Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 443
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 400
Стефане, японската ми кошница е бензин и газ. Може ли да ми препоръчаш сайт?
За различията в една година при японките си прав. От обикаляне по сервизи знам, че трябва да уточня, че е произведена ЮЛИ 2000 г. Не знам какво различното от същата марка и модел януари 2000.
Ще опитам и да звънна в сервиза макар да не очаквам любезно отношение щом няма да им снеса пари.

Стрейнджър, търся си такъв мъж, но няма, не намирам. Извинете, че ви досаждам с глупави женски въпроси, но няма кой да питам освен вас. Преди разчитах на бивши колеги, сега остана само форума/вие.

В крайна сметка няма как да няма горивен филтър, така ли?

И още един малоумен въпрос, женски:
Смяна на масло защо и как се прави? Бившия й собственик ми каза, че може сам да го смени, но не му остана време или просто не му се занимаваше. Един комшия се опита да ми обясни, че се отваряло някакво клапанче, то изтича на земята, прави се промивка с друго масло, не можа да си спомни какво. То изтича и се долива ново. Правело се защото прегаря.
Моето тече, не мога да хвана по колко. Проверявам един - два пъти месечно и доливам. Някаква връзка/болтче/клапан, не запомних точно, не е както трябва - по думите на бившия й собственик.
Ползвам Кауфландското. Дебна пролет и есен на промоция - 5 л за 30 лв, иначе е 42 лв. 10W40 е. Пише Произведено в Германия за Кауфланд. Сигурно не е качествено.
Преди това доливах в един от  сервизите - 6 лв литъра. Отказах се защото не съм толкова глупава за да не мога сама да долея, а и може да е разредено.
Умрях от яд когато отидох на селото си и видях в селската железария 5 л Тотал за 37 лв. Тотал и Мотул са топ марките в маслата, нали?

И ....
Моля разбирачите да не ми се дразнят от тъпите женски въпроси. Ако искат да отговарят на разбираем женски език, ако ли не - да подминат.
Темата се чете от много хора, които не искат да пишат - вероятно от срам, страх... Нека научат и те нещо ново.

# 2 401
  • София
Добре е да купуваш маслото, което препоръчва производителя конкретно за твоята каляска. Ако не разбираш от масла, няма как сама да си подбереш по-добро от това, което ти казва производителя. Маслото е много важно за работата на двигателя и не е добре да си правиш експерименти с него. Потърси форум за твоята марка кола. Там със сигурност ще ти отговорят на всички въпроси.   
Анонимен, защо са те освирили на кръговото? Маркировката е за задължително престрояване. На входа на кръговото откъм Арена армеец също има такова "островче", но там от три стават две ленти.

# 2 402
Млв,
Във форума на марката пишат рядко. Слабо разпространена марка е.

Къде да прочета фабрично какво й е маслото?

# 2 403
  • Mars Hotel
Зуки, на мен не ми пречиш, че питаш за какво ли не, но не ми е приятно как всеки път приканваш хората да обясняват "по женски" или "като за жени". Не всички жени са боси по темата, обиждаш много дами, които сами се оправят с колите си. Намери си онлайн или от някоя библиотека учебник по двигатели с вътрешно горене или наръчници за поддръжка на автомобили, прочети ги и гледай внимателно картинките.

# 2 404
  • София
На моята го пишеше някъде по купето, също и в книжката-упътване на колата. Може да влезеш и в някой онлайн магазин за масла. Там като си зададеш твоята кола по марка, година на производство и двигател ще ти излезе най-вероятно вида на маслото. Или отиди в реален магазин - там ще направят това вместо теб.

# 2 405
Маслото има много функции, най-общо казано, служи като смазка на двигателя, като намалява триенето между съответните му части, а също така служи и като охлаждаща течност. С течение на времето, обаче, като не се сменя това масло то променя свойствата си, като вискозитет и др, триенето между съответните компоненти на двигателя се увеличава, което води до повреждане на колата. Чрез отворче в картера изтича старото масло, някои хора правят и "промкивката" на картера за която каза, други не. След като изтече старото масло, се налива новото. Сменявам маслото, и масления филтър на 10 000км. Тези масла от Кауфланд за мен не са много надеждни, но съм чела предишни твои коментари и разбирам защо купуваш от тях, не са малко пари качествените масла. Няма смисъл да те е яд, че си изпуснала евтиното масло на Тотал, и при този тип продукти има ментета. Нищо чудно и това да е било такова. Надявам се, че съм го написала на по-разбираем език.
Моя мъж е още от ученик се занимава с коли, има хиляди четива по темата, познайте дали е научил нещо от тея книги. Не е толкова лесно да се научи човек, как да си поддържа колата, по картинки и сух текст.

# 2 406
Извини ме, Светлица! Пиша да се обясни на женски с идеята да е разбираемо като за нищо неразбиращи.
Не съм осмислила, че използвам обидна дума.

Да, Тинкърбел, предпочитам споделен опит вместо скучно четене на хартия което не разбирам. Затова и пиша и питам тук.

# 2 407
Зуки, колата ти едва ли поема повече от 4, пряко сили 4.5 литра масло.
Сменя се на година или 10.000 км, принципно.
Е, ако ти доливаш по 300 грама месечно, щото тече или колата го гори през клапаните,  аз не виждам за какво ще сменяш масло... Че ти го сменяш цялото за година...
300 грама е около 1/3 пластмасова малка бутилка за масло (нали искаше да обясняваме като за интелектуалци), те обикновено са от литър.
Оня тотал за 7 лв литъра дето си го видяла е бил тотал от друга реалност.... Пламата е двойно... Със същия ефект може да сложиш олио от фритюрника.

Пробвай по телефона, ако не успееш пиши, ама кажи и модела на колата, ще потърсим.
Най-вероятно е в резервоара помпата ти (някой напред каза) и няма филтър за смяна, но за твое успокоение.

# 2 408
  • София

Зуки, намери си един мъж, който разбира от коли и престани да пълниш форума с глупави въпроси.
Сега по темата: отделен горивен филтър имат предимно дизеловите коли, а твоята е бензинова, филтъра за горивото ти е в резервоара и при нужда се почиства, не се сменя. Нека знаещите да ме поправят, ако греша.
Що?
Трябва да се блести с професионализъм точно в БГ-мама ли? Simple Smile
Кат всички чешем клавиатурите, означава ли, че трябва да сме програмисти. Simple Smile

В резервоара не са ли само на автомобилите с потопяема помпа? Доколкото ми е известно, далеч не всички са такива.

# 2 409
Като прочетох за кръгово и аз да питам. Не знам дали някой минава през кръговото на Павлово. Някой знае ли какъв му е случая? Забелязвам, че като минавам оттам и идвам от околовръстното или Борис Трети колите в кръговото ме чакат. После видях на мапса, че има сложени разни знаци за предимство. Но тогава пък защо им е да слагат знак за кръгово, като очевидно не важат стандартните правила за кръгово.. не мога да разбера Grinning аз видя ли знак за кръгово влизам вътре и си въртя без да давам предимство, не забелязвам какви други знаци има Relaxed знам само ако има релси, че е по-различно предимството, както беше едно време на Руски Паметник..

# 2 410
  • София
Предимствата на кръгово кръстовище се регулират със знаци. Ако няма такива, важи принципът на дясностоящия. Кръговото само по себе си не е с предимство спрямо изходите. Не съм виждала кръгово без знаци. Като че ли по-често предимството е за кръга, но има и обратния вариант.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 09:34 от mlv

# 2 411
И още един малоумен въпрос, женски:
Смяна на масло защо и как се прави? Бившия й собственик ми каза, че може сам да го смени, но не му остана време или просто не му се занимаваше. Един комшия се опита да ми обясни, че се отваряло някакво клапанче, то изтича на земята, прави се промивка с друго масло, не можа да си спомни какво. То изтича и се долива ново Правело се защото прегаря.
Моето тече, не мога да хвана по колко. Проверявам един - два пъти месечно и доливам. Някаква връзка/болтче/клапан, не запомних точно, не е както трябва - по думите на бившия й собственик.

Зуки, препоръчвам ти да не се опитваш да си сменяш маслото сама. Не е сложно, но когато си нямаш понятие какво правиш можеш да си докараш голяма беля. Отиди в сервиз.

# 2 412
Зуки, ето ти филтъра, той е част от помпата, която е в резервоара.
https://suzuki-club.ru/attachments/23258/
Описанието е за Вагон Р 98, но някъде споменаваха и 2000...
По книжка се сменя цялата помпа на 100000 км.
Според руснаците, които са богове, се купува друга помпа, от Агила например, пасва а филтър се слага отвън, след резервоара.
Ето тук е обяснявано надълго и нашироко.
С две думи, сложна работа, за да се свали помпата първо се сваля целия резервоар, няма капак откъм купето.
 Не го пипай.

Ето, ако знаеш руски можеш да се потопиш в четене:

https://suzuki-club.ru/threads/24401/

# 2 413
  • София
Като прочетох за кръгово и аз да питам. Не знам дали някой минава през кръговото на Павлово. Някой знае ли какъв му е случая? Забелязвам, че като минавам оттам и идвам от околовръстното или Борис Трети колите в кръговото ме чакат. После видях на мапса, че има сложени разни знаци за предимство. Но тогава пък защо им е да слагат знак за кръгово, като очевидно не важат стандартните правила за кръгово.. не мога да разбера Grinning аз видя ли знак за кръгово влизам вътре и си въртя без да давам предимство, не забелязвам какви други знаци има Relaxed знам само ако има релси, че е по-различно предимството, както беше едно време на Руски Паметник..

Преди всяко кръгово има знак, че навлизаш в кръгово и е обозначена посоката на движение ( в случая надясно). Обикновено има и знак дали навлизащия е с предимство ( в повечето случаи не е с предимство)
Това на Павлово е едно от тези, в което не е задължително да си с предимство в кръговото! С предимство са движещите се по Ал. Пушкин!
Също с различен от обичайния режим е и малкото кръгово на Бояна!
Може и да не е регламентирано кръговото и тогава си важи правилото за дясностоящия!  Затова се гледат знаците!

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 00:29 от placebo7

# 2 414
Зуки, ето ти филтъра, той е част от помпата, която е в резервоара.
https://suzuki-club.ru/attachments/23258/
Описанието е за Вагон Р 98, но някъде споменаваха и 2000...
По книжка се сменя цялата помпа на 100000 км.
Ето, ако знаеш руски можеш да се потопиш в четене:

https://suzuki-club.ru/threads/24401/
Колега, болднатото го кажи и на ОНЗИ, че нещо не ми вярва, а аз не съм му конкурент, имам съпруга и любовница от БГмама, друго не ми трябва.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 00:14 от The Stranger

Общи условия

Активация на акаунт