Отговори
# 180
Здравейте, докторът ми предписа след биопсия конизация при cin-2-3. Колко е тежка процедурата и има ли рискове. Благодаря.

# 181
Четох една статия на руски онколог. Поствам ви част от нея, дано да е от полза !
"Конизиционирането премахва само атипичната тъкан. И само в 30% от случаите след концизацията, HPV престава да бъде разпределена. Имунокорекцията след конизициониране стимулира собствения имунитет, но не оказва влияние върху HPV, който продължава в цервикалния епител .

Следователно, съгласявайки се с конизацията, трябва ясно да разберете: HPV остава в епитела на матката, а през следващите 2 години рискът от повторение е 50-70%. "

# 182
  • Бургас
Аз влизам с един странен въпрос... Знаете, че ми правиха конизация, преди това имах и кондиломи, които друг лекар ми гори. Похвалих ви се че контролата за ЧПВ беше отрицателна.
Днес забелязах, че ми се е появил малък кондилом пак външен и направо се шокирах... При положение, че пробата от шийката беше отрицателна бе подозирах че е възможно... Ще ходя тези дни на лекар пак, но се чудя колко ли време си стои (преди уж бяха махнати напълно) дали е от тогава или е нов... Настинах мин седмица и бях доста зле още съм на АБ та се чудя дали е от това.
Та на някой появявали ли са му се повторно тия гадини, че много ме е страх да не се зарази и навътре (практикувам пълно въздържание от лечението)? Тъкмо си мислех, че ще си живея спокойно Sad
Пробата от шийката означава, че там не се открива ДНК на съответните вируси (високорискови).  Кондломите отвън са друга работа. В крайна смета са 200 щама. До рак водят няколко и следим тях. Всички останали изобщо не са в полезрението на ДНК тестуването.
Та не се шашкай

# 183
Луда работа, повтарям се, но все пак - Димитров каза, че твърде много внимание се обръща на HPV и то, при положение, че нищо не може да се направи...единственото, което можела да направи медицината е да отстранява видимите последствия - т.е. Имам hpv и стоя и чакам да се разрастне, за да го третитаме Cry

# 184
  • София
Пълният пакет на Геника пусках всичко е отрицателно.
Просто не го очаквах в такава проява, иначе съм наясно с рисковете, въпреки че и аз ще се повторя, че има доста проучвания за дълготрайно приспиване/излекуване и далеч не мисля, че трябва да се чака да се разраства. Аз предпочитам в това да вярвам 😁 Предпочитам да си живея без да мисля дали нещо дебне да се развие. Просто сега много се изненадах толкова скоро след теста и вероятно ще го повторя след 3-4 месеца. Мислех че съм приключила с тези вълнения..
Благодаря за успокоителните думи 🤗

# 185
  • Бургас
Пълният пакет на Геника пусках всичко е отрицателно.
Просто не го очаквах в такава проява, иначе съм наясно с рисковете, въпреки че и аз ще се повторя, че има доста проучвания за дълготрайно приспиване/излекуване и далеч не мисля, че трябва да се чака да се разраства. Аз предпочитам в това да вярвам 😁 Предпочитам да си живея без да мисля дали нещо дебне да се развие. Просто сега много се изненадах толкова скоро след теста и вероятно ще го повторя след 3-4 месеца. Мислех че съм приключила с тези вълнения..
Благодаря за успокоителните думи 🤗
"Днес забелязах, че ми се е появил малък кондилом пак външен и направо се шокирах..." - тези не са ли приоритет на нискоросковите щамове?

# 186
Meredith_Grey
А не може ли хирург да изреже кондилома и после да изпрати да го изследват-от кой щам е? Така ще разбереш дали е от рисковите, или не.

# 187
  • София
Ами да, в общия случай, но има и високорискови, които причиняват. При мен преди положителен беше само 51. Сега никой. А пакетът включва и нискорисковите... но здраве да е, ще ви кажа дали е такова и какво ще правя като видя доктора.

