Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
По въпросът за бельото, което не може да се пере на повече от 40 градуса - пера всякакво бельо на 60 градуса задължително, независимо какво пише на етикета.  
Забелязваш ли ластиците да изгарят по-бързо? Аз си унищожих един разкошен черен италиански сутиен на 60 градуса.

Всъщност не уточних за бельото - бикините пера на 60 градуса, а сутиените - на колкото пише на етикета. С тях не съм рискувала, а и те нямат нужда от дезинфекция. Мое мнение.
Сутиените не пера с бельото. Пера ги с другите дрехи, с блузите, носени един ден. Hug

# 466
Сутиените не пера с бельото. Пера ги с другите дрехи, с блузите, носени един ден. Hug
Да, и аз ги разделям. Имах един период когато нещо ме прихвана и перях всичко от 60 градуса нагоре. Което оцелее, оцелее. Laughing Тогава стана мизерията. После се оправих с възприятията ми за пране. Simple Smile

# 467
Момичета, един тъп въпрос: мъжът ми взел капсули запране- универсални. Аз винаги си купувам за цветно и за бяло отделно. Тези универсалните мога ли да ги ползвам и за двете?

# 468
Момичета, един тъп въпрос: мъжът ми взел капсули запране- универсални. Аз винаги си купувам за цветно и за бяло отделно. Тези универсалните мога ли да ги ползвам и за двете?

Би трябвало в това да е универсалността им.  Hug

# 469

Би трябвало в това да е универсалността им.  Hug

То и аз мисля така, но една продавачка така ми се изрепчи веднъж, че бил само за бяло и нищо не знам и реших да питам Simple Smile

# 470
Имат само оптични избелители...гел и капсули за бяло. Така че само оптически ще избели..не реално. Не съдържат кисл.избелители като праховете за бяло.
Дай да ги видим капсулите ?

# 471
  • София
Всички капсули са "универсални". Капсулите за "бяло" пране са маркетингов трик. Дефакто те са течен перилен препарат, а в течните няма кислородни избелители, които избелват и дезинфекцират. Затова, ползвай си ги за всякакво пране.

# 472
Имат само оптични избелители...гел и капсули за бяло. Така че само оптически ще избели..не реално. Не съдържат кисл.избелители като праховете за бяло.
Дай да ги видим капсулите ?

Всъщност, намерих с малки букви - пише, че е за бяло. Става въпрос за Персил Дуо капс, купен е в Австрия. Ще си пера всичко, гел капсули са. Благодаря!

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 14:55 от pticasprujina

# 473
  • Somewhere far away
и от мен един тъп въпрос. вчера бях малко на пазар, но много бързах и грабнах един персил, без много да го  чета.  оказа се че е за бяло, а аз бели неща почти нямам вкъщи. винаги си взимам за цветни или от споменатите универсални.
ок ли е да пусна тъмни/цветни дрехи или ще ми ги прецака ?

# 474
и от мен един тъп въпрос. вчера бях малко на пазар, но много бързах и грабнах един персил, без много да го  чета.  оказа се че е за бяло, а аз бели неща почти нямам вкъщи. винаги си взимам за цветни или от споменатите универсални.
ок ли е да пусна тъмни/цветни дрехи или ще ми ги прецака ?

Гел или прах е...ако е гел може и цветно да въртиш. Ако е прах ще има кислородни избелители и реално ще избелва.

# 475
  • Somewhere far away
Прах е Sad

# 476
Персил експерт прах е за бяло. Има го и в комбинация със Силан....хавлии, чаршафи, бельо ще переш.....не съжалявай. Добър е и с деликатен аромат.

# 477
  • Велико Търново
Пера на 60 градуса бельо - чаршафи, хавлии, гащи, сутиени...На 40 градуса - цветни дрехи; досега бельото не се е скапвало, ползвам прах само за цветно - в момента с Персил, и съм доволна.

# 478
Гледайте в DM какъв нов перилен препарат лимитирана серия са пуснали:
Скрит текст:
18 пранета за 6,99 лв. Това са влажни кърпички за пране на цветни дрехи. Една или две кърпички според количеството дрехи и замърсяването се слагат в барабана, после се слагат дрехите и се пуска машината. Информационен лист за състава не е наличен, но от опаковката изглеждат добре (с много анионни и нейонни ПАВ и шест ензима).

В Елитис Ариел прах (18 пр.) е 6,89, а Персил (всички видове в малки опаковки) – 6,99 лв.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 15:48 от Guess Who

# 479
Не виждам да пише че са лимитка.
Много яко хрумване,ще се купува! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт