"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам уговорка с д-р Александров , да ме изроди от преди да забременея . Но все пак остава и уговорката , че ако има опастност за близнаците ще ме прати в София - майчин дом заради Неонатологичното им отделение .
Къде преглежда Александров?

# 76
В АГ болница на 7 етаж в център за асистирана репродукция . Но не знам дали поема бременни пациенти , аз съм негова пациентка и близнаците са общо дело след ин витро процедура .

# 77
Аха, ясно. Ами ще го мисля... има време все пак.

# 78
Благодаря на всички за отговорите!:)))

# 79
Здравей те, и аз да се запиша в новата тема. От два дена не съм влизала, а вие сте изписали толкова много. Добре дошли на новите мами.
И аз да дам малко инфо за мен.. Беше ми доста лошо тези дни, гадене, повръщане + стрес по приготовление на сватбата ни и нямах време да ви пиша. С първата ми бременност нямах такива проблеми, като гадене и повръщане. Сега свекърите се надяват на момченце. Grinning
Вчера свекърва ми, ми сложи сол на главата без аз да знам и казаха, че щом съм се пипнала за носа е момче. Grinning Колко е вярно, ще видим в последствие. Blush
Таа имаме пътуване към България на 25 юли и се чудя, дали да не ходя там да видя бебчо, или да изчакам и тук в Англия да върви всичко.

# 80
Хоп, идвам и аз след дълго четене. Много ми харесва атмосферата на настоящите и бъдещите мами тук. Smiley
За мен накратко - първа бременност ми е, след инвитро, в София живея и съм 9+ гс с термин 11.02.
Две много актуални за мен теми коментирате - море/басейн и мерки срещу гадене. Да ви споделя и моя опит - гади ми се от сутрин до вечер, с прекъсвания за хранене Simple Smile Помагам си по три начина: като пия студена вода, в която сипвам съвсем малко сироп от мента (Harmonica взех, че е без алкохол), дъвча по 1/4 дъвка (от повече ми се драйфа) или лапвам 1/2 лукче. Това с водата ми беше важно, защото Док каза да пия по 3л на ден (!). Не че успявам, ама полагам усилия.
За морето Док каза - всички хубави емоции са добре дошли за бременната. Но в нашето море не влизай, в Гърция - може. Не се излагайте за дълго на слънце - терморегулацията ни сега е под напрежение, така или иначе сме с повишена температура и това е нормално. Необходимо е много да се пазим от слънце и добре да се разхлаждаме, ако прегреем.

# 81
За да не прегрея аз си взех и охлаждащо одеало което и 50 фактор , и чадъра ни е такъв , нямам търпение мъжа да приключи със земеделския сезон и да тръгнем на палатка в Гърция .
Но имам и друг въпрос към вас , мислите ли да си правите нещо като дневник на бременността ?!? Примерно да слагате снимки от ехограф , дисковете от прегледите , да записвате разни неща ...
Когато сестра ми беше бременна и направихме кутия със спомени и сега е много яко като я отваряме , та се замислям и аз да си направя .

# 82
  • гр.София
Аз се следя при Евдокия Маркова 😊

Здравейте на всички бъдещи мами Hug
Искам да попитам мамите от София къде следите бременноста и доволни ли сте Blush Аз се следя в МЦ Полимед,но се колебая дали да не сменя лекарката. Thinking Благодаря предварително 🙃😘
В Полимед не беше ли и д-р Цандева?
Аз първия път се следях при нея и бях много доволна.

# 83
  • Plovdiv, Bulgaria
За да не прегрея аз си взех и охлаждащо одеало което и 50 фактор , и чадъра ни е такъв , нямам търпение мъжа да приключи със земеделския сезон и да тръгнем на палатка в Гърция .
Но имам и друг въпрос към вас , мислите ли да си правите нещо като дневник на бременността ?!? Примерно да слагате снимки от ехограф , дисковете от прегледите , да записвате разни неща ...
Когато сестра ми беше бременна и направихме кутия със спомени и сега е много яко като я отваряме , та се замислям и аз да си направя .
Това е страхотна идея-кутия със спомени

# 84
Здравейте, и аз много се радвам,че темичката се движи добре!
И аз да кажа за раждането Smile
Дъщеря ми е на 10г. и 7м., когато бях бременна с нея така се бях настроила за нормално раждане, не исках да чуя за секцио.Живеехме на първият етаж, за да се движа се качвах пеша до 5 етаж и обратно, задължително поне един път на ден, обикаляхме планини и какво ли още не съм правила, само и само да родя по-лесно.И хоп в края на 6-ти месец май беше-вагинален херпес.Абсолютно противопоказно с нормално раждане. Много плаках/...патка/ Та сега след като веднъж съм родила секцио, не бих избрала нормалното раждане. Имам лоши спомени от чувствата ми докато бях в реанимация, но от вторият ден всичко беше ок.
За симптомите- ми странна работа, някакви позиви на гадене, но съвсем слаби и непостоянни. Няколко дни ме боляха ужасно венци, зъби и знам ли още какво, не можех да се храня, всичко ми беше гадно и безвкусно и на всичкото от горе трудно за консумиране. Тези дни съм по-добре.
За доктор и раждане- следи ме д-р Иван Димитров, изключително доволна съм от него,но предишният път само ме следеше, нямаше опция за израждане,всъщност имаше,но цената беше много висока,защото трябваше да стане в частна клиника, та ми препоръча друг доктор и родих в Майчин дом. Сега ме зарадва,че вече мога да родя при него, като раждането ще стане в Софиямед, не сме го обсъждали обстойно, защото има много вереме до тогава.
Къде изчезнаха мамите с големи деца? Аз мислех,че ще съм с най-голямо дете, но ето, че има и по-големи.
Желая ви спокойна вечер, отивам да вечерям, няма да ви кажа какво Laughing

# 85
И аз се следя при Иван Димитров. Моя проятелка преди по-малко от месец роди при него и ми сподели, че това са най-добре инвестираните й пари. Аз също почвам да се замислям за идеята да раждам при него, ако всичко е наред. Ще го умувам, да стигна до там.

# 86
За спомените аз си взех едно дневниче, в което има да си записваш много неща и снимки да слагаш, чак до първия Рожден ден. Не съм започнала да го попълвам от страх. Мога да ви пратя линк да го разгледате, моето е на английски, но предполагам има подобни и на български.

# 87
Poppy14 да, дай линк. Интересно ми е да го видя. Аз също не искам още нищо да почвам, а до сряда имам чувството, че ще умра от притеснение. Нямам нищо видимо притеснително, ама ... патило Grinning

# 88
https://www.amazon.co.uk/Bump-Birthday-Pregnancy-First-Journal/d … HL&ref=plSrch

Този си избрах аз, иначе има много. Доста е симпатичен.

# 89
И аз се следя при Иван Димитров. Моя проятелка преди по-малко от месец роди при него и ми сподели, че това са най-добре инвестираните й пари. Аз също почвам да се замислям за идеята да раждам при него, ако всичко е наред. Ще го умувам, да стигна до там.
Аз му имам изключително доверие и това ми дава спокойствие.
Ти къде ходиш -в Люлин или  НДК?

Общи условия

Активация на акаунт