От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 549
  • 726
  •   2
Отговори
# 195
След като повече никой не писа за матрак, за който попитах, поръчах го - беше с хубаво намаление, и вече по-нататък, като се направи спалнята, ще дам мнение за него. Матракът е с пяна 160x200 GOLD F120 WELLPUR от Jusk.

# 196
  • оттам, откъдето започва България
Ще се радвам да се похвалиш, че си доволна от покупката си. Simple Smile

# 197
Здравейте,

Казвам се Теодор и съм основател и управител на Amber. Няма да правя реклама на това, което правим, а искам да адресирам един коментар, който е направен срещу нас от Потребител eli_to90. Ако нарушавам по някъв начин правилата - извинете ме. Не оставям никакви линкове или рекламни послания.

Дамата искаше наш матрак + основа, която ползваме на снимките. Купихме я от фирмата, която я произвежда. Дадохме и 2 възглавници подарък, защото имахме такава опция. Доставихме всичко безплатно, без значение, че за основата нямахме такъв ангажимент, но решихме да е комплимент. Дамата постоянно споделяше колко е доволна от матрака, колко добре стои и колко и харесва (имаме коренспонденцията по имейл). Тъй като бе издаден фактура по банков път след като не успяхме да съберем документите за изплащане в деня на доставка (наша грешка) дамата не искаше да плати 2 месеца. След като минаха 2 месеца реши, че иска да ни върне основата ЗА НАША сметка, иначе няма да плати матрака. Нямахме избор, върнахме основата, върнахме я на производителя, платихме за ремонта, за да бъде като нова. Мина още малко време. Дамата плати. Изведнъж реши, че иска да върне матрака. Признавам, че реагирах емоционално и казах, че искам да покрие всичко - възглавниците, транспорта на основата в двете посоки, ремонта и транспорта на матрака. Това беше привечер. На следващия ден и предложихме да плати само доставката на матрака обратно, която щеше да струва около 100лв. Всичко останало щеше да си остане наша загуба, и ако не е доволна от това предложение, може да подаде жалба в КЗП, за да може институцията да реши спора. Накратко - платихме транспорт в 2 посоки на основа, която тежи 30кг, платихме за ремонта и, не ни беше платено 2 месеца, изнудиха ни да вземем основата обратно след като е била ползвана много повече от 14 дни, защото нямаше да получим никакви пари, и накрая искахме дамата да плати САМО връщането на матрака и щяхме да си го приберем. Транспортните разходи и ремонта ни излязоха около 250лв.

Ние изпратихме всичките документи (около 30 мейла), предоставихме банкова информация за това, което сме платили, както и че сме и приспаднали парите, които ни дължеше за основата + банкови преводи на върнати суми към хората към КЗП от наша страна като бяхме изключително добронамерени с идеята, че ако те сметнат, че трябва да върнем матрака обратно за наша сметка след тези разходи, които са се случили - така щеше да бъде. Все още нямаме отговор. Какъвто и да е, ние ще го уважим.

За годините, в които работим сме уважили всяко едно връщане - било то възглавница, матрак или топ матрак, без значение дали на 1-вия или 100-ния ден. На никой не сме отказвали връщане и ние сме плащали за всичко винаги. Ако някой е останал недоволен, но е решил да задържи наши продукти - ще се радвам да сподели, за да намерим решение. 

Това мога да кажа за този случай. Simple Smile

Прочетох мнението на дамата от 8 юни тази година. Все пак становищата ви по въпроса са коренно различни.
Може би е добре и тя да се включи с отговор, т.е. eli_to90.

Аз напълно подкрепям думите си, че не реагирах правилно в първия момент, когато ги изсипах тези неща да си плати всичко. Simple Smile Ядосах се, защото нейните аргументи бяха, че не е знаела, че ние сме платили основата, че трябва да плащаме ремонт (на нея и бяха сложени крачета, които не са фабрични), че трябва да плаща за връщането за основата, ако реши да я върне (ако е знаела, нямало е да поръча) и други неща, за плащането - изведнъж просто спря да отговоря на мейли, спря да си вдига телефона, докато един ден не каза - взимайте си основата обратно, не я искам, няма да я платя, и това след 60 дни.

Цялостната комуникация беше кофти в този случай, за което аз поемам вината. Затова най-накрая и предложих да плати само връщането на матрака. Това е. Simple Smile

# 198
  • София
Някой ми пусна мухата тук за  двойни ламели и май ще взема такива рамки
Тези на ТЕД дали са добри?
https://ted.bg/comfort-610

Може ли да кажете тези ленти на този модел - каква им е функцията - според мен доста вдървяват...

