Перилни препарати и омекотители – 54

• 72 942
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • София
Прочетох описанието, доста добре звучи, по 1 кърпичка на пълна пералня, за пране над 4,5 кг или за силно замърсено се слагат 2 кърпички. Пере от 20 до 60 градуса. Пази цветовете и след това кърпичката е напълно рециклируема.

# 482
Не е моя продукт този...

# 483
различни ,перилния препарат е на Ariel ,а омекотителят много ми харесват тези бебешките ,и на Cocolino

# 484
По въпросът за бельото, което не може да се пере на повече от 40 градуса - пера всякакво бельо на 60 градуса задължително, независимо какво пише на етикета.  
Забелязваш ли ластиците да изгарят по-бързо? Аз си унищожих един разкошен черен италиански сутиен на 60 градуса.
И на мен ми се случва , Naughty обаче не винаги.Един-два пъти дори ластици на къси чорапки прегоряха на 60градуса.
Гес,благодаря за полезната информация за реакциите между състаките на праха.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 20:00 от zoyka

# 485
Пробвах да пера бамбукови чорапи на 60 градуса и стана много зле. То си е и посочено, че трябва на 40, а самата материя е антибактериална. Освен това, вече си мисля, че след като нямам гъбички по тялото, защо да си мисля, че ги има по дрехите и живея по-спокойно. Simple Smile Въобще тази ми потребност да стерилизирам всичко около мен ми струва скъпо (не само като пари Simple Smile ).

# 486
Всъщност имаш гъбички по тялото. И бактерии. По тялото и в тялото. Казват, че 1 – 3% от теглото на човек са именно тези микроорганизми. И си живеем напълно спокойно с тях, даже с много сме в симбиотични връзки докато не ни падне имунитета или не попаднат на неправилното място, или се случи нещо друго и някои от тях не започнат да се развиват неконтролируемо, което вече създава проблеми. Ето още една причина да не се ползват безконтролно дезинфектанти и антибиотици. Не искаме тези бактерии да изчезнат от телата ни, защото са ни нужни, но не искаме и да развият резистентност, защото става лошо. Нормална хигиена без залитане в крайности е разковничето.

# 487
Именно. Всъщност говорех за патогенни прояви. Но не смятах, че ще е нужна семантична експлицитност в темата за пране. Simple Smile

# 488
Смятам, че доразвих тезата ти, а не ѝ се противопоставих.

Напоследък забелязвам една мания у много хора за някаква ултра хигиена и дезинфекциране. И разни телевизионни предавания по долнопробни канали като TLC сякаш подклаждат тая лудост. Съответно производителите отговарят на търсенето с безброй дазинфекциращи продукти за почистване и лична хигиена, повечето от тях абсолютно ненужни. Докато само преди няколкостотин години хората са загивали заради ниска хигиена (нормално, не са знаели за съществуването на микроорганизмите), май в бъдеще можем много да си патим от прекалена хигиена.

# 489
Напълно съм съгласна с теб - това е мания, лудост и по същество психологически проблем. Възпитавана съм във висока хигиена, да, но нещата ескалираха след като преживях нещо силно травмиращо. И не мисля, че решението минава през праха за пране и дезинфектантите. А това, че се капитализира върху този проблем, който не е изолиран частен случай, е поредното отвратително нещо. Затова и се зачетох в темата - търся "нормалността" при прането, не искам да си късам дрехите и кожата от дезинфекция.  

# 490
Днес сутринта влязох да се помотая в ДМ. Излязох с прах за пране ДенкМит за бяло. Събрах разни бели тениски и 2-3 бели хавлиени кърпи. Пуснах на 60 градуса (два часа и половина  ми е програмата). Резултатът е силно посредствен. Omo Ultimate, Skip Ultimate и Ariel (не помня точно кой беше) изпират много по-добре бели неща.  Не съм впечатлена и повече няма да го купувам.

# 491
Верно ли? Кое не изпра....

# 492
  • София
Скрит текст:
Днес сутринта влязох да се помотая в ДМ. Излязох с прах за пране ДенкМит за бяло. Събрах разни бели тениски и 2-3 бели хавлиени кърпи. Пуснах на 60 градуса (два часа и половина  ми е програмата).
Резултатът е силно посредствен. Omo Ultimate, Skip Ultimate и Ariel (не помня точно кой беше) изпират много по-добре бели неща.  Не съм впечатлена и повече няма да го купувам.
Тук ме изненада.  Моят опит с Ариел и Денкмит за бяло е в полза на втория.

# 493
  • вкъщи
Denk mit пере безупречно, нямам забележки. Странно, че не сте доволна.

# 494
Верно ли? Кое не изпра....
teta75, някак си изглеждат захабени. Не са имали петна дрехите, но не са "искрящо бели" както се казваше в една реклама -хахаа Simple Smile
С другите прахове, които изброих в предишния пост, бялото си е бяло.

Общи условия

Активация на акаунт