Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 498
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 445
Климатика не мирише от филтъра. Филтри не се махат. По-добре стар филтър от колкото без филтър.

# 2 446
  • ВАРНА
Новите МПС  след 2012-2013 г. от по-високия клас имат филтър и на климатика.
А от 2019 г. и  не толкова висок клас като Шкода Скала. 
....че и за капак Н-ти пореден датчик за въздуха изпляскан.

# 2 447
  • Пеликания
Имате ли идея защо не свeтят стопове (говоря за Audi A3 8L). Лампите и бушоните са наред. Утре ще проверявам стоп машинката, че преди малко се върнах от Търново и не ми се занимава сега. Ако не е от нея къде другаде може да е проблема?

# 2 448
  • София
Кабели? При мен беше от стоп машинката. Смених я срещу скромната сума от 15 лв и труд от приятел. За Ауди може и по-скъпа да е.

# 2 449
При мен на голф 4 беше стоп машинката. ММ я оправи само с контактен спрей.

# 2 450
Не ходих до Дупница. Избрали са опитен шофьор с петместна кола, който е помогнал за избора.
Яд ме е, че не карах до там и че не слушах как се пазари и избира в автокъща.

Ето я хубавицата:

Бялото е пластмаса, не кожен салон както си помислих първоначално.

Фиат Пунто, 2004, бензин, 1.2 двигател, 82 коня. Обявена цена - 2450 лв, свалена на 1900 лв. Внос от Италия.
Проблем са задната чистачка, предно дясно стъкло се сваля до половината. Гумите са 16 инча, но никой не е погледнал размер и височина. Трябва да й се купуват зимни. Казах й масло и филтри да смени, но кога ще е - зависи от финансите.
В понеделник за 100 лв репатрак/Пътна помощ ще я закарат в КАТ, да й сложат номера (софийски). Май и гражданска ще прави, не разбрах.
После комшията - разбирач ще я откара до двора. Приятелката ми ще вземе книжка на 30ти. На мен ми е обещано кръгче в неделя и го чакам с нетърпение.
На мен Фиат Пунто също ми беше препоръчвана за първа кола.

Говорих с мъжа, който е помогнал в избора. Някак си му вярвах.
Споделих му проблема с моите спирачки. Той каза да си намеря доверен мъж и да му вярвам, но няма откъде. Обясни ми, че кара над 20 години - все големи/дълги коли, има и бус, с 9 места, Форд. Кусура му бил, че повече от 120 не вдига. Разказа ми как отишъл в сервиз за смяна на помпа на дизел. От капака излизал черен дим та си я доуправил сам.
Според него в сервизите лъжат. Трябвало някакво пружина да се натисне и евентуално да се обезвъздушат спирачките. И той смята, че пукнатините не са страшни.

На въпросния Фиат той отчита за много голям минус спирачките - леко да натиснеш и тя спира. Според него трябва да са плавни за да не се забие този зад теб в задницата ти. А според мен трябва да са точно такива за да не удариш предния.
Моите захапват бавно и това не ми харесва.
Къде е истината?

Въпросния е огледал моето малко грозно японче и го харесва. Мерак ми е да го пробва и да го чуя след това. Малко са тези, които я харесват.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 01:38 от Зуки Су

# 2 451
Зуки, не слагай чак такива интервали между редовете, че стават чаршафи, трудни за четене.

Само на мен ли ми се струва, че предните гуми са по-широки или е зрителна, ъглова измама?  Thinking
16"-ки на тая кола не стават. Много са широки и високи, а тя е супер тясна.

Това Пунто става единствено и само за града.
Нито може да натовариш нещо, нито могат да се возят комфортно 2-ма, 3-ма човека, за багаж да не говорим.
Представих си новия шофьор как пъпли с 40-50 на Сливница или България, да кажем, и ми става лошо.

На дълъг път ще е изключително некомфортно, а в един момент човек иска и ще тръгне извън София.
Колата с тези 82 коня е мъртвец. Ще се влачи зад тирове, при изпреварвания ще е изключително нестабилна и опасна.
Седалките иначе гледам имат някаква ергономия. Италианките са така.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 02:12 от FragranceFanatic

# 2 452
???

Я пак, Фанатик?

Моето японче е 76 коня, нейното - 82. Мога и с 80 км да изкача моста на Бакърена, на 4та с 2,500 оборота, когато няма движение. Денем не рискувам.

За гумите не знам чакам с интерес да разбера точния размер.

Седалки и комфорт ще коментирам след неделя.

Моите 76 кончета, двигател 1.3, успяха да докарат 140 на магистрала. И няколко тира изпреварих.

Не е до мощност, коне, двигател, а до водач. С малолитражка, малко коне, пак ще стигнеш до морето или другия край на България. Път време няма!
А и много зависи от водача ....

# 2 453
Качете се 3-ма човека с багаж догоре до морето с Пунтото и после ще коментираме.
4-ма даже не споменавам.
Иначе за сам човек, или жена с чантичка да си върши работа из града и околията, става.
Но няма значение, всеки да си кара, купува, каквото иска.
Аз харесвам и искам, като цяло по-големи коли.

# 2 454
  • София
Карала съм Пунто. Отвън изглежда тясно, но вътре не е. Возили сме се и пет човека и с багаж, през Петрохан. Еми, върви си количката. Моето беше много пъргаво. При скорости над 120 наистина не е много стабилно, леко е и се усеща.

# 2 455
Навремето като си купувах първа кола и на мен много ми предлагаха един Фиат Пунто. Не знам защо толкова ги пробутват. Може да са хубави коли де, така и не го взех.

# 2 456
  • София
И аз съмте чувала много добри отзиви за пунтото, а и знам, че са изключително евтини за поддръжка.

А сега да се оплача.

Дори не мога да опиша нелепата ситуация, в която САМА си ударих колата в ограда докато търся къде да паркирам в Неделя по обед ,защото утре, леко закъснели, ще сменяваме гуми и не ми се искаше да ги мъкна на 5км разстояние. В резултат, на което - ожулена, откачена и буквално счупена на ъгъла броня. Закачих я с ръце, дано не се откачи по пътя някъде, ММ ми ми изчете едно конско как ”канчето” ще си го карам още много дълго време, но си мисля, че може да се залепи счупената част, защото все пак е пластмаса. Нервите са ми много в повече, направо полудях и още съм афектирана..... А и за финал, паркирах си колата на 2км разстояние точно както си мислех,че ще стане, само си потроших колата

# 2 457
Позната история..
Аз оня ден уж да спра по-близо, исках да кача колата по едно байрче на тротоара. Но то се оказа недостатъчно полегато. В резултат спрях далеч, а бижуто ми е доста ожулено долу, по черните пластмаси (вежди или както там им е името).
И аз се чудя при какъв майстор и за каква сума се оправят?

# 2 458
Момчета, така се учи всеки. Важното е да не се повтаря.
Паркирам си аз между две коли, гледам си страничните огледала за разстоянията. По едно време - прааас, поглеждам в камерата - дървооо.

# 2 459
  • гр. София
И аз наскоро леко жулнах заден десен калник при перпендикулярно паркиране. Видях, че съм близо до колата отдясно, но явно и моята кола не е била добре изправена. Вече почти влязла, гледайки камерата за задно виждане, не гледам в огледалата и по едно време чувам едно скръцване/жулване боя в боя. Така се стреснах, пулса на 100. Изкарах я и паркирах през няколко коли.
След като изчистих мястото се видя, че са две маааалки драскотини. Вече паркирам малко по-страхливо, че ММ много си пази колата. Добре, че не ми се кара.

Общи условия

Активация на акаунт