За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 634
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Честно казано не смятам, че е ОК да се експериментира с толкова малко бебе. Чак се чудя понякога защо се прави това...

# 106
Честно казано не смятам, че е ОК да се експериментира с толкова малко бебе. Чак се чудя понякога защо се прави това...
+1
Защо е това бързане бебетата да се развиват във всякакви отношения, аз също не разбирам. Има време да дъвче краставици, ехеее, цял живот напред.
А пък това за специалните зъболекари вече ми идва в повече, честно.

# 107
Какъв е този специален зъболекар?Моят го водихме на обикновен заради бели петна по венците,притеснявах се за афти или кисти,оказаха се просто тънки венците и се белеят и очертават отдолу зъбките.Ама невежество какво да се прави,уча се в движение.И аз четох,четох за това ЗХБ и реших,че не е за мен,не само заради задавянето,просто си предпочитам пюретата и да знам какво количество поема,да видя какви вкусови предпочитания ще прояви,подготвила съм един тефтер да записвам.
Кога започнахте да давате чай и какъв?Пробвала съм го няколко пъти с копър и анасон докато имаше колики,но главно аз си го пиех и май имаше ефект,той по 1 лъжичка пиеше и после плюеше.Миналата седмица го пробвах с липа и лайка,пак вкуси и до там.Педиатърката естествено вика слагай захар,да свикне да пие и тогава я махаш.Аз не държа толкова,по скоро да види,че има и друго освен мляко.Вода също пие по малко,но от шише.На 5 +++ е.

# 108
  • Варна
А, да бе, слагай захар да свикне и после пробвай да я махнеш ooooh! Направо чета и не вярвам на очите си, това сериозно ли вярва някой, че е възможно??? Моят син пропи чай на  може би на 3  години, не помня с точност вече. Дотогава пиеше само вода, никакви сокове, никакви чайове, никакви компоти и прочее подсладени простотии.

# 109
И моята дъщеря към 2 и нещо пропи чай. Преди това не вкусваше. Не съм слагала захар никога. После пробва с мед и така и хареса, но ако пропусна да сложа не го забелязва. В градина обаче слагат яко захар, казвала ми е, че е като сок.

# 110
Малко е странна наистина,не и се доверявам напълно,няма да ви казвам какво ме кара да правя със захранването 😁 За съжаление нямам голям избор тук в града,така че за сега сме при нея.
Ариа какъв чай даваше и директно от шише ли?Сега имаш момченце нали,предлага ли му вече и дали има билки който могат да са алергени?За шипката май съм чела че не трябва,ще се разровя преди да реша да пробвам пак с чая.

# 111
На 2 години беше дъщеря ми, да не стане объркване. 😊 Сега предложих от копър заради коликите, но не се прие и аз го пия, не го насилвам. И вода трудно пие. Шипката затяга стомаха, за това не се препоръчва.

# 112
  • Варна
Е, то не е казано, че трябва да изпълняваш всичко, което ти казва за захранването. Аз моята педиатърка не съм я питала, съответно тя не ми е давала съвети. За мен е важно лекарят да диагностицира правилно заболяванията и да назначава адекватно лечение, за захранването се информирах от други места.

# 113
Аз със "соковете" започнах към 5-6 месеца, но по половин-една лъжичка, колкото за вкуса. Прясно изцедени - ябълка, круша, морков, не се е случвало да се дърпа, любопитно му беше и не съм слагала никакви захари или мед. С чайовете също по това време и пак така - по една-две глътки от лъжичката, то по-скоро близвания. Започнах с липа, защото бил най-безобиден уж от към алергени. Но не от пакетчета.

# 114
Моят не иска да пие чай,само вода пие.До скоро само за изплакване след хранене,а от както почнаха жегите пие минимум по две шишенца на ден.

# 115
И аз запарка от билки правя,директно от бабите на пазара ги взимам,запасила съм се с липа,лайка,маточина,мащерка и шипка.Смрадликата за друго я ползвам,до сега чай от нея не съм чула да се прави.
Как 2 шишета,от по 150 мл ли?Моят 20-30 ако пийне е събитие,баща му е същия,дано след време го науча да пие като мен много вода.
Тези пресните сокове с какво ги изцеждаш?Имам най обикновена сокоизтисквачка,не мисля че ще ми върши работа за ябълките.В момента това е сезонния плод нали,петровките.Ще се разходя да разгледам,соковете ги бях отписала напълно,но пък са добра алтернатива вместо чай като не иска.Или да изчакам и да си почна със захранването?Колкото повече чета,толкова повече се обърквам,накрая ще си кара на мляко до годинката 😄

# 116
  • Варна
Въобще не са добра алтернатива соковете. Алтернатива на какво, на чая ли? Дете под година няма нужда от това. Соковете не съдържат нищо, ама нищо полезно и усвоимо за толкова малко дете, само плодова захар и киселина. Кое е хубавото от това? Липсват фибрите, които правят плода полезен, има само киселина и захар. Не се занимавай с глупости. Ако искаш да даваш витамини (обикновено с този аргумент се пробутват соковете) давай цял плод, плодово пюре, но не и сокчето, в което няма нищо полезно. Те дори и витамините изфирясват с цеденето му.

# 117
лещичка,имах предвид две шишенца от малките на Авент.Те са по 125мл.По толкова вода пие дечко на ден.И през нощта се буди за вода,и тогава половин шише изпива,а понякога и цяло,на няколко пъти.Но когато моето бебе беше на възрастта на твоето почти не пиеше вода.Сега е на 9 месеца и от около два месеца насам почна сам да си иска водата.

# 118
Соковете освен да докарат колики друго не виждам какво могат да направят. Забравете я тая древна схема за захранване. Време е и лекарите да я забравят.

# 119
И аз ги бях отписала,но ето че има деца дето искат.Може би заради сладостта вярно.Значи оставам на схемата с пюретата,благодаря за разясненията.
Как ги притопляте,ако не може на момента да го яде.Аз си мисля да ги правя преди обед,на обед да хапва и ако остане в хладилника за следващия ден и на водна баня.Колко да са горещи,като ам на 37-38 градуса или на стайна температура?

Общи условия

Активация на акаунт