Отговори
# 315
  • SF
Да направиш това, което ти каже лекарят, когато ти види резултатите. Втора група се смята за добра и поне при моята втора група, нищо не последва. Въпреки че оплакванията ми продължиха.
Слагах някакви глобули за дезинфекция, за профилактика... Не дезинфектираха нищо.
Цветът на течението ми се променя и сега е жълто (към зелено). Единствената промяна, която съм правила беше, че 2-3 пъти се цопнах в един басейн. Но това може и да си го напасвам като обстоятелство заради самоуспокоението.

# 316
Момичета, не разчитайте на цитонамазка само, защото аз съм от тези с три поредни втори групи, при различни лекари, в рамките на два месеца и накрая цин 1-2 с голям по площ атипизъм. Поздрави и здраве на всички!!!

# 317
  • София
Здравейте,
На профилактичен преглед ми бе открита малка раничка. Резултатите от цитонамазката за ПАП 2Б
ПИЛ:атипични с неясна степен койлоцити.Много съм притеснена вие какво ще ме посъветвате

Щом има койлоцити, колпоскопията е задължителна. Според резултатите от нея може да се прибегне и до биопсия.

# 318
Момичета, не разчитайте на цитонамазка само, защото аз съм от тези с три поредни втори групи, при различни лекари, в рамките на два месеца и накрая цин 1-2 с голям по площ атипизъм. Поздрави и здраве на всички!!!

А също и не вярвайте безгранично в колпоскопа, защото с чист колпоскоп бях ПАП 3б - 4 ..........

# 319
  • SF
И как те излекуваха с тази група 3Б-4?

# 320
Oх,  докато изредиш всичките профилактични прегледи и доктори, плюс тези на децата и евентуално на някой близък, за всеки от които трябва да се поинтересуваш и да не се предоверяваш, и може да се побъркаш. Мен лично страшно ме депресира това ходене по лекари и изследвания. Да не говорим за търсене на второ, трето мнение Tired

# 321
Момичета, наистина човек може да се побърка. Ето, аз например като ми казаха , че не виждат нищо притенително, въпреки огромната раничка която имам, обхващаща почти цялата ми шийка, при  цитонамазка 2б и чист колпоскоп, въпреки появилите се единични атипични клетки с неясна степен на цитонамазка и ме извикаха на профилактичен преглед чак след година се успокоих. Сега като чета какво се е случило на някой от вас при чисти колпоскопи и добри цитонамазки пак почвам да полудявам. И в крайна сметка какво излиза, няма гаранция за нищо. И профилактика да си правиш, и да се следиш, ако ти е писано пак ще стане. Disappointed

# 322

А също и не вярвайте безгранично в колпоскопа, защото с чист колпоскоп бях ПАП 3б - 4 ..........

Аз да се изкажа , че много черногледо тръгна темата. Thinking
 1. Втора група има А, В и С. Има значение коя от трите е, кога е взета и какво точно е описанието към нея- задоволителна ли е, ако не, защо, какви клетки се наблюдават, какви са промените в тях и т.н. Отделно течение, общо състояние , оплаквания и т.н.
 2. Колкото до колпоскопа е важно и кой гледа на него и доколко е специалист в областта.

Затова е хубаво да се прави цялостна профилактика , а не само едното или само другото. Добре е и да има доверен лекар, който следи състоянието. А не всяка профилактика при различен. Лично моя нагласа и мислене, разбира се Blush

И да попитам, какво налага 3 последователни цитонамазки в рамките на два месеца? Не е добре да се прави толкова често, защото допълнително се травмира шийката , а това може да доведе до възпаление. Може и да дава фалшиви високи или фалшиво ниски резултати.

# 323
И как те излекуваха с тази група 3Б-4?

Конизация. Преди 10 г.

# 324
Дъждовно време, от тогава имала ли си проблеми? И пак атипични участъци и кой ти я прави конизацията. Извинявай, ако си споменавала, не съм видяла Simple Smile

# 325
Слава Богу, не. Хубавото е, че излезе само дисплазия. Оперира ме проф. Явор Корновски, е тогава си беше просто доктор.

# 326
Благодаря ти, аз съм в София, тъй че не става, но дай Боже на всички така, без усложнения.за дълги години.

# 327
Здравейте, питането ми е от техническо естество - вчера бях на гинеколог и ми взеха проба за цитонамазка. Казаха ми да звънна след 2 седмици, за да ме уведомят за резултата по телефона. Въпросът ми е, мислите ли, че има смисъл да се разкарвам отново до болницата, за да получа изпринтиран вариант на заключението от цитонамазката, ако изобщо този вариант е възможен?
Вие как процедирате?
Задавам този въпрос, защото имам навика прилежно да си съхранявам цялата медицинска документация в папка.
Поздрави! Peace

# 328
Задължително си вземи резултата. На следващия преглед лекарят ще иска да я види, а прегледът може да не е в същата болница. Или пък в болницата да не го съхраняват. Освен това по телефона може да допуснат грешка, или да не ти изчетат пълня резултат. Имала съм случай-по телефона ми казват, че е добро изследването, а като го взех на хартия, видях, че има проблем и лекарят ми потвърди, че наистина е така.

# 329
В допълнение към горното ще видиш има ли печат на болничната лаборатория. След като в Онкото се случи на моя близка лекарят да си пъхне парите в джоба и да си измисли резултат от цитонамазка вече гледам по възможност сама да я нося в лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт