От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 523
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Защо ако е за дълго ползване трябва да е двулицев? Каква е причината? Аз лично предпочитам еднолицеви и съм доволна, имаме двулицеви и на мен ми идват меки, дори да се водят над средна твърдост.

# 241
Защо ако е за дълго ползване трябва да е двулицев? Каква е причината? Аз лично предпочитам еднолицеви и съм доволна, имаме двулицеви и на мен ми идват меки, дори да се водят над средна твърдост.
Защото както са ти казали, издържат по-дълго време, поради простата причина, че ги въртиш от двете страни спрямо сезона.

# 242
Аз мислех, че е до предпочитания. Не съм усетила дискомфорт спрямо сезона, заради това, че не въртя, а по-скоро не обичам меки метраци и поради това не харесвам двулицеви. Взехме един на нашите, който се води твърд и е в пъти по-мек от нашия, на мен лично не са ми удобни.

# 243
Аз мислех, че е до предпочитания. Не съм усетила дискомфорт спрямо сезона, заради това, че не въртя, а по-скоро не обичам меки метраци и поради това не харесвам двулицеви. Взехме един на нашите, който се води твърд и е в пъти по-мек от нашия, на мен лично не са ми удобни.

Ако сте намерили Вашия комфорт - действайте по този начин. Просто ще се налага една идея по-честа смяна и гаранционното обслужване е малко по-кофти. Това са ми основните резерви към еднолицевите матраци.

# 244
  • оттам, откъдето започва България
След като имате опит, споделете колко години повече издържат двулицевите матраци от еднолицевите.
Да не би причината за въртенето на двулицевите да е тяхната мекота и евентуално деформация?

# 245
След като имате опит, споделете колко години повече издържат двулицевите матраци от еднолицевите.
Да не би причината за въртенето на двулицевите да е тяхната мекота и евентуално деформация?

Не бих нарекъл двулицевите матраци меки. Всичко е въпрос на производство и какво е сложено вътре.

Един двулицев матрак може да е изключително твърд. Взима се едно голямо парче дунапрен, който е с много висока твърдост и ще е като да спите на дъска на пода. Като цяло 95% от хората, ако не им се каже дали е твърд/мек матрак, биха избрали доста подобни като усещане матраци. Ще има девиации, но ще са малки.

Причината за въртенето е, че ако спите само на едната страна много дълго време - тази страна се амортизира по-бързо. Ако има повече пяна - ще загуби по-бързо възможността да си възвръща формата и ще има леко пропадане. При пружинните матраци по същия начин. Еднолицевите не позволяват такова въртене. Затова имат по-малки гаранции и са по-евтини.

# 246
Не знам за еднолицев, но сега сменяме един Тед, който е купуван 2006г есента. 10 години нямахме проблеми, но след това започна да се деформира, да убива и т.н.

# 247

Двулицевия го обръщаме веднаж като палачинка-тогава там,където е имало по-голямо налягане от горната част на тялото, идват краката.Това от една страна,а от друга ползваме другото лице на матрака. След 3-4 месеца завъртаме на 180 град. Т.е участъкът,на който е спал ММ/който е с около 25 кг. по-тежък от мен/идва от моята страна. Ползата е,че равномерно се сляга и деформира.И по-бавно.

# 248

Двулицевия го обръщаме веднаж като палачинка-тогава там,където е имало по-голямо налягане от горната част на тялото, идват краката.Това от една страна,а от друга ползваме другото лице на матрака. След 3-4 месеца завъртаме на 180 град. Т.е участъкът,на който е спал ММ/който е с около 25 кг. по-тежък от мен/идва от моята страна. Ползата е,че равномерно се сляга и деформира.И по-бавно.

Трябва да се вземе предвид, че много фактори определят амортизацията като тегло, колко е бурен секса отгоре (ако се прави на леглото), подматрачната рамка отдолу, скача ли се отгоре или не и т.н.

Т.е. един и същ модел при едни хора може да изкара много по-дълго от при други и обратното.

# 249
Не знам за еднолицев, но сега сменяме един Тед, който е купуван 2006г есента. 10 години нямахме проблеми, но след това започна да се деформира, да убива и т.н.

Какъвто и да е матрака след 10 години е необходима смяна, най-малко от хигиеннна гледна точка...

# 250
Какъвто и да е матрака след 10 години е необходима смяна, най-малко от хигиеннна гледна точка...

Защо? Разбирам да му се развалят материите, да се сплеска, да стане на бучки, да почне да мирише (от разлагането на изкуствените материи), да е мухлясал, да е скъсан... Но какво ще му стане на хигиената след 10 години, което не е станало още след 1, 3 или 5? Може би бактерии и акари се развиват толкова бавно, че чак след 10 години се натрупват в критично количество? Или се цапа бавно и по линейна зависимост?

Наистина ми е любопитно едно такова твърдение, защото  чувам много за какво ли не - хавлиени кърпи, чаршафи, гъби за чинии....

# 251
  • София
За тея години хората сменят по две жени/мъже...

Вие искате да ви надживее ли матрака?

# 252
Старият ми матрак имаше гаранция 15 години. Новият има доживотна гаранция. Ако се повреди ще подам рекламация. Ако реша, ще го сменя. Но ми беше интересно защо да трябва да го правя.

# 253
Черна станция, ти наистина ли смяташ, че след 2-3 години нещо ще е толкова чисто/мръсно/, колкото след 10? Все едно една дреха да е чиста след ден носене толкова, колкото след половин час.

# 254
  • оттам, откъдето започва България
Когато си зададох въпроса имах предвид да мнения, на тези които са сменяли матрак скоро - еднолицев или двулицев, колко време са го използвали?
Вярно, че е строго индивидуален начинът на ползване, но все пак от споделени мнения може да се прецени колко време изкарва един матрак при ежедневно ползване. Естествено, желателно е да се посочи марка и модел.

Общи условия

Активация на акаунт