Отговори
# 75
Цитонамазката ми я взеха  16 ден от цикъла, може да съм била и в овулация, т.е. тези клетки може да са свързани и с това и всъщност да няма нищо лошо, така ли да разбирам?

# 76
Всичко е възможно. Клетките се променят при най-различни условия, затова и в резултатите са пестеливи откъм описание, освен стандартно наложените неща, които пишат. Маркирано е с неизяснен произход, но без HPV. На този етап е така. При следваща контрола може да ги няма тези клетки  или да са се влошили нещата. Но в този резултат , аз, като непрофесионалист,  не виждам нищо притеснително.

# 77

Бойко Димитров е мой гинеколог от 8 години, страхотен е ! За жалост се премести в Св. Лазар, където е доста скъп прегледа, но през ноември (на 1 година ходя на профилактика) ще го посетя. Можеш да му се довериш, внимателен и човечен.

Много ти благодаря за мнението. За мен е важно да знам, че отивам при добър лекар, пък парите ще ги прежаля като става въпрос за здраве. А и не вярвам разликата да е чак толкова драстична. Отзивите за д-р Димитров са отлични, от всичко, което съм срещала като информация.  За съжаление в днешно време е много трудно човек да намери добри лекари, особено в БГ! Sad

# 78
Около 300 лв. излиза пълна профилактика в Св. Лазар. Аз може би ще пропусна колпоскопията и само ехо и цито ще правя, което пак излиза 200 и лв.

# 79
Около 300 лв. излиза пълна профилактика в Св. Лазар. Аз може би ще пропусна колпоскопията и само ехо и цито ще правя, което пак излиза 200 и лв.
Какви са тези цени?   #Crazy Извинявам се за коментара, но съм възмутена.

# 80
При последната ми контрола в Св. Марина в Плевен колпоскоп,цитонамазка и МБ - 200 лв. Smirk

# 81
Marsia_K, благодаря че вчера изтърпя всичките ми въпроси и се опита да отговориш на тях:kissing_smiling_eyes:

Вчера във връзка с това, което ми каза, че клетките се променят в зависимост от това в кой период от цикъла се намират, започнах да чета и много се обърках. Оказа се, че няма единно мнение кога е най-добре да се вземе цитонамазка. Някой твърдят в първите няколко чисти дни, други точно по време на овулация, а за някой лекари няма значение от периода.
Винаги съм си правила цитонамазките в първите чисти дни и винаги всички клетки са били в норма. Тази е първата ми цитонамазка в средата на цикъла, може би по време на овулация. И ето появиха се атипични клетки, но с чист колпоскоп. Може би наистина има значение кога се взима. Но е стряскащо, че самите лекари нямат единно мнение за това.

# 82
И аз да се запиша в новата тема. Момичета, аз много несериозно постъпих с Изопринозина, кога го пия, кога не. Като свърши нали не е проблем да мина на Кориолус?

От моя Летц мина месец и една седмица. Вече какво е разрешено, имам предвид вдигане на тежко, секс с презерватив или?

И още нещо: За измиване какво ползвате?

# 83
  • Бургас
Пейдж, аз бих си пуснала типизация на високорискови ЧПВ.цитото не дава категоричен отговор има или няма чпв. Още повече хламидия,МБ+мико и уреаплазми са добра идея също.

# 84
 пейдж, затова е добре да намериш лекар, с който се чувстваш в добри ръце и спокойна за себе си и здравето си.

Излишно даване на пари на този етап и при този резултат е типизацията на HPV. Мое мнение Hands V Втора група е нормална. Не трябва да се залитва  в излишни манипулации , когато все още няма данни за нещо притеснително.

# 85
Благодаря за отговора! Притесниха ме тези атипични клетки с неясна степен.
Няма нищо страшно, щом е неясно, значи е много леко изменението -Димитров ще каже -след година -пак, нали няма изменения на колпоскоп.
Моята беше същата +hpv

# 86
Marsia_K, благодаря че вчера изтърпя всичките ми въпроси и се опита да отговориш на тях:kissing_smiling_eyes:

Вчера във връзка с това, което ми каза, че клетките се променят в зависимост от това в кой период от цикъла се намират, започнах да чета и много се обърках. Оказа се, че няма единно мнение кога е най-добре да се вземе цитонамазка. Някой твърдят в първите няколко чисти дни, други точно по време на овулация, а за някой лекари няма значение от периода.
Винаги съм си правила цитонамазките в първите чисти дни и винаги всички клетки са били в норма. Тази е първата ми цитонамазка в средата на цикъла, може би по време на овулация. И ето появиха се атипични клетки, но с чист колпоскоп. Може би наистина има значение кога се взима. Но е стряскащо, че самите лекари нямат единно мнение за това.
Не мога сега да намеря точните цитати, но периодът на вземане има голямо значение. Около овулация се увеличават секретите и се случват разни други промени в шийката, поради хормоните и това може да промени характеристиките на оценяваните клетки. След овулация и преди менструация има много възпалителни клетки и това също се отразява на намазката. Явно на някои гинеколози не им пука, ама тези неща имат значение. Аз затова гледам да ходя при специалисти в профилирани болници, които се занимават с онкопрофилактика( каквато е идеята на намазката), а не при случайни кабинетни гинеколози, които се занимават основно с бременности и разни възпаления( където не виждам смисъл от намазка). И какви са тия цени по 200 лв? Направо се изумих. Аз ходя в Шейново в кабинета за онкопрофилактика и такива суми са ми адски стресиращи. Там за преглед, който е с колпоскоп задължително и цитонамазка е към 50- 60 лв. Мисля даже, че ако е без намазка е по- евтино. И докторът беше много мил и любезен, всичко  ми показваше на екрана като ми прави колпоскопия. И " раничката", дето всъщност е ектропион ми показа и си ми обясни разликата. Щот гинеколозите казват раничка на всичко и изкарват акъла на момичетата, а всъщност обикновено става въпрос за съвсем обичайно хормонално- зависимо състояние.

# 87
Д-р Маринчева: Цитонамазка се прави около десетия ден от менструалния цикъл
Най-подходящото време за цитонамазка е: една седмица след месечния цикъл... и т.н.

Скъпо е да, затова и се надявам да нямам причина да ходя отново при проф. Томов. Това не е цена отразяваща 'услугата' , а чисто печелбаство.

# 88
  • София
Аз принципно се въздържам от квалификации, но понеже имам наблюдения и служебно, и лично... апелирам да не се лекувате в Шейново специално за такъв род проблеми. Наистина може да са мили и любезни, но нивото на компетенция е.... да кажем под необходимото.

Аз също не плащам такива суми, но и да се налагаше... държа на конкретния лекар, предполагам и останалите момичета са така. Simple Smile

# 89
В Св. Лазар цените винаги са били много високи. Преди много години ми се наложи да правя абразио по мед. показатели там и дадох около 1300 лв.

Общи условия

Активация на акаунт