Отговори
# 375
О да задължително ще продължавам да се следя аз и преди това на всеки 6 месеца си пусках обаче ....  На днешно време е безотговорност да не си следи човек здравето . Всимко хванато на време се лекува

# 376
Момичета, от моята конизация минаха 6 месеца.
Цитонамазката ми е втора група, на преглед - нормална шийка.
Но имам проблем с цикъла и по-точно - идва ми доста нециклично - на 22, 32, и т.н. дни. Имах и на два пъти зацапване м/у циклите. Преди цикълът ми беше точен.
На лекар съм ходила за този проблем. Знам, че няма връзка с проблемите с матката.
Но откъде тогава? Имала ли е някоя от Вас подобни проблеми? Знам, че първите няколко месеца след интервенцията е така, но вече мина половин година. Сега пак на 20-21 дни ми дойде.
Като допълнение - на 44 съм.
Според Вас мога ли да настоявам за някакво хормонално изследване?

# 377
Левскарката, при мен положението с цикъла е идентично, с разлика че на мен имаше на два пъти период от по 50+ дни между цикъл. Идва ми на 21, 35, а понякога и на 18. Два пъти съм имала зацапване между цикъл. Отделно след като ми свършат силните дни имам едно такова лико зацапване, което продължава още 10-на дни. На последната профилактика ми казаха, че единия яйчник е значително свит и промените в цикъла ги отдадоха на възрастта. На 41 съм. Може и при теб това да няма нищо общо с конизацията, а по скоро с хормоните и възрастта.

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 15:35 от пейдж

# 378
  • София
На мен преди около 100 години ми гориха раничка с киселина. Оказа се, че след това под добре зарасналата тъкан е вървял процес, който стигна до ЦИН 2.
Затова и аз съм на мнение, че горенето понякога може да доведе до лъжливо добри резултати.

# 379
Змия, на твоето мнение съм също. Но ако това вече е сторено, какво трябва да се прави? По-чести контроли, какво? Както съм ви казвала аз съм с голяма раничка, обхващаща почти цялата шийка. Преди две години ми я гориха с ток в Бургас, след цитонамазка, но без преглед с колпоскоп. Дори и микробиология не ми пуснаха, само цитонамазка. След като ми я изгориха разбрах (и то от вас, в тази темичка) , че е груба грешка да се гори без колпоскоп. Но вече свършило, няма как да се върне назад. Вече се следя в София и цитонамазките ми са 2в група и чист колпоскоп. Но никой не може да каже дали нещо не е останало отдолу, нали така?

# 380
monikrisi, достатъчно съм чела през последните години, за да мога най-отговорно да ти кажа, че е направо задължително да направиш консултация с добър лекар онкогинеколог. Аз не съм лекар, но най-искрено те съветвам да го направиш, защото точно заради такива ситуации след време може да се стигне до лоши неща. Човек си мисли, че се грижи за здравето си, а всъщност има нещастието да попада на скапани лекари, които неглижират сериозността на положението му. Запази си един час при някой лекар от първа страница, ще загубиш не повече от 2 часа, но може да си спестиш много, много главоболия за в бъдеще.
Убедила съм се, че не само изследванията и честота им са важни, важен е и ЛЕКАРЯТ!

# 381
Може да се вземе биопсия, но ако има показания за това и по преценка на лекаря.
И все пак сме писали, че не винаги раничките са притеснителни, ако мога така да се изразя. И да, понякога горенето е достатъчно като реакция за съответното състояние.

# 382
На мен преди около 100 години ми гориха раничка с киселина. Оказа се, че след това под добре зарасналата тъкан е вървял процес, който стигна до ЦИН 2.
Затова и аз съм на мнение, че горенето понякога може да доведе до лъжливо добри резултати.
В такъв случай ,значи ли това ,според вас - тези , които считате за единствено надежден начин за премахване на поразена тъкан конизацията , че всеки с резултат от биопсия CIN ,дори CIN 1 ,трябва да прибегне до конизация ?!

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 19:13 от Mia_B

# 383
Всеки случай е индивидуален и е преценка на лекаря.
Специалистите се съобразяват с възраст, раждания, колпоскопска находка, изследвания и т.н., за да преценят как да процедират във всеки конкретен случай.
Някои лекари са по-консервативни.
А всеки от нас е отговорен за собственото си здраве и това, на кой лекар ще се довери.

# 384
В такъв случай ,значи ли това ,според вас - тези , които считате за единствено надежден начин за премахване на поразена тъкан конизацията , че всеки с резултат от биопсия CIN ,дори CIN 1 ,трябва да прибегне до конизация ?!
При CIN 1 не считам за задължителна конизацията, но зависи от възрастта и от общото здравословно състояние, също така от наличието или липсата на HPV високо-рискови щамове. Принципно може да се изчака и да се проведат други лечения. Да се проследява във времето и ако стане CIN2, тогава вече може да се мисли за LEEP примерно.

# 385
Аз също съм против горенето на ранички.  След едно такова горене се замаскираха нещата и от 2 ра група изведнъж 3Б. Последва биопсия - Цин 3 и ка ин ситу. Много е важен лекаря.  Ако не я бях сменила, не знам докъде щях да се докарам.

# 386
  • София
Аз също съм против горенето на ранички.  След едно такова горене се замаскираха нещата и от 2 ра група изведнъж 3Б. Последва биопсия - Цин 3 и ка ин ситу. Много е важен лекаря.  Ако не я бях сменила, не знам докъде щях да се докарам.

А кой лекар откри проблема?

# 387
Левскарката.... Аз съм на 45 г. ...след конизацията цикълът ми идваше с по 6-7дена зацапвания докато се слееше с истинският цикъл, никога през живота ми не ми е било така и така  5 месеца... След това ми се нормализира, идва ми от раз само с режещи болки ниско по средата... Всички прегледи бяха ок плюс всякакви хормони в норма... Мисля си, че всичко беше от конизацията със сигурност!
Не се притеснявай ще се нормализират нещата!

# 388

Тъй като имах оплаквания и лекарката при която ходих казваше възпаление, изписваше глобули, обаче проблема си оставаше, смених лекаря. Той ми пусна ново цито, което излезе 3 Б. Последва колпоскоп с три бели участъка и биопсия.  Резултат цин 3 и конизация.

# 389
  • София

Тъй като имах оплаквания и лекарката при която ходих казваше възпаление, изписваше глобули, обаче проблема си оставаше, смених лекаря. Той ми пусна ново цито, което излезе 3 Б. Последва колпоскоп с три бели участъка и биопсия.  Резултат цин 3 и конизация.

Интересува ме името на лекаря, ако е в София.😊

Общи условия

Активация на акаунт