Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво включва цялостното почистване на автомобила?
Как мога да премахна петна и драскотини от волана?
Как мога да премахна лепенките от кожата на волана?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво включва цялостното почистване на автомобила?
Цялостното почистване на автомобила обикновено включва външно измиване, почистване на джанти, измиване и полиране на стъкла и огледала, почистване на праговете и вратите отвътре, измиване и прахосмукачка за пода и тапицерията, почистване на багажника и понякога дори миене или изплакване на двигателя. Важно е да попитате автомивката какво точно включва тяхното цялостно почистване.
-
Как мога да премахна петна и драскотини от волана?
За петна и драскотини по волана може да се използва специален почистващ препарат за кожа, боя за кожа, пермантен маркер или китеник в зависимост от материала и вида на повредата. Освен това има налични продуктови серии, които могат да възстановят кожен волан без претапициране. Ако щетите са сериозни, препоръчително е да се консултирате с квалифициран майстор.
-
Как мога да премахна лепенките от кожата на волана?
За да премахнете лепенките от кожата на волана, можете да използвате препарат за почистване и след това обилно да намажете с крем за кожа. Важно е обаче да се отбележи, че след намазване воланът може да стане хлъзгав и има риск от изплъзване, така че е препоръчително внимателно да изберете метод за отстраняване на лепенките.
-
Какви са нещата, които трябва да проверите преди дълго пътуване?
-
Как да сваля предните седалки, за да почистя около тях?
Първо само се чу звукът, който по принцип се чува като светне някоя лампа, без да светне нищо, след няколко секунди отново се чу и вече светна лампата. Колата си спира безпроблемно, но все пак ме човърка на какво може да се дължи това? Предстои ми пътуване извън града и не искам изненади. Иначе миналата седмица минах ГТП и всичко беше точно. А преди няколко седмици ходих и на безплатен преглед от СБА и също ми казаха, че всичко ми е наред.
И аз съм от самите моми без мъже, и моята глава е пълна с тъпи въпроси. И на сервиз вече ме е страх да отида, след като уж при познат ми взеха 700 лв за пълно обслужване след като купих колата и после всички на работа ми казаха, че съм луда и че са ме ошушкали.