За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 262
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
И ние направихме компоти и пюрета от череши

# 496
Peacocklove,така,като ги обръщаш горещи (ето това имах предвид под друг начин за съхранение без добавяне на консерванти) колко време ти издържат,в смисъл ако сега направя сезонните дали ще изкарат до зимата? Питам,защото се чудя дали да се захващам.

# 497
Аз също затварям буркани като са още горещи, обикновено го отварям след 1-2 дена, но прави толкова силен вакуум, че трябва с лъжица или леко да го ударя в пода, чува се как се разваля вакуума, все едно отварям купешко пюре.

# 498
Аз мисля , ще ще издържат до зимата

# 499
Без сол или захар, трудно издъжат дълго време.

# 500
Майка ми направи плодови пюрета. - вари ги сетрилизира ги много, но са без захар.Да видим каква ще стане.

# 501
Без сол или захар, трудно издъжат дълго време.

За това не си давам зор сега. Каквото има зимата това ще се яде. Аз всъщност и ще купувам, така че ще имам избор.

# 502
  • Варна
Някой ползва ли шал за кърмене на вън ?
Чудя се дали са удобни ?
Бебка е на 18 дена и все дебна да излезем като се е нахранила.
Искам и на вън да се храним , но не и да събирам погледите на хората в морската.
Приемам като цяло съвети с какво се покривате, какви дрехи са най-удобни за кърмене на вън ?

# 503
  • София
Има престилки за кърмене.

Шал или пелена също стават.

# 504
Аз покривах с бархетна пелена,не съм имала никакви проблеми.
Кога и как се въвеждат подправките при захранването? 🤔

# 505
  • Германия
Не знам дали ще събираш погледите ако кърмиш навън - няма да си нито първата нито последната 😉 но ако искаш да се покриеш, същата работа ще ти свърши и една тънка пелена метната на рамото.

Аз лично, понеже не съм от срамежливите, си кърмех навсякъде без да се покривам. Лятото бях със сутиен за кърмачки и някаква тениска, която вдигах и слагах бебето на гърдата. Зимата с потници за кърмачки карах, пак по същия начин. Специални дрехи не са необходими, а струват доста пари.

Сутиените и потниците ги купих от H&M

# 506
И аз не мисля,че ще събираш погледите...,
Аз за кърменето използвам най-обикновен шал от тези по-тънките,намятам си го на раменете както когато ти е студено и отдолу си кърмя. Сега,когато е топло,не го слагам,ами просто използвам по-свободна блуза и отдолу сутиен за кърмачки-ти като вдигнеш блузата тя покрива гърдата и нищо не се вижда,а и в интерес на истината си мислех,че събирам погледите само първите 2-3 пъти,после установих,че хората изобщо не се зазяпват какво се случва. То ако трябва да излизаш само в интервала м/у кърменията,трябва да си стоиш непрекъснато вкъщи-няма по-хубаво нещо от това да си имаш прясна,приготвена и затоплена храна в неограничено количество. Само трябва да се отпуснеш и ще разбереш каква благодат е...не мислиш "колко храна взех,ще стигне ли,колко ще изяде бебо",да мъкнеш термоси,шишета и т.н.
ТеоМ83 мн хубаво те е ориентирала за сутиените от Н&М,и мойте са от там и са мн удобни. Лидъл също пускат чат пат за бременни-взимала съм си и от техните,не са лоши.

# 507
  • Варна
И аз за кърмене ползвам обикновен шал, не е твърде прозрачен, слагам го, както го е описала SweetAngel. Притеснявах се и се прибирах зимата, понеже беше студено да се заголвам аз и да вадя малкия, но след това вече ми е супер комфортно и спокойно, че винаги имам с мен храна. Simple Smile Проблемът е, че когато сложа шала, синът ми започва да се дразни, все иска да го маха и да гледа какво става, с времето все по-голяма клюкарка става и всеки звук му е интересен, та това ме затруднява, но търся по-усамотени пейки, държа го ниско долу и като минават хора го вдигам, той започна да свиква с шала, ама отначало беше борба. Simple Smile Аз съм си срамежлива, а и когато минават хора, той все ги гледа и трябва все да стоя по гола гърда, когато минават. Simple Smile
И аз ползвам на H & M сутиените, много са ми комфортни. Обличам се с дрехи с по-големи и еластични деколтета, които позволяват кърмене или да са  с копчета отпред. И не веднъж съм си обличала рокля с деколте около врата и на вратата се сещам, че ще кърмя и се преобличам. Simple Smile Тениските също са удобни, но лятото ходя предимно с рокли или гащеризони.

# 508
Никак не се справям с приспиването. През нощта бебето все още се буди по два пъти към 2 и към 4, а скоро прави 5м. Вода не пие, биба не ще и не може да суче, а да го люшкам започва едно нервничене в поза люлка хич не му се стои, бие ме по лицето като маха с ръце, като го изправя вертикално се гърчи и мрънка. Единствено и само кърмене го приспива и в последните дни на последното си събуждане в 4 като го преместя в креватчето се буди и пак отново кърмене, докато заспи. А лекаря каза да махна нощното кърмене още в първия-втория месец...
Дайте ми някакви съвети за това как да го приспя по-лесно без да се налага всеки път да се стигне до кърмене. Не вярвам да е чак толкова гладен да се буди на два часа. Дори и през деня не яде чак толкова често. Да не говорим, че преди месец се будеше само в 4ч.

# 509
Никак не се справям с приспиването. През нощта бебето все още се буди по два пъти към 2 и към 4, а скоро прави 5м. Вода не пие, биба не ще и не може да суче, а да го люшкам започва едно нервничене в поза люлка хич не му се стои, бие ме по лицето като маха с ръце, като го изправя вертикално се гърчи и мрънка. Единствено и само кърмене го приспива и в последните дни на последното си събуждане в 4 като го преместя в креватчето се буди и пак отново кърмене, докато заспи. А лекаря каза да махна нощното кърмене още в първия-втория месец...
Дайте ми някакви съвети за това как да го приспя по-лесно без да се налага всеки път да се стигне до кърмене. Не вярвам да е чак толкова гладен да се буди на два часа. Дори и през деня не яде чак толкова често. Да не говорим, че преди месец се будеше само в 4ч.
Моите са на 5++ и все още заспиват трудно и предимно на гърда. Нощем по един или два пъти се будят да сучат. Възможно е да е скок в растежа, възможно е и в по- топлото време да не иска да яде през деня и да наваксва нощно време. Синът ми е така - денем почти не яде, цокне малко колкото да утоли жажда и глад и се разсейва от всичко иска да играе...но нощем здраво яде. Моят педиатър не ми се бърка с кърменето и храненето. А и аз избягвам да коментирам как и по колко пъти ги кърмя. Само ме пита кърмиш ли още?  Да. Наддали са. Ок. Момиченцето беше качило по- малко от брат  си последния месец мисля само 400 г. Почна да спазва нещо,, но я контрирах, че е в долната граница за кърмени бебе, че често повръща ( има рефлукс) и че за сметка на кг е дръпнала 3 см и повече не ми се е бъркала педиатърката. Оставете детето само да реши кога ще си махне нощното хранене. А и нощните хранения са важни за лактацията.

Общи условия

Активация на акаунт