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 10:03 от Starrydream

# 199
Ще се радвам да се похвалиш, че си доволна от покупката си. Simple Smile

Благодаря Simple Smile Няма да е скоро обаче Simple Smile

# 200
Някой ми пусна мухата тук за  двойни ламели и май ще взема такива рамки
Тези на ТЕД дали са добри?
https://ted.bg/comfort-610

Може ли да кажете тези ленти на този модел - каква им е функцията - според мен доста вдървяват...

Здравейте, за мен лично от двойни ламели има смисъл, когато се планира матрака да се ползва постоянно, т.е като основно място за спане, и да бъде за повече години, т.е. да не е за 1-2 години на квартира. Simple Smile

# 201
Здравейте, искам да си взема двулицев матрак, вероятно 114 или 120 на 190. Тъй като досега не съм ползвал такъв, знам, че ще ми трябва подматрачна рамка. Нали не е задължително да взимам повдигащ механизъм за рамката? Струва ми се, че може и без него, но все пак да попитам.
Също така подматрачната рамка е препоръчително да е с метални страни и да е сглобена, така ли да разбирам?

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 16:51 от optimistic22

# 202
Повдигащ механизъм е необходим ако леглото е с място за багаж. Рамките с метален профил са малко по-скъпи, но по- издръжливи във времето от дървените.

# 203
Благодаря, за момента няма да ми трябва мястото отдолу, но в последствие при нужда все пак може да се постави механизъм. А за рамка, виждам, че ще мога да си намеря до 100 лв подходяща

А някой има ли мнение за този матрак - https://mattro.net/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D … D0%B0%D1%86%D0%B8. Не е за вкъщи затова търся бюджетно решение. Разбира се, ще пробвам и на място в хоум макс и практикер какво предлагат

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 20:23 от optimistic22

# 204
Isleep Cosmopolitan  за спалня 160/200 - избрахме го единодушно след доста изпробвани, дори и висок клас Темпур и Магнифлекс. Това е нашият избор и не е вярно, че не може да се прецени за минути, за да не сме пристрастни решихме, че ще пробваме без да гледаме цени, а после ще решаваме. Легнахме на матраци от 400лв /говорим за цена размер спалня/ до такива над 5000 както се оказа. Струваше ни точно 1087лв.  с намалението от 20% и при текуща цена 1359лв.за този размер. Без миризми след разопаковането, Всяко ядро е опаковано отделно в калъф с цип, отделно двете са обединени в калъф пак с цип като го горната част може да се ползва и за топ. Относно въпроса дали се усеща, че матрака е с 2 ядра, не, не се усеща.
Ако някой има нужда от снимки да пише.
Произведен в Италия.
Пп.Децата са с еднолицеви Росмари от около 3г. 200лв./бр. Взехме ги много набързо, че въпроса беше от днес за днес. Никога повече! Рекламация имаше още първия месец - счупен ламел. След като разкрих основата се оказа, че пластмасовите държачи са прихванати с такер и естествено не на място-в момента пак имаме проблем с изскочил ламел. Нескопосана работа. Прошивките на лицето  се прокъсаха след няколко месеца при все пазене. При първа възможност ще сменя матриците изцяло.
За Cosmoplitan  -необходими са макс 24ч. и тук още се разгъва /пристига  ролиран/.

https://isleep.bg/cosmopolitan

В случай, че за някого е от значение, шофьора доставил ни спалнята и матрака сподели, че ползва същия матрак от ......години /цитира 5г./ и не е мръднал!
Леглото е това
http://mebidea.com/spalni/tapicirani-legla/tapicirano-leglo-elmo

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 22:30 от mimoza7710

# 205
  • оттам, откъдето започва България
Честито! Със здраве да си ползвате матрака и след време отново да се похвалите, че сте направили правилния избор.

# 206
Дидка, Благодаря! Не се съмнявам в избора! Успешни покупки на всички!

# 207
  • БГ
Здравейте,
Някой да има впечатление от този матрак на ТЕД Алое Спринг ?

# 208
  • София
Какво ви е впечатлението от металните подматрачни рамки? Има добра оферта в Метро. Трябват ми две по 80см и се бях спрял на дървени, но тази цена изкушава /72лв/... води се разглобяема?!
Скрит текст:

# 209
Какво ви е впечатлението от металните подматрачни рамки? Има добра оферта в Метро. Трябват ми две по 80см и се бях спрял на дървени, но тази цена изкушава /72лв/... води се разглобяема?!
Скрит текст:

Реално, ламелите са дървени, това, че рамката е метална, не е от особено голямо значение.

Като цяло, ако нещо ще се счупи, това ще са ламелите и трябва да внимавате, защото ползване на матрак върху счупени ламели (дори и 1 да е разместен или счупен)  ще Ви анулира гаранцията.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт