Твоята тема е моя тема, или чуваме ли наистина отсрещния?

• 9 864
  • 183
  •   1
Отговори
# 30
  • волно калдъръмче
Права си, ама защо. Ей това ми е било много интересно да знам. Аз знам, че за себе си съм права. Сам по себе си изразът може да означава "айде стига вече, че не ми се слушат излиянията ти". Хора с повърхностни и шаблонни изказвания не са ми интересни.

# 31
Не съм имала предвид тона на изказванията, имам предвид само и единствено обсебванията на теми с Аз, Аз, Аз - нетърпящи друго, повтарящи се безброй пъти.
Не да си изкаже човек мнението, а да обсеби буквално въпрос и да залее хората със себе си.

# 32
  • волно калдъръмче
Не съм имала предвид тона на изказванията, имам предвид само и единствено обсебванията на теми с Аз, Аз, Аз - нетърпящи друго, повтарящи се безброй пъти.
Не да си изкаже човек мнението, а да обсеби буквално въпрос и да залее хората със себе си.
Да, това определено съм аз Grinning Само дето не повтарям едно и също нещо безброй пъти, а му давам различни формулировки. Един път мога да съм директна, а в следващия иносказателна, после иронична.

# 33
  • SHOOT ME 10 $
Живота на всеки човек се намира в едно от следните три състояния: в криза, излизащ от криза и отправил се към криза. А всяка една ситуация или събитие може да се превърне в естествено развитие на всяка криза. Но, нещата никога не са толкова зле, колкото изглеждат. Никога! И тук вече трябва да приложите зрелостта си(ако я имате) да приемете чуждата гледна точка независимо как е обоснована и аргументирана тя.
Харесвам  философския смисъл на темата

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 18:08 от midkoo

# 34
  • София
Да, но сега е модерно да си преди всичко съпричастен и разбиращ, а не толкова откровен.
Само че много хора крият опитите си за уязвяване зад откровеността.

# 35
  • волно калдъръмче
Уязвен е този, който е допуснал да го уязвят. Случаен непознат от форум не може да ме разтресе. Той си плещи, а когато премине границата, има модератори.

# 36
  • София
Уязвен е този, който е допуснал да го уязвят.
Ето за това говорех. Чудесна илюстрация за прехвърляне на вината върху потърпевшия, благодаря.

Това дали има ефект върху автора, не промяна факта, че отсреща стои говедо, което прави такива опити. Не променя идиота демек.

# 37

Мислите ли, че притежавате зрелостта и в собствения си живот да чувате и приемате другата гледна точка и ако е така, как смятате, че се отразява това в живота ви? Реално.

Мисля.
И ми се отразява чудесно.
Живея с лекота - без драми, обиждания или приемане на всичко като лично.

# 38
Luna, дано не се засегнеш, всеки гледа от собствената си камбанария, естестествено, така че аз ето какво забелязвам. Забелязвам думата - болшинство. На български е по-уместно да се каже мнозинство. Болшинство е свидетелство за... зрялост Simple Smile

# 39
Правилно си отбелязал, че използвам точно тази дума. И други ползвам, които ти не. Въпрос на предпочитания. А свидетелствата ги раздават в училище.

# 40
Какво значи дали приемам чуждата гледна точка и подход? Приемам всички, в смисъл смятам, че всеки човек сам взема решенията за собствения си живот, те са си негово право и не очаквам да слуша сляпо моите или други съвети. Но когато някой ме пита по даден проблем какво мисля, казвам собственото си мнение, подкрепено с аргументи, а няма да му дам съвет, който не усещам като правилен. Темите тук точно затова са полезни, защото питащият може да види ситуацията си от различни гледни точки.

# 41
Какво значи дали приемам чуждата гледна точка и подход? Приемам всички, в смисъл смятам, че всеки човек сам взема решенията за собствения си живот, те са си негово право и не очаквам да слуша сляпо моите или други съвети. Но когато някой ме пита по даден проблем какво мисля, казвам собственото си мнение, подкрепено с аргументи, а няма да му дам съвет, който не усещам като правилен. Темите тук точно затова са полезни, защото питащият може да види ситуацията си от различни гледни точки.

За мен значи след собственото мнение да не навлизам с бутонки в чуждото.Изчаквам с търпение развитието на нещата.Отнася се за реала, но авторката  го свърза с темите тук и тяхната полза в него.И за мен са свързани ,иначе няма смисъл.

# 42
Правилно си отбелязал, че използвам точно тази дума. И други ползвам, които ти не. Въпрос на предпочитания. А свидетелствата ги раздават в училище.

Раздаваха.
Или по-точно - раздавали. Аз нямам чак такъв дълъг житейски опит но съм чел че така било наистина.

# 43
Бор_яна, влизане с бутонките за мен е груб тон. Но не и аргументиране на отговора.

# 44
Противоположното мнение се приема за грубо от другия, та не  мисля за полезно да убеждавам в него,това имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт