Отговори
# 285
Здравейте, момичета...
Време ми е за профилактичен преглед и миналата седмица звънях в кабинета на д-р Ганчева, но не успях да се свържа... Върнах се две теми назад и видях, че сте обсъждали, че не преглежда в момента Sad Последният ми преглед беше при д-р Костова, но се надявах Ганчева да се върнала вече. И сега ми е много мъчно, защото бях много доволна от нея, от отношението й, от спойствието й, чувствах се в сигурни ръци. А сега не знам към кого да се обърна Sad

Освен това ми е мъчно и за нея самата и се надявам всичко да е наред с този чудесен човек Worried

# 286
Здравейте, момичета...
Време ми е за профилактичен преглед и миналата седмица звънях в кабинета на д-р Ганчева, но не успях да се свържа... Върнах се две теми назад и видях, че сте обсъждали, че не преглежда в момента Sad Последният ми преглед беше при д-р Костова, но се надявах Ганчева да се върнала вече. И сега ми е много мъчно, защото бях много доволна от нея, от отношението й, от спойствието й, чувствах се в сигурни ръци. А сега не знам към кого да се обърна Sad

Освен това ми е мъчно и за нея самата и се надявам всичко да е наред с този чудесен човек Worried
По същия начин се чувствам аз относно Маргарита Кюркчиева... Страхотен лекар, толкова съжалявам, че напусна Онкологията в Дървеница, но имам голяма надежда, че ще започне отново работа на друго място,  по нейни думи.... Тя е моят лекар, обожавам я, толкова човечен и кадърен човек и лекар наистина много рядко се среща!
Пак ще кажа и ще се повторя за енти път, ходя и при Професор Чакалова, тя ме оперира... Много добър специалист е, просто светило в тази област, но като човек е много студена, тросната и страшно намръщен човек... Когато я видя корема ми се свива на топка!
Много е важно лекарят, освен лекар да е и човек!

# 287
И мен ми е много мъчно за нея. Чудесен и некомерсиален лекар въпреки големия наплив пациенти.

# 288

Пак ще кажа и ще се повторя за енти път, ходя и при Професор Чакалова, тя ме оперира... Много добър специалист е, просто светило в тази област, но като човек е много студена, тросната и страшно намръщен човек... Когато я видя корема ми се свива на топка!
Много е важно лекарят, освен лекар да е и човек!
[/quote]

Проф. Чакалова се отнася много внимателно и дори мило към мен при прегледите.
Странно, че е нарочена за груба и рязка.
Единствено на два пъти ми изписва глобули за гъби без микробиология и аз се доверявам, но явно няма да ги излекувам.
Препоръчвам горещо проф. Чакалова и странно защо не е в списъка със специалистите от първа страница.
Има ли причина за това, която аз съм пропуснала?

# 289
Възхищавам се на вярата и устрема на повечето момичета тук. Аз не мога така, за мен, а и за някои онколози няма преканцероза, има само рак. Просто в различни стадии. Тръгне ли една клетка, пиши го бегало.
Из целия интернет не прочетох една да каже, конизираха ме преди 25-30г. и от тогава съм добре.
Сори за мрънкането, просто аз лично съм отчаяна. И лекарите стават по-малко. Едната умряла, други две не работят вече, друг дава само консултации, повечето от по новото поколение са се ориентирали сякаш към инвитро.

# 290
  • София
Посочи един нормален лекар, който да каже, че няма преканцероза, има само рак. Да не говорим за "тръгне ли една клетка, пиши го бегало." Много несериозно твърдение зад анонимен профил. И крайно невярно, само това ще кажа.
Дотук ти посочиха поне 3-4 специалисти, от които момичетата са доволни, достатъчно са.

Мисля че всеки възприема трудностите по различен начин, някой с мрънкане, втори с отчаяние, трети с яд... мисля че в темата на никого не е отказана помощ. Но все пак е редно да не се изпада в крайности като заявяването, че всеки с преканцероза едва ли не е пътник и после "сори за мрънкането".
Аз лично постнах 4 линка с клинични проучвания за повторна поява на ЦИН при конизация и/или персистирането на ЧПВ инфекциите. Прочете ли ги? Процентът на повторни проблеми е доооооста нисък.
И изобщо кога успя толкова да се отчаяш като още биопсия даже нямаш доколкото помня.

# 291
Аз съм много благодарна на всички момичета в темата, които ме подкрепиха в тежките моменти, вдъхнахте ми кураж! Ставах и лягах с темата, не знам колко е било правилно. От цялата работа, се образовах и научих доста неща.
Хубаво е да бъдем оптимисти и да не мислим за най -лошото, все пак за това са лекарите.
Анонимна гледай по- положително на нещата, отиди на преглед и  действай.

# 292
Бях, но понеже имам и полип, реши, че направо след махането му и абразио щял да гледа имало ли цин. От първа страница.
Другият искаше след двайсет дена колпоскопия.
А аз искам просто пълен преглед, не е толкова трудно да ме видят за 5мин с колпоскоп и да вземат биопсия. Та имах време да се отчая, но не съм искала да обидя никого в темата. Ще пиша, като имам вече резултат, няма да досаждам повече.

Меридит, не съм казала, че е пътник. Не ми се спори, но ще кажа накратко. Ако си оставиш цин, ще се качи на висока степен и ще стане ин ситу в много голям процент от случаите. Това си е стадий, който прогресира, но с по- благо име. И не означава, че при премахването на тъкан, си пътник. Значи, че без премахването й (сама си писала след конизация) шансът нещата да се върнат постарому е много малък.