Maghalena, мен не ме тревожи кой е, в смисъл аз знам кой имах и контакт с други не съм имала, така че няма как да е различен. Изненада ме, че не очаквах навън да се е задържал при положение, че вътрешно го излекувах. И ме притеснява да не се пренесе отново.

# 188
Здравейте, мога ли да помоля за коментар на резултатите от цитонамзаката ми. Не живея в БГ и до сега всяка година като съм си правила това изследване, резултата ми е тълкуван винаги, като "няма проблем". Такива класификации за първи път виждам в живота си и нямам идея кое какво значи. Говорих с гинеколожката която ми направи цитонамазката и ми изписа флумезин за 6 дни. Аз нямам никакви оплаквания за нищо, правиха ми и видеозон и там всичко беше наред.  Каква е тази инфекция не ми е много ясно. Сериозно ли е, не е ли? Понеже вече се прибрахме и също така не съм сигурна след флумезина да предприема ли нещо друго. Благодаря.

Скрит текст:
Цитология   
Name of test(analysis)       Result      Measure   Reference value   Method   
Цитонамазка от женски полови органи       КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ МНОГОСЛОЕН ПЛОСЪК И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /СУПЕРФИЦИАЛНИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ И ЦИЛИНДРИЧНИ КЛЕТКИ/. МАСОВО СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ.

CYTOLOGICAL SURVEY
Group by Papanicolaou :   II 

ADEQUACY OF PAP SMEARS :
  B. Satisfactory but limited by :

BETEZDA TERMINOLOGI SYSTEMS:
 leukocytes

CATEGORIES :
A.  Cell rate

Additional description: КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ МНОГОСЛОЕН ПЛОСЪК И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /СУПЕРФИЦИАЛНИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ И ЦИЛИНДРИЧНИ КЛЕТКИ/. МАСОВО СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ.

# 189
Луда работа, повтарям се, но все пак - Димитров каза, че твърде много внимание се обръща на HPV и то, при положение, че нищо не може да се направи...единственото, което можела да направи медицината е да отстранява видимите последствия - т.е. Имам hpv и стоя и чакам да се разрастне, за да го третитаме Cry
За кой д-р Димитров става въпрос?

# 190
  • София
vici75, на мен всичко ок ми изглежда, не се споменава за изменения, явно са решили че имаш някакво възпаление. Но е добре да се лекува след МБ иначе си е стрелба на тъмно.

Ето няколко научни статии на който му е интересно за ЧПВ с проучвания с реални хора (повечето са за % на персистираща инфекция след конизация/LEEP:

# 191
vici75, на мен всичко ок ми изглежда, не се споменава за изменения, явно са решили че имаш някакво възпаление. Но е добре да се лекува след МБ иначе си е стрелба на тъмно.
......

Благодаря ти. МБ тук абсурд да ми направи някой. Сега се чудя дали да го почвам въобще това лекарство което са ми изписали....В САЩ живея иначе. И подробности никой за нищо не ти дава. Дали мога да си наврея с тоя флумезин? Да не хукна по доктори пък сега от нищото. А човек като има възпаление, не трябва ли да чувства нещо или не е задължително?

# 192
За кой д-р Димитров става въпрос?
От Щерев

# 193
  • София
......

Благодаря ти. МБ тук абсурд да ми направи някой. Сега се чудя дали да го почвам въобще това лекарство което са ми изписали....В САЩ живея иначе. И подробности никой за нищо не ти дава. Дали мога да си наврея с тоя флумезин? Да не хукна по доктори пък сега от нищото. А човек като има възпаление, не трябва ли да чувства нещо или не е задължително?

Не е задължително да имаш оплаквания. Ако е Флуомизин той действа като дезинфектант, не мисля че може да навреди.

# 194
И аз от вчера съм с ПАП 2С - резултат от ТБЦ. Имам също някакво възпаление и липса на естроген. Защо не ми назначи някаква терапия, не мога да кажа. Лекарката е също от необясняващите, за съжаление... Моля да споделите опит!

Общи условия

Активация на акаунт