Отговори
# 135
Със споделяне си помагаме в тази тема. Ясно е , че темата ви е болна и съжалявам за случилото се. Просто по-подробно написани нещата могат да дадат повече доводи отколкото няколко сложени удивителни знака, както и един различен безпристрастен  поглед над ситуацията. Извинявам се , но такъв тон за първи път срещам в тази тема.  Аз също не съм негова пациентка, но съм такава на болницата и е факт , че при професора идват жени от цялата страна и то с много сериозни проблеми. Чувала съм  слухове ,но съм свидетел на положителната страна от работата му. Затова и името му е на първата страница и се препоръчва в темата. 

И все пак темата е за цитонамазките. Извинявам се за отклонението от нея Flowers Bouquet

# 136
  • София
Какво казах, всеки има право да иде където иска. Но щом е тази тема е и затова моля, да се добави и името на доктора, който съм споменала. Не е на първа страница, не е известен, но се надявам, че ще помогне на много дами Simple Smile
Хубав ден Flowers Four Leaf Clover

# 137
 Само дето не се разбра с какво е помогнал....
Резултата от цитонамазката ли свали, с HPV ли се пребори или ?
  Тук не е нито Бял списък на лекарите нито Черен списък на същите.
  Темата е Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!. Само няколко страници са изписани и можехте да ги прочетете и да разберете за какво е тя. Обсъждаме цитонамазки, дисплазии и всичко друго свързано с маточната шийка- изследвания, профилактика, лечение.  Не препоръчваме лекари. Тези от първата страница са се доказали с годините и вместо през няколко поста да се пита за техни координати, то се е взело решение те да бъдат в първия пост на темата, където са достъпни за всеки, имащ желание да се свърже с тях.

Bria, какво стана с теб? Излезе ли резултата от хистологията? Hug

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 14:50 от Marsia_K

# 138
Много съм притеснена. Излезе ми резултатът от течно базирана цитонамазка. Незадоволителна е пробата с малко клетки и много левкоцити и кръв. Вземана е на 12ден от цикъла. Дали тази кръв означава, че раничката кърви? Не ме погледна и на колпоскоп. Ще ходя при друг лекар, но не знам дали ще успея да запиша скорошен час при по-известните.
Някой с впечатления от д-р Васил Ботев? Работи в онкото в Младост и преглежда и в  Fihealth.

# 139
Дъждец, а имаш ли раничка в действителност? По принцип този резултат говори 1. за не добре взета проба и затова е незадоволителна за изследване или 2.инфекция, 3.възпаление, които също влияят на адекватността. Имаш ли течение , дискомфорт, някакви оплаквания? Ако имаш възпаление може шийката да прокърви от самото движение на четчицата . Каква е била групата при предишната цитонамазка?
 Какво каза лекаря? Такъв резултат предполага микробиология, лечение и повторна цитонамазка. Евентуално и колпоскоп , в зависимост от историята на профилактиката и/или чисто застраховане  за твое спокойствие.

# 140
Имам раничка, която винаги е била втора група. Проследявана при Ганчева и последно при Карагьозов. По принцип на 6-7-8месеца, но сега се замотах и от прегледа при Карагьозов мина година и два месеца. Колпоскопите досега са били чисти, но сега този лекар не ми направи. Нямах оплаквания, като отидох на прегледа сега и дори лекарят коментира, че не вижда нужда от микробиология. 2-3 дена след прегледа обаче започна дискомфорт и сърбеж.
Не съм коментирала резултата с него, защото не съм в града в момента.

# 141
Според мен е добре да се направи нова цитонамазка. Тази реален резултат няма. Hug

# 142
Вчера беше моята конизация.  Всичко мина добре. Другата седмица съм на преглед. Не съм оставала в болницата , след операцията изчакаха да видят дали съм добре и ме пуснаха.Беше с пълна упойка(като по филмите хихи ) .
Сутринта си махнах сама тампонадата , по указанията на лекаря.Усещам себе си точно така , както повечето от вас споделиха . Болки като в МЦ , даже по-слаби.. Гърлото ме боли повечко , като преглъщам . Предполагам е от упойката и от това , че съм пушач .. Като течение имам розово на цвят - оскъдно !
Сега чакаме ... резултати .. но не се притеснявам! Сигурна съм, че ми е писано да имам поне едно дете.. Simple Smile И че всичко ще бъде наред... ! Момичета бъдете здрави и дано да съм била полезна на някоя от вас ! Simple Smile

# 143
Gvendolin72
Здравей! Съжалявам, но чак сега виждам , отговора ти .. Благодаря!
Не са ми правили биопсия а направо конизация + абразио . Доколкото се информирах, конизацията беше препоръчителна предвид резултатите ми от ПАП теста ..
Живея извън България.. и съм доволна от гинеколожката си . Вярвам, че ще направи всичко необходимо за моето здраве ! Simple Smile
Благодаря отново за подкрепата и съветите на всички дами във форума ! Бъдете здрави и щастливи!!
ПОЗДРАВИ! Simple Smile

# 144
И аз искам да се включа с въпрос за цитонамазката...как да ги разчета
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ-Порцио: IIA
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ-Церв. канал IIB
Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии /ПИЛ/:атипични с неясна степен с HPV

# 145
  • София
Здравейте! Преди следях темата. Имам hpv и се следя от доста време. В един момент станах 3Б група и правих LEEP конизация. Оказа се обаче че лекарят който ми я прави е в отпуска още 2 седмици и нямало кой друг да ми коментира хистологията! Така че докато чакам реших да попитам тук. Някой знае ли какво значи "проксималните ръбове са ангажирани" ? На мен ми звучи все едно ръбовете на конуса не са добре - тоест не е изрязано до здраво. Дано не съм права. Някой има ли представа?
Мерси

# 146
Yana255, бързо възстановяване ти желая и непритеснителен хистологичен резултат, както и деца, колкото си пожелаеш Hug
 Колкото до биопсията, не се притеснявай, че не са направили, а преминали направо към конизацията. То leep/letz са си по-обширни биопсии и се правят с цел диагностика и лечение направо. Много по-щадящи са от скалпелната и не пречат на забременяване, износване и раждане.

zvezdichka7, резултат в границите на нормалното. Може да се направи колпоскопия, при нужда лечение, курс с имуностимуланти по преценка на лекаря.  Много са вариантите, но трябва лекаря да си каже становището. Само по този резултат няма какво толкова да се каже.

"jeny", така ми звучи и на мен резултата, но си признавам, че не съм достатъчно запозната. Изчакай мнението на лекаря Hug

# 147
Здравейте, предстои ми LLETZ процедура в Превен при проф Томов. Някой знае ли как протича процедурата? На мен ми казаха с пълна анестезия, а аз четох, че може и с местна анестезия. Имам биопсия от м март - Цин 1.

# 148
Проф. Томов предпочита пълна упойка, за да може спокойно да огледа състоянието, да направи абразио на канала , ако прецени . Приеха ме. Първия ден - изследвания, среща с анестезиолог, проби за алергия. Втория е процедурата и след нея те оставят директно в стаята. На другия ден те преглеждат, махат тампона и те изписват. Общо взето е това. Ако има нещо специално, което те интересува - питай. Hug

# 149
RDimitrova , конизацията е лека хирургична интервенция. Приспиват те и се събуждаш след 20-30 мин, като те слагат на количката с която те карат към стаята. Около 3 часа имах болки като при цикъл, на другия ден ми махнаха тампонадата и ме изписаха.

Marsia_K в понеделник съм на контролен преглед.Дай боже всичко да е наред 🙏🙏🙏

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 11:03 от Bria

Общи условия

Активация на акаунт