. Станков, който се занимава с онкопрофилактика и колпоскопии, поради " раничка", с която ме втресаха на редовен от трудовата медицина преглед. Страхотно впечатление ми направи. Беше ми препоръчан от две различни места. За други лекари, които работят там нямам впечатления. Но така компетентно и спокойно ми разясни всички видове състояния, които обичайно ги кръщават " раничка" докато ми показваше на екран какво се вижда с колпоскопа, че определено ми вдъхва много повече сигурност от други прехвалени особи.

# 92
И аз съм била при д-р Станков в Шейново на преглед и впечатленията ми са същите. Много добър лекар.

# 93
Благодаря за отговора! Притесниха ме тези атипични клетки с неясна степен.
Няма нищо страшно, щом е неясно, значи е много леко изменението -Димитров ще каже -след година -пак, нали няма изменения на колпоскоп.
Моята беше същата +hpv
Надежда Спасова, беше права Simple Smile Обадиха се от кабинета на д-р Димитров, след година на преглед. Благодаря на  всички ви! Колко е хубаво, че я има темичката и можем да си споделяме, да се опитваме да си помагаме и да си даваме надежда. Дано да има само хубави резултати!

# 94
Благодаря за отговора! Притесниха ме тези атипични клетки с неясна степен.
Няма нищо страшно, щом е неясно, значи е много леко изменението -Димитров ще каже -след година -пак, нали няма изменения на колпоскоп.
Моята беше същата +hpv
Надежда Спасова, беше права Simple Smile Обадиха се от кабинета на д-р Димитров, след година на преглед. Благодаря на  всички ви! Колко е хубаво, че я има темичката и можем да си споделяме, да се опитваме да си помагаме и да си даваме надежда. Дано да има само хубави резултати!
И на мен така ми казаха Simple Smile

# 95
  • SF
Какво означава появата на жълтеникаво кафяво течение, наподобяващо кръв, но не е свързано с цикъла?
Жената има проблеми в момента и е много напрегната. На всичкото отгоре се е появило и това зацапване, което е оскъдно, но го има.

Аз пак трябва да ходя на преглед и много съм се изплашила. През зимата не ми направиха цитонамазка, което според мен е пропуск, но сега ще настоявам. И без това е минала година от предишната, която от 3А след 7 глобули беше спаднала на 2-ра група. Зимата микробиологията беше чиста.
Питам момичетата, на които е правена конизация - какви са симптомите на Ин-Сито?

# 96
Esmee , при мен имаше зацапване след полов контакт и обилно бяло течение, което нямаше миризма, нито ми е създавало друг дискомфорт като парене, зачервяване и т.н. Имах раничка около монета от 1 лв. и зацапването и течението се отдаваха на нея, но след цитонамазка 3А-Б , последвалата биопсия показа  Ка ин ситу.

# 97
  • SF
Didi Smile, а знае ли се за колко време се е развило и е  стигнало до ин ситу?
При мен би било повече от година.

# 98
Didi Smile, а знае ли се за колко време се е развило и е  стигнало до ин ситу?
При мен би било повече от година.

Писала съм моята история, но  пак ще я кажа: Следях се при една гинеколожка, която се занимава основно с проследяване на бременности. Имах й доверие, тя винаги обясняваше много, беше благоразположена, мила и т.н. Така през ноември 2014г. си направих редовния годишен преглед при нея. Взе цитонамазка, вагинален ехограф и мануално опипване.  Цитологията излезна ПАП 2. По време на прегледа я попитах има ли колпоскоп ( тъкмо бях прочела тук за съществуването на такъв преглед ). Отговори, че е развален, но и без него тя виждала всичко. След това я попитах на какво се дължи обилното ми бяло течение без никакви други симптоми - отговори ми, че съм имала хронична кандида ....изписа ми глобули, като отказа да ми вземе секрет за микробиология. Накрая на прегледа като заключение ми заяви, че  имам леко смъкната матка. Напуснах кабинета доста озадачена и разколебана. В следващите месеци не предприех нищо. Течението продължи, въпреки глобулите, но в добавка на няколко пъти имах контактно кървене. Така най-накрая отидох на преглед при друг лекар  8 месеца по-късно. Оказа се, че нямам смъкната матка, направи микробиология - чиста, а цитонамазката излезна 3А и новото за мен беше раничката, за чието съществуване разбрах за първи път. Лекаря също не направи колпоскоп, изписа лечение с глобули и каза след месец отново на преглед. Аз не му казах за контактното кървене тогава...не знам притесних се от новината за раничката и забравих. След месец новата цитонамазка показа 3А-Б. Лекаря направи преглед с колпоскопа - раничката кървеше. Взе материал за биопсия и така стигнах до конизация в края на октомври 2015г.  За колко време е станало това Ин ситу идея нямам, но ако първата цитонамазка е била вярна, значи за около година. То има и значение каква е причината, аз нямам генотипиране за ЧПВ вирус.

# 99
  • SF
Didi, аналогично е положението и при мен. Гледана съм с колоскоп обаче. Последна цитинамазка - миналия август, а сега през февруари - чиста микробиология, но без цитонамазка. Правела се веднъж годишно. Даде ми някакви глобули с Борова киселина за профилактика. Течението не изчезна.
Страх ме е, а ми предстои ваканция. Чакам я от много време и вече почвам да развалям всичко с мислите си и притесненията си.

# 100
Esmee , не си разваляй ваканцията. Не сe тормози с тези мисли. Какви са основанията да мислиш, че имаш Ка ин ситу ? Имаш ли дисплазия или "раничка" ? Ако колпоскопа е бил чист последния път,  значи 3А може да се дължи на някакво възпаление. Това, че при мен така са се развили нещата, не значи, че и при теб е същото или при някой друг. Всички сме различни, организмите ни реагират различно. Та...отивай да си изкараш ваканцията и от септември го мисли. Тогава направи нужните изследвания и ако има нещо ще го оправиш. Нямаш нищо спешно на този етап според мен. Simple Smile

# 101
  • SF
Благодаря!!! А основанията са ми: течение, което не се махна след профилактичното лечение. Чиста микробиология, но с течение. Не е обилно, но го има и от чиста и бистра вода, вече стана с жълтеникав цвят.

# 102
Споко бре, аз съм бременна с пап 3д. Не си само ти с 3 група. Всичко ще ти е ток и жица.
Благодаря!!! А основанията са ми: течение, което не се махна след профилактичното лечение. Чиста микробиология, но с течение. Не е обилно, но го има и от чиста и бистра вода, вече стана с жълтеникав цвят.

# 103
  • SF
Готини сте! Аз затова пиша тук. Не защото ще ме излекувате, а защото ще ме успокоите.
И се надявам, че не съм трета група Simple Smile

# 104
Esmee, при мен течението, което ме притесняваше се оказа ,че се дължи на по-голямо количество лактобацили. ПРоф. ми препоръча промивка със р-р на сода, но се въздържах и не го направих.

Общи условия

Активация на акаунт