Тренировки в домашни условия - 94

• 52 834
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Духче, какво е ай кос?

Агент, аз имам предвид, следното: знам, че само с пил гърди/телешко/ципура + салата/зеленослистни зеленчуци (на принципа на светофара - зелен ОК, жълт - ограничаваш, червен - не се яде) сутрин, обед и вечер и нищо, ама нищо друго наистина - ще съм най-нацепената батка евър! Ся, че цикъл няма да имам - кво ти пука нали имам 2 деца, че на гости няма да отида - голям праз, нали ще имам цели 6! плочки на корема, че приятелките ми ще се хилят на по биричка в парка, докато децата играят, а аз ще пия студена вода... и т.н. еми този режим ще го изкарам макс седмица, даже не знам и толкова дали ще има.
Даже ротацията трудно я изкарвах, точно заради първия ден на само протеин със салата и без мазнини. Пропуснах по-горе да напиша, че салатите не се овкусяват! Да се знае!

Затова под дългосрочно решение имам предвид- поне на едно хранене дневно да имам протеин, сега залагам действително на пил гърди, но ям и свински врат и телешки/агнешки кюфтенца със салата. (т.е. както е горното меню) Аз по принцип не закусвам, така че това ми е обяда.
Алкохола съм си го определила само с компания по празници или на романтика с мъжо. Нали ви бях разказвала как карахме нощни колелета, ами узото съм го изгорила надявам се. И започнах да си оставям калории за алкохол, както ви бях писала.
Вечерята ми е лека, даже има дни, в които се връщам от тренировка, след като съм взела и децата, около 21ч. и решавам, че е твърде късно за вечеря и не вечерям. Ако не - салата, или салата и мръвка (като обяда примерно), или плод - като цяло се старая да е лека вечерята, обяда да е по-обилен и да не пия вино всяка вечер, каквито периоди съм имала (срам, не срам, ще си призная)
Това за мен е дългосрочен план, който мога да следва и който не ме обременява. Фууд бара, от който си взимам обяд ми е на 5 мин от офиса - те приготвят точно месо със зеленчуци. Вечерята - една салата ми е най-лесния вариант за изпълнение.

И за да не е съвсем като за другата тема: Strength, HIIT & Pilates Workout for a Bigger Butt & Ton … ower Body Workout

Начиии честно ви казвам, след 40-тата мин тотално губя интерес. Изпълнявам всичко както си му е редът, ама вече си мисля какво ще облека за работа и т.н. Grinning

Също така смятам, че не трябва да гледаме просто крайната цел, а да се наслаждаваме на самия процес - иначе какъв е смисълът?

Точно!

# 526
Минавам бързичко да пожелая успех и хубави емоции на Дези този уикенд.

Отчитам бягане, 21 DFX не съм го правила тази седмица. Другата ще правя Shawn Week и после от 10 се мятам на Лифт4.

# 527
Успех и от мен Дезидерата.Flowers Four Leaf Clover
Вчера почивка - нямах време. Днес направих Dirty 30 Extreme. Това Planc Cruch няма шанс да го правя в едните...години Grinning Мисля, че доста натоварих бедрата днес и за утре дано да мога да ходя.
За утре ще пробвам нещо от Lift-a. Звездичке, много благодаря още веднъж Hug

# 528
Без бой си признавам - адски ме домързя да работя за рамене. Обаче пък вървях 13 км в жегата.
ТДИ - ми ай кос са бездимни цигари (макар че май тоя лаф не го признават всички в ресторантите), това представлява :
Скрит текст:
https://money.bg/business/philip-morris-pravi-revolyutsiya-s-po- … edni-tsigari.html
сега колко са "безвредни" не мога да кажа, ама вече почти не пуша, косата ми не мирише, домът ми не мирише, дрехите ми не миришат, дъхът ми не мирише, не се задъхвам, не кашлям и изобщо в кардио дейностите не усещам никаква липса на въздух (а преди се е случвало да пуфтя като локомотив). Та ако дейстително ги вдигнат, като цена, по-скоро ще откажа съвсем пушенето, от колкото да се върна към тютюна

# 529
От къде гледате Лифт4?
В Ю тюб има само някои тренировки.

# 530
Благодаря, Sprinkles и Зизу! Hug

Писах-трих, забравих какво искам да кажа. Днес бокс в недомашни условия. Направих си купчина контролни снимки. Ще правя сравнение Преди и След. Да видим на каква програма ще се спра септември месец.

Писах, а после затрих Rolling Eyes, че с моя флексибилен режим от Киборга (както го кръсти Агентката) свалих доста мазнини, а не съм следила макроси така строго. Мазнини пък въобще. Само вгх ги държах по-ниски, че се оливах с таханите и ядките.
Може би и затова толкова дълго свалях, но имах ефект. Вярно, след година и половина, но стана. Два номера долу твърдо. И 8кг до днешна дата, но според треньора ми много повече, поне 12. Все ми напомня "какъв огрооомен за***к съм носила" Embarassed

Защо са така стриктни режимите на Юли/Страхил/Лазар (не знам за кой точно ставаше дума). Това не са ли състезателни планове, а не за редовия гражданин който иска бийч боди?

# 531
Аз толкова стриктен режим мога да спазвам само ако някой ми готви, като се съобразява с безбройните ми хранителни фобии, а кандидати някак липсват.
За днес - ръце и рамена. За разлика от тренировките за големите мускулни групи тази не ми хареса чак толкова. Структурата ми се видя странна: упражненията с големи тежести бяха към края, когато мускулите вече бяха поизтощени и не можех да вдигам толкова. Освен това имам различен максимум за бицепс и рамо и трябваше да разглобявам дъмбелите насред тренировката.
П.П. Дези, полумаратон ли предстои? Приятно бягане.
П.П. И погледнах последната тренировка за седмицата. Бррр, видях лицеви с подскок и други ужасии. Не знам дали ще я правя.

# 532
Звездичке, по-добре не може да се обобщи - за строг режим ми трябва готвач, който да се съобразява с всички вкусове, настроения и други. Засега мъжа ми е най-доволен, когато спазвам режим, защото каквото правя за себе си, това иска и той Grinning Затова режима - месо, яйца, зеленчуци - ми е чудесен. Пускам фурна или скара и после съчетавам. И пак отнема време, което не знам как ще съчетавам, ако имам и 1-2 деца. Вие сте ми пътеводната светлина - щом намирате време, значи и аз ще намеря начин Kissing Heart
Малко сутришни разсъждения с кафето. Хубав ден на всички Hug

# 533
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Само вгх ги държах по-ниски, че се оливах с таханите и ядките.
Защо са така стриктни режимите на Юли/Страхил/Лазар (не знам за кой точно ставаше дума). Това не са ли състезателни планове, а не за редовия гражданин който иска бийч боди?

Е как държа ниски въглехидратите, пък изброи само мазнини Grinning Laughing

Според мен са им строги плановете, за да може клиентите на 2-рия месец да видят УАУ ефекта, иначе ще кажат, че е нямало резултат. Това са си мои разсъждения Bowtie

И аз подозирам, че тези хора рядко си приготвят храната сами.

Междудругото при нас в Бургас има протеин бар - обаче колко е протеин не се знае - няма информация с хранителната стойност и ми се струва, че доста наблягат на сметаната и пълномаслените млека (взимала съм си зърнена закуска с кис мляко). Мисля, че и в София в Студентски имат - гаджето на момчето, което е собственик ми е позната, от нея знам. Не знам до колко би ви свършило работа като помощ в приготвянето на храна по режим. На мен най-верен помощник за сега ми е фууд бара до офиса, който няма претенции да готви режимна храна, както протеин бара, но пък имат 8 вида месо със салата. Може да се каже, че и на мен 1-то хранене ми го готвят, ако си замъкна везната в офиса може и да мога да броя макроси....

Обаче от друга страна - вчера бях с приятелки на кино. И ако бях на режим, най-вероятно щях да откажа, защото на бара в киното не продават филе "Елена", а пуканки. А 5 шматки (които обожавам) дами хрупат пуканки и да ми се хилят, пък аз да съм на студена вода... не ме кефи. Само това ще ми скапе настроението.

Не знам защо храната ми е толкова важна, дори в офиса колежките като сгафят и ми носят шоколад Grinning

И да не забравя - канго днес.

# 534
За вчера това https://www.fitnessblender.com/videos/30-minute-hiit-and-abs-wor … down-no-equipment , тичане 6 километра, ходене 6 километра.
Дези, успех и от мен!
Аз свалих за три години 13-15 килограма. С ядене, с повече ядене от времето, когато бях много дебела и все гладна. Вярвам, че всеки може да си намери някаква индивидуална  формула за личен успех. Когато целта е външен вид като фитнес модел, вероятно си трябват сериозни ограничения,добавки, но иначе не е чак толкова невъзможно.

# 535
  • 1st floor
Отчитам БР10, по-добре ми се видя като за втори път. Дано нямам утре МТ, че имам планове за преход. Simple Smile

# 536
От къде гледате Лифт4?
В Ю тюб има само някои тренировки.
https://m.vk.com/topic-38903136_35286423 - заповядай. Най-отдолу на страницата са.

Цитат

Режимите не са строги. Поне аз не мисля, че са. Пак казвам, за мен всичко е в главата и в начина, по който се гледа на нещата. И пак казвам, че според мен проблемът е в мене, не в Лазар, Юли или който и да е. Те работят, чрез утвърдени методи, които са се затвърдили, като ефективни в практиката им. Ако говорим за макроси, микроси, избор на храна, време на хранене и количество, режимът, който Юли ми направи беше доста либерален: 80 гр. Протеин, 35 гр. Мазнини, 106 гр. Въглехидрати, 1063 калории. Сестра ми например, започна да работи с Юли след мен и до тук вече свали около 5 кг. Просто 1) тя е по-пълна от мен (две раждания, 40 г., здравословни проблеми, стрес, който много й се отразява на тялото и други фактори) 2) на нея не й пука - тя обича извара, месо, яйца, риба.  Не може да се отрече, че той се интересува от хората, с които работи - наистина посвещава време и внимание, да проследи храненето и да го коментира всеки ден.
Има по-сложни случаи, като мен например. Тогава е необходим друг подход, друго разбиране за нещата, който вече не опира до знание как се метаболизират мазнините, протеините, въглехидратите и прочие, а какво изпитва човека, като психически емоции. Това вече е по-деликатно и трудно. На мен например, размахването на пръст и авторитарното говорене "така казах АЗ" не ми действа добре - тъкмо напротив, смазва ме. Обратно на него, позитивната мотивация е способна да направи чудеса - смятайте, щом в период, в който ядях САМО въглехидрати и не понасях месо издържах  месец само на риба и яйца и после още един с по шепа ВХ на едно хранене, значи съм била много, много вдъхновена. Но тогава, Лазар или по-скоро Вяра (която вече не е част от  LTL) ни пращаше всяка сутрин супер позитивни мейли, игри и закачки, предизвикателства, беше на разположение по отношение на всякакви въпроси, имахме фейсбук група и всеки къде на шега, къде не, си споделяше проблеми, ядове, смешни ситуации и тн - т.е. усещаше се много позитивна и силна подкрепа и връзка с другите хора, част от предизвикателството. Имаше и много хубави клипчета, към тренировъчния режим с обяснение на техника и ритъм. Всеки ден в залата, преди всяко упражнение си пусках първо клипчето, гледах го и после хващах гирите/уреда.

Просто има хора, на които действа едно, а при други не действа. И колкото и да се обяснява, че всички имат индвидуален подход, според мен не е вярно. Ти си си себе си  - свикнал си да си себе си и да реагираш като себе си в дадени ситуации. Много трябва да ти пука за човека, който е срещу теб, за да спреш да бъдеш себе си и да се замислиш, как думите ти биха му повлияли. А при десетки, а понякога и стотици клиенти, не мисля, че някой има психическата възможност, време и желание, да бъде супер отдаден на всеки поотелно и да внимава какво и как казва. Пък и в крайна сметка никой не ми е длъжен - изборът е мой, щом думите, които чувам не ме устойват - край и толкова. А аз не мога да понасям да чувам, как не ставам, колко греша, колко не заслужавам да съм слаба, защото не съм готова и прочие. Подобен тип общуване не ми върши работа. Обаче на други хора, които са ок да бъдат доминирани и контролирани - върши и то идеална работа. И в това няма нищо лошо. Всеки опит, както каза Агента, е много ценен и в крайна сметка - позитивен.

Лично аз, не мога да кажа нищо лошо нито за Юли, нито за Лазар, като специалисти в храненето - такива са, знаят и могат и с част от клиентите си постигат много добри резултати. Безпристрастна съм. Но отвъд разбирането за храната и метаболитните процеси и като отношение и начин на говорене, емоции които предизвикват, връзка, която изграждат с клиентите си, нещата са по-различни и най-вече, по-специфични.

# 537
Хмммм, Дух ме накара да се замисля дали мога да имам кардинално различни подходи към различни хора... преди години обучавах новопостъпили колеги и всички казваха, че съм цербер и колкото по ми харесваше човека, толкова по голям тормоз му прилагах, за да излезе от мен перфектен и полиран Simple Smile)) съмнявам се, че лично аз бих могла да работя по коренно различен начин с който и да е! 100% Позитив реинфорсмънт и държане на нечия ръка не са в моя личен стил и подход, дори за родните ми деца!
Скрит текст:

Ходих при Юли да ме премери читаво и да си поприказваме (консултация). Много беше приятно, доволна съм не само от факта, че каза, че съм на 17% подкожни мазнини след 4 седмици яко ядене и местене от маса на маса през ваканцията Grinning
Оказа се, че съм централен тип ( доминираща мезоморфна компонента, ендоморфната и ектоморфната почти еднакви (.1 разлика) и по ниски от мезоморфната. Т.е надценявала съм си винаги мезоморфията, както и височината малко). Хубави препоръки, в синхрон с моите разбирания. Изобщо доволна Simple Smile и си имам отправна точка откъде тръгвам за новия сезон пак!

# 538
  • София
Скрит текст:
Ходих при Юли да ме премери читаво и да си поприказваме (консултация). Много беше приятно, доволна съм не само от факта, че каза, че съм на 17% подкожни мазнини след 4 седмици яко ядене и местене от маса на маса през ваканцията Grinning
Оказа се, че съм централен тип ( доминираща мезоморфна компонента, ендоморфната и ектоморфната почти еднакви (.1 разлика) и по ниски от мезоморфната. Т.е надценявала съм си винаги мезоморфията, както и височината малко). Хубави препоръки, в синхрон с моите разбирания. Изобщо доволна Simple Smile и си имам отправна точка откъде тръгвам за новия сезон пак!
Аз също ходих с подобна мотивация преди месец - да ме премери, да видя къде съм и да преценя дали бих могла да пробвам извъндомашен подход с него. Признавам си, че покрай Духчето се навих. Изкара ме под 9% мазнини, което е повече от абсурдно и не отговаря нито на визията ми, нито на обиколките ми, нито на съотношението кг/ височина...да не говорим пък на храненето...След като си тръгнах от там и го премислих се зачудих дали тези мерки са подигравка, или е преценил, че искам да чуя нисък процен и затова ми е подал такъв ...не знам. Така или иначе под 9% за жена ми звучи като нездравословна, състезателна форма, която определено нямам. Да не говорим, че ми каза, че за мен е бягането и нямам генетикат за вдигане. Така или иначе не ме спечели с всички тези крайности, които ми наговори конкретно за мен.

Тази седмица приключвам едномесечния Chisel календар + вървя по LIIFT4.LIIFT4 има още една седмица и трябва да мисля как да продължа. Намерих една ротация в 2lazy4thegym базирана на Body Beast, но с добавено кардио и йога и се чудя дали да не я подхвана нея.

# 539
Simple Smile Не говоря някой да ти държи ръката и да те гали по главата с обяснение, колко сладко-симпатично се проваляш.
Както и да е, всички сме луди, въпросът е, чия лудост с чия си пасват Wink Психопатии не търпя. Там някъде ми е границата, от която чувството ми за самосъхранение почва да крещи неистово. Някои ще ме разберат - други не. Пък сигурно не е и нужно.

Много наспамих. Изчезвам да подавам документи.

Общи условия

Активация на акаунт