Отговори
# 345
По принцип е от значение кой тип вирус имаш . 16 и 18 са едни от най опасните.  Процента да развиеш рак е много по голям . Повечето щамове на HPV не водят до заболяване, тъй като имунната система на организма се справя с тях. Когато обаче инфекцията продължи достатъчно дълго време, може да доведе до заболявания:Доброкачествени генитални тумори,Oстри кондиломи ,Генитални брадавици, плоски кондиломи, рак на шийката и т.н.  Както казах аз също си излезнах всички типове вируси и се оказа за щастие , че имам само един 51 беше моя обаче пак беше високорисков. Ако нямаш влошаване в състоянието на шийката и си втора група е излишно да даваш пари за да го изследваш.  Достатъчни са витамини . Даже повечето изписват изопринозин да се пие по схема . На мен утре ми излизат новите изследвания и ще ви споделя резултата Simple Smile  А относно това кое от двете да си направиш ако не си правила скоро цито си направи . Най малко поне 3 месеца трябва да има от предишната , че много често се раздразнява шийката и не е хубаво.  Успех

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 18:59 от monikrisi

# 346
Анонимна, щом д-р Дянкова ти иска резултати  за ЧПВ , направи ги.
Пиши после какви са резултатите от цитото.

# 347
Както казах аз също си излезнах всички типове вируси и се оказа за щастие , че имам само един 51 беше моя обаче пак беше високорисков.

Само да попитам малко встрани - къде в София мога да се тествам за всички възможни щамове / вируси на HPV? Hug

# 348
Лаборатория Геника изследва всичко. Който е от София е със предимство.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 19:22 от Bria

# 349
Много благодаря!

# 350
По принцип е от значение кой тип вирус имаш . 16 и 18 са едни от най опасните.  Процента да развиеш рак е много по голям .
И какво по-различно ще предприеме лекаря? Нищо. Ако е някой несигурен в тематиката , ще праща пациента редовно на типизиране и само ще се дават луди пари за нищо. Мине , не мине време и едно и също обсъждаме... Confused
 Не е лошо да се прави изследването, но то дава информация, която не влияе на лечението. А и това с мометното позитивиране или отрицание е хм... Само моментно.

# 351
  • София
На моята зълва й правиха изследване на Чпв преди 10 г. Лекуваха я с имуностимуланта с гъбата, Полижинакс и противозачатъчни. Без колпоскоп и нищо друго. Всяка година я карат да пуска това изследване. На мен ми е странно това лечение, не знам.
А къде приема д-р Дянкова?

# 352
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате къде в София, освен в Геника, може да се направи пълно изследване за ЧПВ. Струва ми се, че не може в столицата на страната да има само една лаборатория, в която да се извършва качествено това изследване.
Някой ходил ли е в Националната лаборатория "Херпесни и онкогенни вируси" на бул. Столетов? Проверих на сайта на Национална генетична лаборатория, но няма данни да извършват изследване на ЧПВ.

# 353
StIvanova, а защо не искаш да ходиш в "Геника"? Само информативно питам. Simple Smile

В "Националния център по заразни и паразитни болести" (точно този на "Столетов", който е) пише че правят:

PCR диагностика на папиломавирусна инфекция (HPV) – 81.00 лв.

Ето: https://www.ncipd.org/images/UserFiles/File/documenti/ZAPOVED_PL … 26.10.2012(1).pdf

# 354
Например за да проверя дали ще се потвърдят резултатите, получени в Геника.
Видях,че пише, че правят, но бих искала да знам дали някой е ходил там и съответно дали може да им се има доверие.

# 355
OK. Simple Smile Горе допълних, само да кажа. Успех! Peace

# 356
И аз допълних:grinning:

# 357
А и това с мометното позитивиране или отрицание е хм... Само моментно.

Защо?
Тъкмо се зарадвах, че се изчистих... чакам и на мъжа ми да излязан резултатите преди да има контакт.

# 358

Защо?
Тъкмо се зарадвах, че се изчистих... чакам и на мъжа ми да излязан резултатите преди да има контакт.
[/quote]    Ще споделиш ли колко пари ти излиза изследването за мъжът ти и дали ти е споделил болезнено ли е , че съм чувала , че тях било болезнено

# 359
А и това с мометното позитивиране или отрицание е хм... Само моментно.

Защо?
За жалост и по ред причини е така. Първо не се лекува , а само се приспива. Второ е вирус и при определени условия като спад в имунната система  може пак да стане активен. Общо взето много писахме по темата. Ако ти е интересно прехвърли предишната тема и прочети по-подробно. Има и оптимистична теория, че с премахването на поразената тъкан , се премахва и самия вирус. Сподели как са ви лекували, ако имаш желание разбира се Hug
При мъжете се взима материал от пениса с тампон. Колко да е болезнено Trollface Имайте предвид ,че до скоро се твърдеше, че не е официално одобрено изследването при мъже и не се знае дали е точно като резултат или само се е яхнала вълната в полза на бизнеса.

Мисля и в други лаборатории вече се прави типизиране на HPV. Има и друго изследване , което само показва носителство или не, без щама.

Общи условия

Активация на акаунт