Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 юли 2018, 14:09 ч.

ПГ по телекомуникации - приети 2018-та

 • 8 280
 • 52
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 16 084
Ето го  типовия учебен план по специалността. Ще ти даде известна представа за изучаваните през годините предмети.

# 31
 • София
 • Мнения: 2 922
Здравейте
Нахълтвам в темата ви за да събирам информация, защото моят син ще е 7 клас тази година
За ТУЕС много противоречиви мнения получих и от познати,че много натоварват децата , Джон Атанасов- ако се подобрят нещата ще ми е резервен вариант
Но в ПГТК изглежда ще е ОК
Детето ще се справи добре  на матурите/ поне така се надявам/, та може и в ТУЕС да го приемат,но не ми се ще да ходи с нежелание на училище...
Ще ви следя тази година
и успех на всички

# 32
 • Мнения: 277
Дидева благодаря  Simple Smile
Ще учат супер предмети младежите. Ей, дано се запали младежът.
Vnd здравей Simple Smile
Към края на годината вече ще мога да споделя пресни впечатления от специалността. Дано всички тук успеем да помогнем.

# 33
 • Мнения: 277
И ето малко пресни новини от училището:
https://tcom-sf.org/galery/thumbnails.php?album=6

# 34
 • Мнения: 15
Здравейте, ако все още влизате в темата бих искала да изкажете мнение как вървят нещата в ПГТК откъм дисциплина и взаимоотношения между учениците в класа. Аз съм малко притеснена, но смятам все още да не се намесвам, защото синът ми смята, че ще се оправи сам. Има в класа 4-5 момчета, които са явно "доста напред с материала"-цигари, нергилета и т.н. ,а моят не се вписва в тяхната група, та и понеже е кльощав вече е на прицел. От една страна се двоумя дали да говоря с класната(и съответно училищният психолог)-но това ще ги накара (според сина ми) да го подиграват повече и да го наричат "мамино синче" или да изчакам. Но ако стане нещо(вече се "филмирам", както казва той) ще последва въпроса-"Ама защо не казахте по-рано? На родителската среща ни дадоха телефони, останах с впечатлението, че държат в това училище на дисциплината. Даже в началото имаше едно спречкване-постоянно един го блъскаше в коридора като го види, та училищният психолог(след разговор с класната от наша страна) го привика и спряха физическите нападки, но сега са вербални от друго момче и жестоки. Това за мен си е психо тормоз. Синът ми казва, че не им обръща внимание. Има и 2-3 деца, които взеха отношение и го защитиха, но до кога ще продължи всичко това? Ако имате мнение по въпроса, ще се радвам да го споделите.

# 35
 • Мнения: 277
Здравей Свет-пет,
и моят син (паралелка системно програмиране) има подобни проблеми и споделя подобни отзиви. Пушещите в техният клас обаче, по неговите думи били по-малко от тези от другите класове.
Той все пак има няколко деца, с които си общува, но също като вашият син е обект на тормоз от едно конкретно дете.
Ако искате ще ви изпратя лично съобщение с повече информация.

# 36
 • Мнения: 15
zori80, ако Ви се пише за това ми пишете на лични.Аз вече предполагам как се развиват нещата.Какви думи се говорят и т.н.Синът ми за сега явно го приема доста по-философски от мен, та чак ме успокоява.Дано Вашият син се справя със ситуацията и това да не му пречи на желанието за ходене в това училище. Постоянно го питам дали го притеснява това и има ли притеснение да ходи на училище.Казва, че не се притеснява и ги игнорирал.Имал 3-4  деца с които общува,  и това му стигало. Моят е паралелка"Д" -Компютърни мрежи.

# 37
 • Мнения: 795
Аз и за “ Джон Атанасов “ съм чувала същите проблеми с едно момче. Явно многото момчета на едно място е предпоставка за подобни отношения. Но , по- добре се намесете не ги оставяйте да ви тормозят децата.

# 38
 • софия
 • Мнения: 54
Здравейте,  интересувам се какво е мнението ви за училището след завършване на 8 клас? Синът ми иска да кандидатства програмиране и за това училище намирам най-малко информация.

# 39
 • Мнения: 15
Мнението ми е средно положение. Не се спукваше да учи кой знае колко по едни предмети и има шестици. Най-много учене падаше по Английски език и там най-много оценки( повечето в тефтера на госпожата). Всеки ден домашни по Английски. По някои предмети оценките са на проекти, но тези предмети за мен не са толкова важни в случая (химия например). Нямат физкултурен салон и там обикновено си почиват, пишат/ или някои преписват домашни. За тази година само една родителска среща(в началото на годината). Оценките се виждат в електронен дневник(ако госпожите ги нанесат) иначе класната ги нанася в бележника даже преди да са качени в ел. дневник. А в ел.дневник не се качват всички оценки. Ако детето си учи ще му е лесно. Не е натоварващо (поне тази година-8 клас). За дисциплината явно навсякъде има проблеми , но класната ни е много точна и се взимат мерки веднага(при психолога и после всичко е ок.)

# 40
 • софия
 • Мнения: 54
Благодаря за мнението Simple Smile

# 41
 • Мнения: 2
Heart ExlHeart ExlМомичета, споделете за спец Системно програмиране- как намирате средата за децата от прием 2018/2019? Какви са тези обмен и проекти? Как преценяте ученето на езика - ще научи ли езика или не е? А преподавателите как са?
Нужно е да изберем за бал 397 точки! Туес , ПГТелекомуникации или Дж. Атанасов!?!  Ако имате поглед и инфо ,пишете?Gift Heart

# 42
 • Мнения: 577
Здравейте, синът ми ще бъде в 8 Г клас - "Приложно програмиране".  Като се записваше попълнихме декларация за спорт, сега чета, че нямат салон:anguished: Къде провеждат часовете тогава? Той ще е много разочарован... И второ - въпросът с втори чужд език...Казаха, че изборът е немски или руски. Преди имало френски, но вече няма.  Вторият чужд език никъде не беше обявен преди това. Като гледам програмата от миналата година, втори чужд език се изучава 2 часа седмично май. Така ли е?

# 43
 • Мнения: 15
Когато е хубаво времето са навън в един "двор" в окаяно състояние. Иначе часовете по физическо се провеждат в 2 малки стаи в мазето на училището, "оборудвани" с шахматни дъски ,джаги и една маса за тенис. Но моя син си носеше хилки за тенис, защото все са счупени или въобще няма.Общо взето не се играе физическо през зимата. Затова писах по-нагоре, че си пишат или преписват домашни( за тези, които не са ученолюбиви, а такива има във всяко училище).Език ще учат сега от 9 клас.Класната направи запитване колко са за Немски език и колко са за Руски и ще учат Немски, защото болшинството са предпочели Немски.

# 44
 • Мнения: 577
Това с физическото е лошо, защото децата имат нужда от това да изразходват енергията си някъде. Както са и повече момчета...жалко. Синът ми така се зарадва за баскетбола. Надявах се поне испански или френски да има като опция. Но в крайна сметка това не е езикова гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт