"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 714
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Страхотни новини Tess! Честити сини гащи! Blue Heart Soccer захващайте се да мислите име.
БХС и ФМ винаги са комбинирани. Почти на всякъде се правят в един ден и са си заедно. Някои правят само ФМ, защото не желаят БХС или заради многоплодна бременност, но ако се прави си е с ФМ задължително.

# 691
Благодаря, момичета!
 Magi4D, феталната само и ми попълни заявлението за БХС, ще ми вземат кръв в понеделник, защото ме праща в друг град със това заявление. Явно си работи с тази лаборатория, но ще ми е безплатен скрининга. В заявлението попълва данните от феталната, така че явно за това ги водят заедно.

# 692
  • София
Tess_d честито за хубавите новини!
Феталната допълва кръвните изследвания и като се комбинират данните се получава резултат от БХС, тук даже му казват троен скрининг затова. Третата част сигурно са данните за възраст, тегло и тн.
Киселини имах първия път, но към края. Рано им е още. Спасяваше ме Талцид в много краен случай и спане на ляво задължително.

# 693
Tess_d честито за момченцето.... киселини и аз имам, но нито на ляво нито на дясно, само по гръб ми помага  (Те не са и много силни, но са неприятни).

# 694
Pxoenix, аз се притесних че пренатален днк тест е дал проблем Simple Smile това е дк за тромбофилия, отиди на лекар, мен ако питаш и си от София отиди при проф. Паскалева. Ако няма часове отиваш и чакаш, ще те вземе. Трябва да се прецени дали и каква доза нмх да се включи. Не е толкова страшно, аз и много други момичета сме на терапия и всичко е наред до края.
Но не губи много време а вземи мерки Simple Smile
Всичко ще е наред, бъди спокойна.
А и ако пиеш обикновена форма на фолиева и в12, премини на метилирана, защото не усвояваш правилно обикновените Wink

Ох, не, не, слава Богу! Сега ще го оправя в текста, че наистина не става ясно.
Иначе да, вече взимам мерки  Heart Eyes
zornitsa, нямам, вчера ми излязоха резултатите, още не съм минала консултация по въпроса, сега въртя телефони

Аз знам че имам фактор 5 на Лайден хетерозиготен, покрай сестра ми. Когато и го откриха се изследвах и аз. Веднага започнах терапия като разбрах, че съм бременна малко на своя глава. Записах си час при Паскалева за доуточняване на дозата. Когато отидох се оказа че е трябвало да си бия инжекцията сутрин за да мпгат да се наптавят изследванията, а аз си ги биех вечер. Имам час за 7ми отново. За фраксипарина и аз съм чела доста оплаквания, но клексана трудно го намирам.

# 695
  • София
Pxoenix, аз се притесних че пренатален днк тест е дал проблем Simple Smile това е дк за тромбофилия, отиди на лекар, мен ако питаш и си от София отиди при проф. Паскалева. Ако няма часове отиваш и чакаш, ще те вземе. Трябва да се прецени дали и каква доза нмх да се включи. Не е толкова страшно, аз и много други момичета сме на терапия и всичко е наред до края.
Но не губи много време а вземи мерки Simple Smile
Всичко ще е наред, бъди спокойна.
А и ако пиеш обикновена форма на фолиева и в12, премини на метилирана, защото не усвояваш правилно обикновените Wink

Ох, не, не, слава Богу! Сега ще го оправя в текста, че наистина не става ясно.
Иначе да, вече взимам мерки  Heart Eyes
zornitsa, нямам, вчера ми излязоха резултатите, още не съм минала консултация по въпроса, сега въртя телефони

Аз знам че имам фактор 5 на Лайден хетерозиготен, покрай сестра ми. Когато и го откриха се изследвах и аз. Веднага започнах терапия като разбрах, че съм бременна малко на своя глава. Записах си час при Паскалева за доуточняване на дозата. Когато отидох се оказа че е трябвало да си бия инжекцията сутрин за да мпгат да се наптавят изследванията, а аз си ги биех вечер. Имам час за 7ми отново. За фраксипарина и аз съм чела доста оплаквания, но клексана трудно го намирам.
Аз имам час за 6-ти при нея Blush
Иначе съм хетерозигот по Лайден, фибриноген, F13 (не помня точно как се водеше) и MTHFR и хомозигот 4G/4G за PAI. Към момента съм без терапия, във вторник съм на консултация в МД, после ще вися при Сигридов, докато припадна и накрая при Паскалева

# 696
Сигридов мрази Паскалева, така че въобще не я споменавай пред него. Освен това, моя личен съвет към теб е да не слушаш Сигридов за терапията. Имаш много мутации и ти трябва истински специалист хематолог. Терапия от сорта на ап през ден и фракси през ден е меко казано смущаваща, даже не искам да я коментирам. Само имай предвид че фракси действа 24 часа, след това по неговата терапия оставаш 24 часа само на някакъв си аспирин...

# 697
  • София
Че то Сигридов май мрази всички други доктори 😀

# 698
  • София
Сигридов мрази Паскалева, така че въобще не я споменавай пред него. Освен това, моя личен съвет към теб е да не слушаш Сигридов за терапията. Имаш много мутации и ти трябва истински специалист хематолог. Терапия от сорта на ап през ден и фракси през ден е меко казано смущаваща, даже не искам да я коментирам. Само имай предвид че фракси действа 24 часа, след това по неговата терапия оставаш 24 часа само на някакъв си аспирин...
Тя и Паскалева май не го долюбва особено... Няма да казвам на никого за останалите засега, че накрая мен ще ме разпердушинят Joy
Сега проблемът ми е, че не знам дали АГ-то ми ще се справи с проследяването на бременността и май трябва да търся друг...

# 699
Ей, що така говорите за Сигридов? Аз си записах час за него преди месец. Ако нещо друго трябва да се премълчава кажете, моля 😁, аз разчитам, че е голям професионалист.
За фраксипарина да ви кажа, какво научих за един месец - винаги да изкарвам въздушното мехурче и да го бия под 45°. Инак яко синини и ми се образуваха. Аз след фракси-то минах на аспирин протект и май ще си карам с него. Нямах проблеми с намирането му - звънях на аптеки Ремедиум и ако не на първата, то на втората винаги имаше. Не съм се разхождала излишно. Аз винаги казвах, че търся Фраксипарин или Клексан и обикновено имаха и двете.

И честито за бъдещите момиченца и момиченца на бъдещите мами 😊

# 700
Ааа не, нищо лошо за Сигридов Simple Smile просто той е аг, а назначава хематологични терапии, нещо което се опитва да прави и Русев, макар че е имунолог.
Просто са чели по въпроса но не са тесни специалисти в тази област. Иначе всеки по своята си специалност и много добър.
Аз също бях на един преглед при Сигридов и бях доволна. Моята аг обаче се консултира и с други нейни колеги и каза че специално за близнаци Стратиева била по-добрия избор. Доверих и се и си отказах часа за сигридов. Ще докладвам по нататък как е минал прегледа Wink

# 701
На мен точно за близнаци ми е препоръчан 😀, Стратиева също де. След седмица ще споделя повече за него, но той не е просто аг, а е сериозен ФМ специалист.

# 702
Хаха е то разни хора, разни идеали Simple Smile всичките в Оскар са отлични фетални специалисти завършили престижни школи в чужбина. И Стратиева, и Сигридов и Богданова и т.н.
Така че запазваме спокойствие и се радваме на всяка среща с бъдещото поколение.
П.п. като ще ходиш при Сигридов е хубаво да си подготвиш изследванията, които иска за да не ходиш втори път. За съжаление 2 от тях стават за 10 работни дни ( вит. Б6 и йод в урина)

# 703
Dundiu86, благодаря за съвета 😀 Аз като запазвах час и попитах дали трябва да нося нещо, уж не трябвало. Ще ги питам пак в понеделник, значи

# 704
Dundiu86, благодаря за съвета 😀 Аз като запазвах час и попитах дали трябва да нося нещо, уж не трябвало. Ще ги питам пак в понеделник, значи
Има група в фейса за сигридов и в нея има файл с изследванията. На всичко иска едни и същи, така че мога да ти ги дам в неделя ако не ги намериш по-рано. И иска да се правят само в Бодимед!

Общи условия

Активация на акаунт