Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво включва цялостното почистване на автомобила?
Как мога да премахна петна и драскотини от волана?
Как мога да премахна лепенките от кожата на волана?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво включва цялостното почистване на автомобила?
Цялостното почистване на автомобила обикновено включва външно измиване, почистване на джанти, измиване и полиране на стъкла и огледала, почистване на праговете и вратите отвътре, измиване и прахосмукачка за пода и тапицерията, почистване на багажника и понякога дори миене или изплакване на двигателя. Важно е да попитате автомивката какво точно включва тяхното цялостно почистване.
-
Как мога да премахна петна и драскотини от волана?
За петна и драскотини по волана може да се използва специален почистващ препарат за кожа, боя за кожа, пермантен маркер или китеник в зависимост от материала и вида на повредата. Освен това има налични продуктови серии, които могат да възстановят кожен волан без претапициране. Ако щетите са сериозни, препоръчително е да се консултирате с квалифициран майстор.
-
Как мога да премахна лепенките от кожата на волана?
За да премахнете лепенките от кожата на волана, можете да използвате препарат за почистване и след това обилно да намажете с крем за кожа. Важно е обаче да се отбележи, че след намазване воланът може да стане хлъзгав и има риск от изплъзване, така че е препоръчително внимателно да изберете метод за отстраняване на лепенките.
-
Какви са нещата, които трябва да проверите преди дълго пътуване?
-
Как да сваля предните седалки, за да почистя около тях?
Разминахме се някакво, тая едната я овиках яко, за неин късмет си беше в колата, пък наглата ми вика ДА, ТАКА СЕ СПИРА. Изпратихме се по живо по здраво и тъкмо както се бях нервирала застанала съм точно пред входа и гледам парко място. Да де, ама пред него има успоредно паркирала кола и си представям как моята не мога да я вкарам на такова тясно място. Знам си аз, че отляво имам оградка, която я направиха за детската площадка и давам назад, през цялото време си гледах огледалата. Да де, ама се оказа, че оградката прави завой, който аз не виждам, а в моето огледало се вижда само така да кажа ”правата част” и се чува праааас. Викам лелее, дано не ударих на някой колата! Поглеждам - оградата. Даже не слязох да видя колата си, само се молех да не е нещо много зле, по най-бързия начин се измъкнах от теснотията и както казах, отново я паркирах в байчевите ливади. Слизам аз, прекръстих се преди това да не е сериозно, по звукя честно казано си представях минимум счупен ляв фар. Слизам и гледам бронята отляво направо беше откачена, яко одрана. Викам си край, сега ММ не си и представям реакцията както лесно пали
Така и стана, обадих се да му разкажа, овика ме, че ще се учим да караме назад и как съм жена шофьор и тн и тн. Криво му стана, но поне стигнахме до заключението, че не е сериозно, бронята сама си я закачих и е бетон, не мърда, но стои грозно одрано и се счупи буквално на ъгъла й, но мисля, че ще може да се залепи. Другия месец ще ходим да й сменяват целия десен калник, че горката ръждата е тръгнала яко, та ще попитаме какво могат да направят и за бронята отзад, дето нагласих добре.