Отговори
# 300
  • София
Добър ден, момичета. Може ли да ми кажете горе долу каква е цената на прегледа при проф. Карагьзов- преглед, колоскоп и цито намазка?  Досега не съм ходила при него и искам да съм подготвена. Благодаря предварително за отговорите.

# 301
Добре момичета, много сте милички. Желая ви всичко най-хубаво и да сте живи и здрави!

# 302
  • Sofia
Добър ден, момичета. Може ли да ми кажете горе долу каква е цената на прегледа при проф. Карагьзов- преглед, колоскоп и цито намазка?  Досега не съм ходила при него и искам да съм подготвена. Благодаря предварително за отговорите.
Професорът мисля, че се е пенсионирал вече (не съм сигурна, не го виждам в екипа на Токуда). Да нямате предвид сина му? Ако става въпрос за сина му - преглед 50лв, колпоскопия 50лв, цитонамазка 27лв.

# 303
Професорът мисля, че се е пенсионирал вече (не съм сигурна, не го виждам в екипа на Токуда). Да нямате предвид сина му? Ако става въпрос за сина му - преглед 50лв, колпоскопия 50лв, цитонамазка 27лв.

Уау, това са доста високи цени. При д-р Ганчева беше доста по-евтино...

# 304
  • София
Добър ден, момичета. Може ли да ми кажете горе долу каква е цената на прегледа при проф. Карагьзов- преглед, колоскоп и цито намазка?  Досега не съм ходила при него и искам да съм подготвена. Благодаря предварително за отговорите.
Ми нямам идея при кой ще бъда. Аз си мислех, че е бащата, но като отворих стр. на Вита май е синът.  За него какви са мненията добър ли е колкото баща си?
А относно доктор Ганчева, няма такъв доктор или поне аз не съм срещала, а съм минала през доста за съжаление.

# 305
Това последното не е вярно.
При млад организъм има възможност за излекуване без операция.
Абсолютно подкрепям.
Фактите  в проценти :
ЦИН II - спонтанни ремисии са около 40 – 60%.
ЦИН III - Тенденциите за спонтанни ремисии са около 20 – 30%.
И това без да се взема персоналния фактор.

За жалост не е съвсем така, това са данни от проучване с много малък брой жени. С повече жени, при които е изчаквано преди конизация процентът е по-малък (клони към 1%):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4654894/

Това са %-ти от Уикипедия. И са свързани с поста на Змия и твърденията на Анонимна.

Последния абзац от  коментара е личен и е свързан с необоснованото прибягване до конизация за щяло и нещяло. Не е на база клинични проучвания, а от лични наблюдения през последната година и половина и то в нашата мила родина.

Ще прочета посочения източник при първа възможност , разбира се, за да се образовам Simple Smile Въпреки че не знам доколко са актуални въпросните клинични проучвания и приложими на места, различни от тези, където са провеждани. Thinking

# 306
Минах през лекаря. Вика ме септември за криотерапия. Питах биопсия ще правим ли преди това, каза да не се притеснявам. Все едно съм малоумна да ми отговори.
Някой има ли представа какъв е този пакет Фемофлор плюс в Геника?
Микрото ми за кандида е отр и исках разширена микробиология за мико-,уреаплазми и дт., но нямах представа, че ще ми вземе секрет за Геника. Не разбирам от прочетеното за какви точно микроорганизми изследва, а е над два пъти по-скъп.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 15:18 от Дъждец

# 307
 Какво е FEMOFLOR®?

FEMOFLOR® е съвременен молекулярно-диагностичен тест, базиран на Real-Time PCR технология, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово-предавани инфекции. За първи път само с едно изследване е възможно да бъде установена микробната композиция и взаимоотношенията между микроорганизмите в женския урогенитален тракт.

Каква информация ни дава FEMOFLOR®?

- Количествено определяне на общия брой микроорганизми в женския урогенитален тракт и броя лактобацили;

- Сравняване на количеството лактобацили с общия брой микроорганизми за оценка на състоянието и нивата на нормалната микрофлора;

- Количествено определяне на аеробни и анаеробни условно-патогенни микроорганизми, микоплазми и гъбички от рода Candida с етиологично значение в развитието на дисбиозни състояния;

- Сравняване на количеството опортюнистична микрофлора с количеството лактобацили за определяне степентта на дисбиоза – (нормално състояние на микрофлората, умерена дисбиоза и остра дисбиоза);

- Определяне на характера на вагиналната дисбиоза – аеробна, анаеробна или смесена вагинална дисбиоза;

- Откриване на полово–предавани инфекции – най-често срещаните причинители, отговорни за възникване на усложнения по време на бременност, аборт или заболявания на новороденото
https://www.ridacom.com/news/view/67

# 308
Бриа, благодаря, но това и още няколко други статии в нета прочетох преди да питам.
Кои точно микроорганизми се изследват и с какво този тест е много по-различен от другия, освен солидната сума?
Тези описания горе ми звучат като алабала.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 15:55 от Дъждец

# 309
За първи път го чувам, честно казано. Може да питаш в Геника, лаборантките са любезни.

# 310
Тъкмо излизам от Геника. Всякакви уреа-,микоплазми, хламидия, гонорея, трихомони, кандида и др.се изследват. Тъй като това не е микробиология, ако излезе нещо, няма антибиограма. Такава евентуално трябваада се пусне наново в друга лаборатория.
По руски форуми често се споменава изследването.

# 311
В момента в който се възстановя ще пусна същото изследване да видим какво ще излезе.
Теста се препоръчва при Цервицит. Аз след дъжд качулка сега ще го направя.
Цената е 140 лв, за 2 дена излизат резултатите.

# 312
Тъкмо излизам от Геника. Всякакви уреа-,микоплазми, хламидия, гонорея, трихомони, кандида и др.се изследват. Тъй като това не е микробиология, ако излезе нещо, няма антибиограма. Такава евентуално трябваада се пусне наново в друга лаборатория.
По руски форуми често се споменава изследването.
Това за антибиограмата те ли ти го казаха?

# 313
Да, в Геника.

# 314
Здравейте,
На профилактичен преглед ми бе открита малка раничка. Резултатите от цитонамазката за ПАП 2Б
ПИЛ:атипични с неясна степен койлоцити.Много съм притеснена вие какво ще ме посъветвате

Общи условия

Активация на акаунт