За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 266
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Това 4+ показва за колко месечни бебета е направена консистенцията. А не че от тези месеци може да се дава самия плод или зеленчук.
И аз си мислех, че означава възраст от която може да се дава. Имате ли представа, защо тогава на сокчетата пише 1г+? Да не би да имат парчета плод в тях?

# 481
Не знам защо се свързва запазването на храната задължително с добавяне на консерванти. Бабите ни като затварят буркани с различни продукти да не би да слагат консерванти,а пък зимнината си се запазва по 1-2 години. Има и други начини за запазване като например варенето.

# 482
Skk007 нямам представа за сокчетата как е и защо така пише, знам само за пюретата Simple Smile

# 483
Варене и консервиране,но с подправки и аспирин,а ние говорим за сварен зеленчук.Лично пробвах 2 буркана с тиква един и с тиквичка на пюре.И двата без сол,чисти и на втория месец надуха капачката миналата есен.

# 484
Варене и консервиране,но с подправки и аспирин,а ние говорим за сварен зеленчук.Лично пробвах 2 буркана с тиква един и с тиквичка на пюре.И двата без сол,чисти и на втория месец надуха капачката миналата есен.

Да,добавят вит С,който е абсолютно безвреден за бебетата.

# 485
Една мама ми писа на лично, но е забранила изпращането на лични съобщения и не мога да върна отговор, затова пиша тук - имам уреда 4в1, но ползвам само готвене и пасиране, т.е. и 2в1 би свършил същата работа и е по-евтин.
И аз имам уреда. Доволна съм. Става бързо и не трябва да стоя в кухнята. Писах и преди някъде, че единствен недостатък, който отчитам са специалните контейнери за затопляне и размразяване. Мислех да замразявам, но напоследък приготвям доза за 2 дни и 1 оставям в хладилника. Съвсем спокойно можеш всеки ден да приготвяш прясно, но все още давам малки количества и затова оставям за другия ден. Почиства се много лесно. Решетката за парата не е с толкова малки дупчици и с гъба се измива добре. И 2 в 1 ще върши добра работа.

# 486
Решетката се сваля Wink

# 487
  • София
А всеки си знае за себе си! Аз поне, нещо не се навивам, за сега да давам бурканчета от магазина. Купих няколко, не ми хареса миризмата, не ми хареса вкуса, не ми хареса и това, което беше вътре като цветове на описаните продукти. Време нямам, сама я гледам, но предпочитам домашните пюрета.

# 488
Дано яде домашни пюрета, че има едни дечица, дето не ги харесват.
Моя по едно време се кривешв на баба си, че не иска домашни и тя, за да не реве детето даваше купени. И после същите тия домашни ги ядеше без гък , когато баща му го хранеше с тях Wink

# 489
  • Велико Търново
Пробвах да направя домашно пюре - малкия щеше да се задави от гъстотата. Реших да разредя - стана полутечно и накрая просто се отказах и го изхвърлих.
Давам само купени - гербер,. Хипп и ДМ био. Яде ги и трите вида. На мирис не са привлекателни, на външен вид също, но не очаквам гурме храна в бурканче.
Имам време да готвя, сама си гледам детето, но не искам да правя сама пюрета - използвам си времето за готвене в занимаване с мъника, да си се понагласям (и аз съм човек) и да излизаме на разходки. Всеки сам си решава да прави ли, да купува ли според време/желание/ умения.
Харесва ми как повечето от вас си приготвят сами и знаят какво влагат в пюретата, но на мен откровено казано не ми се занимава и съм избрала по-лесният вариант.

# 490
Лещичка, и аз така, предпочитам да знам какво яде малката поне в началото. Вчера например направих пюре за обяд и остана едно бурканче за днес, ами въпреки че беше в хладилник и сравнително бързо го прибрах, след като изстина, днес вече беше развалено. Не искам да мисля какви консерванти се бухат в пюретата за да държат между 6 месеца до 2-3 години!
Някой беие писал,че готовите пюрета са мъртва храна и есвивалента за възрастни би бил да ядеш само консерви. Та и аз ще си ги готвя.

# 491
Аз не упреквам никой, който е избрал да дава готови пюрета.
Аз лично съм доволна, че имам време и да му сготвя и да му обърна внимание. Направила съм си деня, така че да имам време за него и за себе си.

# 492
  • София
Как процедирате с плодовете и зеленчуците за зимата? До сега само нарязана тивка съм слагала във фризера. Тиквички също, но след това не ми харесаха.
Искам сини сливи, но се чудя как. Всякакви идеи и препоръки са ми добре дошли Simple Smile

# 493

Ей така процедирам аз. Но не заваряване. Наливам горещо и обръщам

# 494
Аз слагам сурови плодове във фризера.
Така направих с череши, кайсии. Слагам и на компоти, без захар.

Общи условия

Активация на акаунт