# 293
  • София
Това последното не е вярно.
При млад организъм има възможност за излекуване без операция.

# 294
Момичета, излезе ми резултата от течната цитология. Пап 3А,
1.не-неопластични находки
-реактивни клетъчни промени свързани с: *възпаление (включва типично възстановяване)
2. Абнормални епителни клетки
-плоски епителни клетки
*нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL), съдържаща HPV,CIN1
Забележка: плоскоепителни, метапластипни и муциозни клетки, лактобацили, малко койлоцити, ануклеарни сквами.

Ще ходя да я обсъдя с лекаря, но моля ви за коментар. Не разбирам това второто от канала ли трябва да е? Няма разграничение както при другата цитология.
Какво следва при LSIL?
Тук е мястото да се зачудя и аз откъде имам вируса  Tired

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 09:29 от Дъждец

# 295
  • София
Явно не сме се разбрали, аз от това, че никоя не е казала, че след конизация 20-25 год. е добре разбрах, че не вярваш че нещата се оправят с премахване.
Подкрепям змия. Ежедневно много клетки в тялото мутират и реално са предпоставка за рак, но си има защитни механизми, които ги убиват преди да се развият. Има случаи, при които се оправя сам организма, но са по-скоро изключения и то само при цин1. При мен не се получи обаче, при все че съм на 24, 3 месеца го изчакахме да регресира, имаше напредък бяха намалели измененията като площ, но все пак не се оправи.

Дъждец, след LSIL следва лечение - лекарят ти ще прецени кое е най-подходящо според възраст, раждания, колпоскопията и тн. Може горене, криотерапия, LEEP. Всичко ще се оправи, това е най-малкото зло от измененията Simple Smile

# 296
Абсолютно подкрепям.
Фактите  в проценти :
ЦИН II - спонтанни ремисии са около 40 – 60%.
ЦИН III - Тенденциите за спонтанни ремисии са около 20 – 30%.
И това без да се взема персоналния фактор.

Дъждец, това последното не го мисли. Нито ще го разбереш, нито някой може да ти каже или докаже , как се е появил вируса.
LSIL- клетките показват леки абнормални промени. Обикновено дължащи се на HPV, но с възможност да отмине от само себе си. Ще е добре да ти направят колпоскоп. Може да се проведе лечение или имунотерапия и HPV тест.
 Според чуждите данни може да се изчака за контрола след 12 месеца , но в Бг ще се вземат сериозни мерки и манипулации. Това ме кара да мисля, че се е стигнало до другата крайност, а именно конизация на млада възраст и то само при ПАП 3А. И това също не е на добре...

# 297
Искам да попитам за пореден път, защото само го мисля от няколко месеца и се филмирам. Знаете, че съм с пап 3д и бременна и за капак със скъсена шийка, което пречи и цитонмазка да ми се вземе, за да не се бърка вътре и човърка с четчицата. Моята лекарка е специализирала в колпоскопия, даже всеки път като отида при нея и на монитора й все шийки има , много обича да ги гледа 😀. Когато й показах моя резултат в който пишеше, че ендоцервикалнкят епител е без особености и че има еденични клетки и групи нарядко с морф. Белези на ЧПВ тя ми направи много обстоен преглед и ми каза, че с имуностимулатор ще се оправи и аз й казаха няма ли да ми взима биопсия и да ми предложи конизация и тя ме изгледа много странно и каза, че иска само да типизираме вируса и да го лекуваме с имуностимулатор, ама се филмирам дега докато съм бременна от края на февруари досега да не е станало нещо лошо отдолу. Христов от Надежда ме преглеждаше за шийката ми понже е скъсена и ми я огледа също и каза, че била чиста каквото идна значи това. Гледаха ме 7 доктора , ако имах раничк дали щяха да ми кажат? Много се притеснявам и тея дни не мога да спя. Хем ми е къса шийката, хем съм бременна, хем имам резултат пап 3д и то на хрърчащо листче от някакъв патолог Коева написано на ръка Sad а това цито дори не е от моята лекарка, а от една друга. Моято лекарка я намерих, защото турсех второ мнение за този резултат и се влюбих. В нея и отношението й и си останах при нея.

# 298
dolca.callejo , момиче, спри да се филмираш, даже направо ще те посъветвам да се махаш от тази тема. Сега си бременна, не е добре да те човъркат постоянно, дори само, за да огледат шийката, а тя както са ти казали е добре. Радвай се на бременността си. Пожелавам ти да си родиш здраво бебче, ти да си добре също. Всички по-задълбочени изследвания направи най-рано 6 месеца след раждането и тогава заповядай тук, ако имаш въпроси. Сега само се стресираш, а не е нужно.

# 299
  • София
Абсолютно подкрепям.
Фактите  в проценти :
ЦИН II - спонтанни ремисии са около 40 – 60%.
ЦИН III - Тенденциите за спонтанни ремисии са около 20 – 30%.
И това без да се взема персоналния фактор.

За жалост не е съвсем така, това са данни от проучване с много малък брой жени. С повече жени, при които е изчаквано преди конизация процентът е по-малък (клони към 1%):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4654894/

Та според мен не е грешка че се действа, да, не трябва да е прибързано и веднага, но не може да се отлага според мен повече от няколко месеца без контроли.
При мен лично конизацията не беше заради ЦИН-а, а по други причини.

dolca.callejo, щом са ти казали толкова много лекари, че ти е чисто всичко хич не го мисли. След бременността може изобщо да нямаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт