Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 47 342
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Преди малко гледах ревю на една яка джаджа, ама май не знам до колко е полезна по отношение на ИР защото тя мери глюкозата, а не инсулина.
Freestyle Libre се казва. Слага се един кръгъл датчик в горната част на ръката и на определено време се сканира с едно устройство (четец), като можеш да следиш за последните осем часа как ти е било движението на КЗ.
Вие колко често си следите КЗ и мислите ли, че за нашата диагноза едно такова мерене в реално време би било необходимост?

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 21:49 от //Герито//

# 211
Преди малко гледах ревю на една яка джаджа, ама май не знам до колко е полезна по отношение на ИР защото тя мери глюкозата, а не инсулина.
Freestyle Libre се казва. Слага се един кръгъл датчик в горната част на ръката и на определено време се сканира с едно устройство (четец), като можеш да следиш за последните осем часа как ти е било движението на КЗ.
Вие колко често си следите КЗ и мислите ли, че за нашата диагноза едно такова мерене в реално време би било необходимост?
Герито, не съм чувала затова чудо, но единстеният начин да се мери КЗ е устройството да има контакт с кръвта. Което означава или нещо като абокат забито в тебе, или е поредният идиотски опит някой да стане милионер за сметка на болни хора.
Моят съвет - ако спазваш стриктно ограничението за всякакви въглехидрати, просто нищо подобно няма да ти е нужно.

# 212
  • Варна
Да, датчика се закрепва за тялото и с малка метална мрежичка, която влиза под кожата, реално има контакт с кръвта.
Няколко ревюта изгледах- основно са на диабетици, които май имат по-голяма нужда от нас да си следят КЗ.
Обаче, нали казват, че човек всеки ден е хубаво да научава нещо ново. Та, ето, в едно от ревютата момичето говореше, че необяснимо се събужда уморена сутрин и благодарение на възможността да мери КЗ нон стоп и да следи показателите през последните часове, е установила, че си ляга да речем с много хубави стойности, но през нощта получава пик на захарта и от това според нея се събужда уморена. Самодиагностицирах се Simple Smile) , че сигурно и при мен се случва- толкова уморена се събуждам понякога.
Другото, за което ползват този тип апарати е да мерят как се движи КЗ при спорт и активности.
Цената не е фантастична, ако си го взема ще споделя резултати.

# 213
Да, датчика се закрепва за тялото и с малка метална мрежичка, която влиза под кожата, реално има контакт с кръвта.
Няколко ревюта изгледах- основно са на диабетици, които май имат по-голяма нужда от нас да си следят КЗ.
Обаче, нали казват, че човек всеки ден е хубаво да научава нещо ново. Та, ето, в едно от ревютата момичето говореше, че необяснимо се събужда уморена сутрин и благодарение на възможността да мери КЗ нон стоп и да следи показателите през последните часове, е установила, че си ляга да речем с много хубави стойности, но през нощта получава пик на захарта и от това според нея се събужда уморена. Самодиагностицирах се Simple Smile) , че сигурно и при мен се случва- толкова уморена се събуждам понякога.
Другото, за което ползват този тип апарати е да мерят как се движи КЗ при спорт и активности.

Не е много разумно да се диагностицираш, защото някоя си казала еди какво си в клипче  Laughing
Пиеш хапче за което пише, че поддържа в определена концентрация кз и инсулин.
Пак ти го давам цитата.

Цитат
Поради намаленото количество на абсорбирани въглехидрати Libramed намалява пиковете на кръвната захар след хранене, като поддържа по-постоянна концентрация на глюкозата и инсулина в кръвта, така че да ограничи липогенезата (натрупването на мазнини) и чувството за глад.

Знаеш ли кой сваля кз? Инсулина. Ти имаш ИР. Знаеш какво е  ИР.
И въпреки всичко пиеш нещо, което предизвиква секретиране на инсулин. И това за да можеш да ядеш въглехидрати.
Не виждам логика.

# 214
Умората сутрин по-често е резултат от "шантав" кортизол...

# 215
  • Варна
Елора вече наистина ще ти се обидя.
Нещо си ме нарочила и не искаш да вникнеш в думите ми. Либрамед пих ПРЕДИ 2 години за 3 месеца докато свикна и вляза в нисковъглероднатен режим.
И много други неща казах, но НЕ ! тук си пишат няколко човека, човъркат си изследванията и това е.
Защо никой не порчете, че пак трябва да приемам Метфогамма и питах каква беше схемата за започване?

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

нАучна фантастика ми се струва това.
тези гении казват ли как се поддръжа стерилността на "мрежичката", която постоянно е забита в кожата? и самата кожа, като се замисли човек, не може да е чиста 24/7, камо ли стерилна.

Герито, моята лекарка е написала на рецептата:
1/2 таблетка вечер, по време на хранене - 5 дена;
1 таблетка вечер, по време на хранене - 10 дена;
1/2 - сутрин,  1 вечер - 10 дена;
след това 1 сутрин, една вечер.
мет. 1000

аз продължавам с режима, ще направя изследванията след месец и половина и, в зависимост от резултатите, ще реша дали ще пия хапчетата или не.
защо ти се налага пак за започваш?

# 217
Защо ще ми се обидиш? Къде съм те обиждала?  newsm78 Моля за цитат.
Не съм те нарочила грам.
Всяка критика и коментар с който не си съгласна ли възприемаш като обида? Това хич не е добре.
Всички се учим и не сме знаели. Тук много съм спорила, но никога не съм се обиждала на хората като ме критикуват.

А за либрамед хич не си писала, че си го пила преди 2 години и не го пиеш от две години.
А за метфогама е писано. Аз също съм обяснявала поне 10 пъти. Други също наскоро са писали как са
 го почнали. Почва се с малки дози.
Хубаво, на този въпрос ще ти отговоря отново и това ще ми е последния коментар към теб.
Глюкофаж пия. Започнала съм с малки дози.
Чупих таблетката от 500 на две. 10 дни само вечер 250. После прибавих и на обед половин таблетка. После увеличих на 500 вечер, и така нататък.

# 218
  • Варна
Обиди ме това, че ме атакуваш за този Либрамед, а аз и в предната тема многократно обясних кога съм го пила и защо.
А ти защо се впрягаш, че някой ти се е обидил? Това също не е много полезно Wink

Относно джаджата- това е същия датчик, който ползват диабетиците с инсулинови помпи. Има си механизъм за залепване и стерилно прикрепяне.

# 219
джаджата ще ти помогне да видиш реално как ти се отразяват храните и в този смисъл ще се научиш да избягваш тези,които са вредни за теб.Но за целта трябва да научиш каква е нормалната реакция след храна.Дори,не е зле и ендокринолог да се изкаже и да ти даде насоки.Щом имаш възможност и желание ,си я вземи.

# 220
Какво мислите за сладоледите на uncle charly за диабетици без захар? Подходящи ли са за нас? Вече 2 пъти ядох и си мерих след това кръвната захар и ми беше 4,9.

# 221
Какво мислите за сладоледите на uncle charly за диабетици без захар? Подходящи ли са за нас? Вече 2 пъти ядох и си мерих след това кръвната захар и ми беше 4,9.
Не ги знам кои са, но предполагам, са подсладени с фруктоза, тя не влияе на КЗ. Но пък е по-гадна от захарта, защото отива директно в черния дроб и става на мазнини. Е, 2 пъти в годината да се поглезиш, става...

# 222
Не ги знам кои са, но предполагам, са подсладени с фруктоза, тя не влияе на КЗ. Но пък е по-гадна от захарта, защото отива директно в черния дроб и става на мазнини. Е, 2 пъти в годината да се поглезиш, става...

Съдържат малтитол вместо захар, което доколкото прочетох е българската стевия. Водят ги подходящи и за диети, не само за диабетици. В неделя си правих експеримент, че една приятелка ми беше дала глюкомера си. И си хапнах диня - 2 парчета, пъпеш - няколко парчета, ама беше толкова сладък, че дори сладоледът, който изядох след него не ми се видя така... И всичко това го ядох в общи линии на интервали - през един час. И не е било само то - хапнах си и друго кюфтета, таратор, салата.... На гладно и на сито, в общи линии кръвната захар тези дни ми се въртеше около 4,3, 4,6, 4,9, като си позволявах плодове - ябълки, праскови... Но нарочно след този сладолед си мерих в два поредни дни захарта и беше 4,9.

# 223
Е, то вече има сладолед и със стевия. Но пък мен не ме устройва , заради прясното мляко. Добре, че не си падам по сладоледи.

# 224
Подсладители всякакви избягвам в периода на отслабване. На захарта може и да не влияят, но на инсулина - да.

Два дена нямам време да обядвам и вместо това пих протеин, подсладен със стевия. Калориите за деня не успях да докарам и до 800, а резултатът е половин кг отгоре. Иначе протеинът е нисковъглехидратен, 2 гр В на доза. Ама сладък. Е повече в тази насока няма да експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт