Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 590
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Елора, без мед смятам да ги ям. Аз от години само с мед си подслаждах кафето, захарта отдавна я бях махнала. Консумирах я само чрез шоколада или ако направя домашен сладкиш - 2-3 пъти годишно. И ей ме на пак тук Simple Smile
Ще пробвам лененото семе. Като се замисля и кокос обичам, ще им слагам стърготини. Цейлонска канела пия всеки ден така или иначе с първото кафе. А преди овесените ядки ги ядях или със сушени плодове или с мед, и в двата случая с малко мляко. Ей, не познавам друг човек освен себе си Laughing, който толкова да обича овесени ядки варени. Мога и неподсладени да ги ям, само с малко мляко. Бих пробвала и с извара. Само да ми понасят де, иначе няма да ги ям.

st. Dobri днес таблицата ми показва 10/29/62 (закръгля ги, затова сборът е повече).
Ето какво съм яла:
З: 8 череши, 2 лъжици извара, 2 лъжици сметана - това смесено в едно; 2 кафета
О: пържола, зелена салата със зехтин
В: пържола, салата домати, краставици, сурова зелена чушка и зехтин

Необичайно много калории за мен заради свинското - 1128. На някои и тези им се виждат малко, но съм сита като попско дете на Задушница. Не мога повече.

# 316
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, бледолилава. Simple Smile
трудно ми е да закусвам, но в твоят вариант може и да стане.

днес си сварих три яйца, опържих 3 с малко бекон и си приготвих краставички.

това е от сутринта до вечерта, без точни часове за ядене.
не съм усещала глад или пресищане. чувствам се добре.

# 317
Закуската ми е като плодово мляко на вкус и консистенция. Само дето плодовите млека са хакани и с допълнително захар, (че и нишесте), а това е леко сладникаво. За човек, отвикнал от вкуса на сладкото, обаче си е направо като десерт. За предпочитане е с боровинки, малини, ягоди, но сега малко им остана още на черешите, та се прежалих Wink Режа ги на ситно, както и ягодите. Малините и боровинките - цели. От който и плод да слагам, гледам количеството да е до 30-40-50 грама максимум - колкото по-сладки са, толкова по-малко.

А изварата точно заради черешите я добавих - сетих се как обичах преди диня със сирене и череши със сирене, та реших, че и с извара ще си ходят. То може и обезсолено сирене, ама не бях се сетила, дойде ми на ум току що. Идеята е да не е чист плод, както и по-напред някой написа.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 19:55 от Бледолилава

# 318
И аз не закусвам, а според лекаря е добре да започна.

# 319
Simple Smile Елора, кз няма как да си я измеря, но кг помръдват с такава вечеря. Не се оплаквам Simple Smile

Иначе си стоях в застой над месец вече.
 Откак се похвалих, че свалих 10ина кг и нъцки. За другите изследвания ще ги правя през Август и ще се види какви ще са след Априлските и започването на Метформина и режима.

Ей, затова човек не трябва да се хвали  Laughing
Аз от резултати съм доволна. И отслабвам де. Днес кантара на лекарката показа 70 кг. Моя вкъщи сочеше 72, понякога 71. Малко се е чалнал.
Но малко ме е яд, че не отслабвам толкова бързо в корема и талията.
Мерките ми са:
бедро - 56
талия - 84
ханш - 95

Реално имам само 10 кила за сваляне. Имам чувството, че всичко е на корема  Crossing Arms

# 320
Нормално да е на корема, то си е характерно това за ИР. Понякога си гледам снимките Преди и След, да се уверя, че верно съм отслабнала Grinning, че все не ми се вярва, че успях. И Преди съм точно като рекламата на гумите Мишелин, направо все едно съм глътнала 2-3 автомобилни гуми, и надолу изтъняват едни крачета Grinning
Свалих сега и от корема, не мога да си кривя душата, но точно там имам да свалям още. Плюс в горната част на бедрата от вътрешната страна - ей там имам едни паласки, и те са много упорити. Правя упражнения само за тях и за корема, че за краката нямам нужда. И като се сетя и за ръцете, заради увисванията на кожата. Ама не мисля, че има ефект. Или малко упражнения правя, или в тези области мускулите никакви ги няма вече.

П.п. Впрочем чувала ли си за диастаза на коремните мускули? Аз не бях чувала, но със сигурност след толкова килограми и бременности съм се докарала до там. Цяло чудо ще е, ако не съм. И едва ли някога ще имам супер-корем, така си мисля.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 20:48 от Бледолилава

# 321
За мен, овеса е предимно въглехидрат.И като такъв, не е О.К. за ИР.Плодовете, умерено, са по-добрия вариант.
Но, пак, това е за Мен и моите избори.

Здравейте момичета,

нещо ми се бъгна компа и не ме пускаше да вляза в акаунта си, та ви четях само като посетител, без да мога да пиша. По темата за овесените ядки. Немците (докторската им диабетна асоциация) изписват 3 дневно стартово лечение само с овесени ядки за първоначално овладяване на високото ниво на кръвна захар при новорегистриран диабет. Затова мисля, че щом го правят, надали ще е баш вредно. Тогава още не бях открила ВМНВХ и направих и аз тази 3 дневна програма. Верно сваля доста захарта. Ако някой пита за себе си или за близък, ще изровя в тефтерите как точно се правеше. Помня само, че и към 1кг свалих за тези три дни. Ама тогава бях слон, та от всичко свалях.

# 322

И ние от Коледа насам се глезим с дифузер. На мен любимо ми е портокал, босилек и тамян. Доста е релаксиращо.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 15:52 от Tatti

# 323
  • София
аз по препоръка от темата закусвам с палео мюсли - имат семена, киноа, амарант, елда. добавям орехи, чия.
https://www.dm.de/dmbio-muesli-paleo-p4010355322395.html

мога и конопено семе да добавя, нали е протеиново и то.

# 324
Barefoot Kontesa като спомена гърди, та се сетих, че от 100 D свалих на 80 С. Сантиметрите Ок, ама покрай тях си отиде и чашката, какво да се прави  Cry

Та като си навличам сега сутиена все се сещам за оня лаф: "Дебела жена с цици и слаб мъж с плочки - да не ми се хвалят". Grinning

аз по препоръка от темата закусвам с палео мюсли - имат семена, киноа, амарант, елда. добавям орехи, чия.
https://www.dm.de/dmbio-muesli-paleo-p4010355322395.html

мога и конопено семе да добавя, нали е протеиново и то.

АРТЕМИС, това в българския ДМ дали го има?

# 325
Нормално да е на корема, то си е характерно това за ИР. Понякога си гледам снимките Преди и След, да се уверя, че верно съм отслабнала Grinning, че все не ми се вярва, че успях. И Преди съм точно като рекламата на гумите Мишелин, направо все едно съм глътнала 2-3 автомобилни гуми, и надолу изтъняват едни крачета Grinning
Свалих сега и от корема, не мога да си кривя душата, но точно там имам да свалям още. Плюс в горната част на бедрата от вътрешната страна - ей там имам едни паласки, и те са много упорити. Правя упражнения само за тях и за корема, че за краката нямам нужда. И като се сетя и за ръцете, заради увисванията на кожата. Ама не мисля, че има ефект. Или малко упражнения правя, или в тези области мускулите никакви ги няма вече.

Аз пък хич не си ги гледам. До онзи ден. Защото все хора, които не са ми виждали от няколко месеца, са втрещени. И реших да видя едни снимки като бях почти 100 кила.
Малииии  Shocked И аз се втрещих  Grinning
А сега за вътрешната страна на бедрата и като цяло краката. Майката му са клековете. Оформят и крака и дупе. А за вътрешната страна, клека се прави с още по-разкрачени крака.
Как се правят правилно клекове.
https://www.youtube.com/watch?v=ilaaQlj39CA
Ето и различни видове клекове
https://www.youtube.com/watch?v=mGvzVjuY8SY
За корема
http://silenbg.com/2012/11/11/3-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D … 0%B2%D0%B8%D1%8F/

Страхотни са. Не са три, а всъщност четири упражнения.

Може и планк да пробваш. Но на мен нещо не ми понася и не го правя често.

А сега за ръцете.

Кофички на пейка/аз ги правя на леглото, щото нямам пейка/ страхотни.
И упражнения с гирички.
https://www.youtube.com/watch?v=hRxotofAMuE
https://www.vbox7.com/play:97520c33 ето и на Синди. Има и тя добри.

А ето това е брутално упражнения. Вече не го пропускам
https://youtu.be/yExNVy3C-vM?t=365

Barefoot Kontesa, на мен корема винаги ми е стърчал много пред гърдите. А отскоро гърдите стърчат. Което тотално променя визията. Grinning

# 326
Охо, как ме разсмя Бледолилава! Simple Smile

Алинна, Heart

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 06:25 от Анонимен

# 327
Чета за любимите си овесени ядки. Та се зачудих дали да не си купя безглутенови овесени ядки или онзи палео микс от ДМ ( макар, че никак не ми се дават 12 лв). Обаче много ми се преядоха овесени ядки. Преди време само това обядвах кисело мляко с овесени ядки. Заради безглутеновото си хранене вече 5-6 месеца не съм ги яла.

# 328
Има и лимецови ядки. Там нали в лимеца почти нямаше глутен  newsm78

# 329
В лимеца има 2% глутен. Иначе в хладилника имам овесени, ръжени и лимецови. Трябва да ги дам на някой.

Общи условия

Активация на акаунт