"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Benelux / Varna
Pxoenix,някаква терапия имаш ли с фраксипарин?

# 676
  • София
Pxoenix, аз се притесних че пренатален днк тест е дал проблем Simple Smile това е дк за тромбофилия, отиди на лекар, мен ако питаш и си от София отиди при проф. Паскалева. Ако няма часове отиваш и чакаш, ще те вземе. Трябва да се прецени дали и каква доза нмх да се включи. Не е толкова страшно, аз и много други момичета сме на терапия и всичко е наред до края.
Но не губи много време а вземи мерки Simple Smile
Всичко ще е наред, бъди спокойна.
А и ако пиеш обикновена форма на фолиева и в12, премини на метилирана, защото не усвояваш правилно обикновените Wink

Ох, не, не, слава Богу! Сега ще го оправя в текста, че наистина не става ясно.
Иначе да, вече взимам мерки  Heart Eyes
zornitsa, нямам, вчера ми излязоха резултатите, още не съм минала консултация по въпроса, сега въртя телефони

# 677
  • София
А имаше ли причина да правиш този тест Pxoenix? Не съм хич наясно с тромбофилия и подобни, вече имам чувството, че всички сме с разни проблеми, не сме ги изследвали не са излезли. Smirk

# 678
  • Benelux / Varna
Спокойно, ще ти назначат терапия с НМХ, фраксипарин или подобно. Аз имам само един ген такъв извън норма и макар тук да не назначават терапия,  аз настоявах и гинеколога ме прати на хематолог за консултация. Тя ми я назначи вчера терапията превантивно уж. При теб има по-голям риск, затова мисля че е задължителна такава терапия. Спокойно, много хора има на такива ниско-молекулни хепарини., дишай спокойно.
Мен ме е страх малко с тия инжекции всеки ден в корема, ама то човек не знае от кое повече да се плаши, от тепапия или без терапия. Всичко ще е наред, ще видиш!

# 679
  • София
А имаше ли причина да правиш този тест Pxoenix? Не съм хич наясно с тромбофилия и подобни, вече имам чувството, че всички сме с разни проблеми, не сме ги изследвали не са излезли. Smirk
Patita, На феталната докторът заподозря нещо, понеже не ми били отворени достатъчно кръвоносните съдове на матката като за втора бременност. Иначе никога - нищо!
zornitsa   Hug

# 680
Здравейте,
С термин съм краят на януари, но в възможно и да влезна във февруари.
В 10г.с. изкървих обилно, след което 3 седмици само лежа, след куп поставени инжекции Хориомон и прием перорално Утрогестан и Но-шпа, като че ли вече започва да изчезва зацапването. В момента съм края на 13г.с., направих биохимичният скрининг, при който ултразвуково не излезна нищо притеснително, освен че на кръвта излезна риск 1:1000 за Даун. Като гледах и други резултати на мами, вярно, има и такива с много по-нисък риск, но четох че не е страшен резултат.
Извинявам се за дългия пост, но въпросът ми е, вие как бихте реагирали ако вашият лекар Ви каже, че е хубаво да се направи амниоцентеза или пренатален тест при такива резултати, които реално не го изискват. Само ме притесни допълнително.

# 681
Аз съм с 1:1240, който на база възрастта ми не се води рисков, но въпреки това ще направя неинвазивен тест.
Правя го за да съм спокойна поне за това.
Успех!

# 682
  • София
Аз съм с 1:235, преизчислен след ФМ на 1:3912 и пуснах неинвазивен тест по свое желание.
Притеснителен и задължителен за амниоцентеза водят резултат <=1:20-25, доколкото си спомням.

# 683
  • София
По моите референтни граници пише 1/250 е висок риск, някъде 1000 може би е среден. Със среден риск може би си заслужава теста, амниоцентеза да правиш при наличие на тест, не знам. Ех, преди няколко години като ги нямаше тези тестове бяхме спокойни и само с БХС, сега повече размисли и страсти. Най-вече защото са толкова скъпи.

# 684
  • София
По моите референтни граници пише 1/250 е висок риск, някъде 1000 може би е среден. Със среден риск може би си заслужава теста, амниоцентеза да правиш при наличие на тест, не знам. Ех, преди няколко години като ги нямаше тези тестове бяхме спокойни и само с БХС, сега повече размисли и страсти. Най-вече защото са толкова скъпи.

А, спокойни... На майка ми са й казали категорично Даун заради възрастов фактор + хормонална терапия и са я карали да прекъсне бременността, един такъв тест би й спестил много притеснения
1:250 ли го дават висок  Thinking

# 685
  • София
Едно време е било амниоцентеза... Даже на една моя приятелка от рано родилите май й правиха като бременна. Нямаше други опции тогава... Хубаво е, че сега има, не отричам, ама да се субсидират поне малко от ЗК. Тук в Испания уж влизат, да ама само за който лекаря реши, че има риск, даже се чудя дали нарочно не дават нисък риск. Т.е. все едно нищо.

# 686
Здравейте! Мина ми днес феталната. Всичко е в норма. Момченце е Heart Eyes
Сега ще мислим име, че за момче нямаме. За пръсна път ме гледа с коремен ехограф и нищо не различавах, добре че лекарят обясняваше кое какво е. Таткото май повече разбра от мен:grinning:
Следващия ми преглед е чак в края на август, а вече нямам търпение.
 Киселини и аз имам, но си имах и преди това. Майка ми е имала през цялата бременност. Като са много силни взимам от дъвчащите хапчета Гавискон, сякаш помагат.

# 687
Здравейте! Мина ми днес феталната. Всичко е в норма. Момченце е Heart Eyes
Сега ще мислим име, че за момче нямаме. За пръсна път ме гледа с коремен ехограф и нищо не различавах, добре че лекарят обясняваше кое какво е. Таткото май повече разбра от мен:grinning:
Следващия ми преглед е чак в края на август, а вече нямам търпение.
 Киселини и аз имам, но си имах и преди това. Майка ми е имала през цялата бременност. Като са много силни взимам от дъвчащите хапчета Гавискон, сякаш помагат.
Феталната  морфология или биохимичния скрининг е минал, че нещо се обърках?

# 688
Честито за хубавите новини!! Впрочем, моят АГ каза, че БХ и ФМ са едно и също. Гледат те и ти вземат кръв. Явно е включен в един и същ преглед, за това го води едно и също.

# 689
  • София
Честито, Tess_D  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт