Тренировки в домашни условия - 94

• 52 838
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро!

За днес трябваше да правя 60мин хийт, обаче мисля да го оставя за уикенда, когато нямам групови. Затова отчетът е: arms-chest-and-shoulders-workout  

zvezdi4ka14, имам доста учебници по испански, вкл за DELE. Дай един мейл ако искаш и ще ти ги метна. Иначе аз най-добре поддърржам с гледане на сериали и филми. Tele 5 има платформа за гледане онлайн Wink

# 511
  • 1st floor
БР10 отчитам. Като цяло нито едно трудно упражнение, но така са съчетани и подредени, че ми идва в повече кардио елемента и вдигането на пулса.  Simple Smile

# 512
  • Бургас
Вчера освен тичането сутринта, отчитам и ден 9 от 90ДП на Руми. Храната също беше под контрол.
Много пъти сте писали, вече забелязвам че и при мен, има ли тренировка, храната е на ниво. Иначе се отпускам с количествата.

# 513
Добро утро! Отчитам вчера  Zenith, днес Apex + предните дни много скачане на въже и тичане с приятелка покрай децата. Simple Smile
Като стана дума за килограми + 1 килограм съм от както съм започнала Боди Шред, ама въобще не го отразявам, защото виждам, че не е мазнина...като приключа програмата и си почина някой ден и знам, че ще падне килото.

# 514
Дух, разбира се, че всеки си има призма през която пречупва живота, но според мен всеки опит е безкрайно позитивен, дори когато не ни е донесъл желания резултат. Най вече тогава се замисляме и си правим личните изводи и поуки. Следващият път ще знаеш какво ти причинява дискомфорт, както и какво работи за теб и ще си много по близо до резултата, който търсиш!

Снощи си мислех също покрай дискусията с Теди дали ако някой спец (диетолог, треньор) ни обещава само дългосрочен резултат бихме му се доверили...в сми: "Гарантирам ви, че след 3-4 години следвайки моите лайфстайл препоръки почти сигурно ще бъдете на идеалните за вас кг и физическа форма!"

# 515
Не знам дали бих се доверила на диетолог, но моят опит/мислене по принцип е, че еволюцията е ОК, революцията, не. Ако човек иска дългосрочни резултати, трябва да си набележи дългосрочни цели и план, който е постижим. Как беше? "set up goals, make a plan, follow the plan".
Моят план е две годишен, целите са малки, но трябва да отбележа, че и времето и възможностите ми са силно ограничени. Засега 7 месеца се придържам и не би трябвало да е проблем да живея по този начин с години, стига здравето ми да ми го позволява. Така мисля аз, не знам дали съм права.

# 516
Агент, напълно съм съгласна с теб.
По повод въпроса ти - за хранителен или тренировъчен режим говорим?

Какво прави един специалист, специалист? Времето, което е посветил да чете, да се развива и да научава. Кое го различава от една книга или по-скоро от гугъл, който е събрал къде платено, къде безплатно, цялата необходима информация. Отношението към човека. Т.е. имаме два фактора - знание и отношение + още един - интерпретацията на това знание. Та, ако говорим за тренировъчен режим, вероятно да, бих се доверила на човек, който обещава прогрес в дългосрочен план. Само обаче, ако е посветил достататъчно време и усилие, освен да чете и да интерпретира, и да се учи и разбира потребностите на хората, които го търсят за помощ.
За хранителен режим - не мисля, че бих поверила себе си на друг. Мисля, че храненето е много интимен акт и при мен е свързан с идеологии, не само на равнище - стомах, макроси, микроси. Познатите ми фромули са две - изключване на хранителна група или баланс на макросите - и двете в момента свързвам със самонасилие. Нито искам, нито мога, да изключа някоя основна група храни, нито искам, нито мога да пресмятам всяк хапка. Надявам се със спокойствие, с баланс, без лакомия и без прекаляване с нищо, с интуитивен стремеж да имам от трите хранителни групи на хранене, да постигна някакви резултати.
На обяд например ядох супа точпета (домашна кайма, малко картофи), ципура (половин), салата от зеле и моркови - не зная кое колко е, не зная колко калории е, но ми звучи като хранене, което има всичко необходимо, за да се чувствам добре.

Отчитам 45 мин вело (интервали и монотонно) и ще правя Liift4 Back and Biceps. Мерси, Звезди!

# 517
Сладурки, интересна дискусия сте подхванали. Аз съм във вечно лутане относно диети и цели, но в последната година мисля, че съм намерила вариант, който работи за мен (с някои залитния от време на време).

Като цяло мисля, че човек трябва да знае какви са целите му и да реши дали целта оправдава средствата. Аз може и да искам да изглеждам като Отъмн, но не съм склонна да следвам план като нейния. Така че тази цел се отхвърля и се спирам на нещо по-реалистично за мен. Също така смятам, че не трябва да гледаме просто крайната цел, а да се наслаждаваме на самия процес - иначе какъв е смисълът?

Аз реших от 10 септември да започна Лифт4. Спрях се на нея поради няколко причини: кратки тренировки, 4 дни на седмица, могат да се съчетават с тичане/зумба/т.н. или пък просто с експериментиране от други програми. Ще се радвам ако има и други ентусиасти с мен!

Другата седмица ще правя 7 дневно йога "предизвикателство" със Sarah Beth - по 15 минути на ден. Трябва да започна да вкарвам повече йога в тренировките си.   

# 518
Sprinkles, напълно те подкрепям!
Аз отдавна си дадох сметка, че не мога да живея спокойно, ако гладувам . За известен период сигурно бих могла, но това не може да се превърне в нормално ежедневие, а периодите на рязко ограничение при мен биха довели до последващи  на качване.  Затова и целите ми са реалистични - нормално телосложение за възрастта ми,  да се чувствам подвижна, тялото да е сравнително стегнато. Тук- таме оформен мускул е бонус, който също искам, затова и с тренировките не правя компромис
За вчера отчитам БР 10,  за днес тази тренировка на Кристин Къри https://www.youtube.com/watch?v=0CjgB79A7PM&t=0s&list=PL … dvvHZ&index=5

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 19:45 от Аmanda

# 519
Също подкрепям Spinkles. А откъде да видя Лифт 4?

И за днес може би не е изненада - Lover body  на Джаки. Чувствам се супер.

# 520
За днес - Лифт4 крака. Днешната тренировка ми хареса, въпреки че пак бяха сложили упражнения за прасците/за човек, който практически не притежава равни обувки, това е загуба на време/. Имаше и нов лилав човек.
ТДИ, мерси. Аз имам учебници/които не чета/ и по принцип би трябвало да гледам кратката новинарска емисия на ТВЕ - Telediario en 4, но го правя максимум веднъж месечно. Тренировките поне ги правя, така че ако са на испански, би било бонус. Даже погледнах дали има нещо на испански в ютюб, но открих само някаква мацка, която е по-известна с клипчета за това как се правят плитки.

# 521
За днес тази тренировка на Кристин Къри https://www.youtube.com/watch?v=4RoEjc0zn3M&t=0s&list=PL … vvHZ&index=10 /лостът го заменям с две гири по пет килограма/

и 30 минути тичане.

# 522
Включвам се и аз с отчет, за да не става сряда - ден на майстора. За днес - гърди и гръб от лифт4. Последните тренировки са много приятни и сигурно ще ги отделя за последваща употреба заедно с някоя от тези за рамо от първите седмици/много рядко се намират самостоятелни тренировки за рамена, обикновено ги съчетават с някои други мускули, като най-странната комбинация беше в един от сплитовете на Кети- рамо, прасец и корем/.

# 523
  • 1st floor
Вчера правих Кардио 3. Помня, че преди много го мразех и започнах с уговорка със себе си  Mr. Green, че ако е много трудно, ще изкарам само два кръга. Е, задобряла съм, направих я цялата и то без да кръшкам. Само бърпитата не бяха странични, а нормални, защото реших, че нямам достатъчно място. След малко почвам БР9.

# 524
Непо - браво Simple Smile

Вчера ми беше едно мързеливо - 30-40 мин вело (интервали и монотонно)
Днес денят започна с тичане (5-6К) ама само половината беше тичане - на Витоша. Хванах една пътечка, а ято комари се опита мен да хване. Страшно много ме заболяват прасците. А не е като да не са тренирани - друго може да нямам, ама прасците много си ги харесвам - само мускул и то очертан, като камък са. Решила съм като започна работа да отида в рънинг зоун да ми направят един анализ и да ми предложат маратонки за тичане като за мен. Иначе мисля за техниката, внимавам уж да стъпвам правилно, да движа ръцете правилно, с дишането проблеми нямам (тоя ай кос много промени задъхването покрай пушенето)
+ следобяд мисля да направя лиф4 - рамене + малко вело.

Общи условия

Активация на акаунт