Отговори
# 75
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДВЕТЕ ГАБИТА И ОТ НАС  bdbaloni

Мили принцески, бъдете живи и здрави, красиви и умни дечица. Нека детството ви бъде слънчево и щастливо  nbirthday

Нека мама и тати приемат нашите поздравления за този толкова прекрасен ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 76
  • София
Добави ни от кафявите капки за нос, които ги бъркат в аптеките и хомеопатични свещички против температура, които да редуваме с парацетамол.

По- добре си карайте само на парацетамола, щом си решила да лекуваш с алопатични (традиционни) лекарства, не можеш да ги смесваш с хомеопатични, защото се антидотират (спират им действието). Ей така като омеша някой неразбиращ лекар хомеопатия и обикновени лекарства, после хората разправят, че хомеопатията не действала... Confused Ето ти лин к точна информация относно това:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=homeopatia&Number … ollapsed&sb=5

AQ, въпреки че не съм фен на хомеопатията, също съм чела тук-таме по въпроса. Нали като не харесваш нещо, все пак трябва горе-долу да го познаваш? В статията, към която си ми дала препратка, пише и за "алатопичните" лекарства. Предполагам, имаш предвид, че парацетамолът спада към тях. В интерес на истината съм се консултирала с лекари - хомеопати и други специалисти и според повечето хомеопатията може да е съпътстващо лечение на ортодоксалното. Да не говорим, че в някои книги пише дори, че ментата и кафето не са толкова страшни за действието на хомеопатичното средство, колкото то да се приема заедно с храна или по-малко от 15 мин./ 1 час преди или след това (зависело от лекарството). По принцип не обичам да отричам нещо на 100%, било то хомеопатия или проходилки, например. Но честно казано, ако Ади ми вдигне 40 градуса температура, надали ще разчитам само на хомеопатия, за да я сваля.  Wink

# 77
Имам въпрос  newsm78
Имат ли вашите деца сини здравни книжки???

От една  ясла ми искат при подаване на документите да нося копие от първите две страници на синята здравна книжка на детето.
Звънях на педито и той ми обясни че на децата не правят такива книжки, а отделни картони за яслите и градините в които се вписват всички данни на лекаря и имунизациите.

А от яслата като ги питах защо здравна книжка - отговора беше - да знаели под какъв номер било резистрирано детето в НОИ за осигуряване.

Изобщо не съм в час с тия работи, ако няко може да ми разясни да ще съм благодарна.

Сега педито изобщо незнам дали да го карам все пак да прави такава здравна книжка или да се пробвам да подам документите с новия картон който ще направят на Стефанаки   newsm78

# 78
  • София
Честит рожден мили сладки малки кукли! Да сте здрави и щастливи, много умни, и красиви! Да слушате мама и бавнооо да побелявате косата на тати! Wink

Гери, ние имаме синя книжка.

# 79
 newsm59Честит първи  newsm38 рожден ден на двете Габки! baloni
Да са здрави двете хубави госпожици, и винаги около тях да има много обич и усмивки! А на гордите мами и татковци много любов и търпение в идните години!
Весел празник!
   bigdance2 dance  ura dazzler1 newsm18

# 80
Имам въпрос  newsm78

ние имаме здравна книжка, още на втората консултация ни я додоха.

# 81
  • В средата на времето
 newsm59ЧЕСТИТ ПЪРВИ   newsm38 РОЖДЕН ДЕН, СЛАДКИ ГАБИТА!
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА РАСТЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, УМНИ И КРАСИВИ, ДА СТЕ ГОРДОСТТА НА МАМА И ТАТКО!

newsm59
Ехх като се сетя миналата година по това време какво беше..обхвана ме носталгията.. Sunglasses Laughing

# 82

Имам питане- ползвате ли чаши с твърда човка/нетечащи/? Ние се обзаведохме с НУК , но ревем и си искаме бибата!

Ние сме с чаша с твърд накрайник на Авент, но определено пие от нея, когато е много жаден. Предпочита старата на Нуби, която е с мек! Даже днес мисля да взема такъв за Авентската.

А ние пием от шише от минерална с накрайник Mr. Green.Ефтино, лесно и достъпно-кат дотрябва можеш да се снабдиш от всеки хранителен магазин на цена от 40 стинки,4е и да използваш многократно Joy

Гале,радвам се ,4е сте се топнали с Оги в басейна и 4е сте насъбрали положителни емоции.Снимките са супер. Хайде софиянки, не е толкова страшно, с Ирката 4акаме още престрашили се-стягайте багажа и идвайте към Варна. Hug

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 15:07 от Мирка

# 83
  • Пловдив
Ние също имаме синя книжка и ни я дадоха още първите месеци след раждането. Вътре са вписани имунизациите. Знам, че ако се вика Бърза помощ (дано не се налага) ти я искат и ако нямаш плащаш .

# 84
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДВЕТЕ МАЛКИ ПРИНЦЕСИ И ОТ НАС!!!ПОЖЕЛАВАМЕ ИМ ,КАКТО ПЪРВИ СЕ РОДИХА ТАКА И ВИНАГИ ДА СА ПЪРВИ ВЪВ ВСИЧКО, ДА СА ЗДРАВИ И БЕЗГРИЖНИ, ЗА РАДОСТ НА СЕМЕЙСТВАТА СИ!

# 85
Честит рожден ден на малките вече порастнали Габита. Да са живи и здрави и много послушни и щастливи деца.

# 86
ЧРД на моята Гъбка и нашата адашка! Да са много здрави и винаги усмихнати! Да им върви в живота и да радват близките си хора!   bouquet

Eееххх, моми4ета, просълзих се...А миналата година по това време валяха честитки за раждането на двете беб4ета...Ние бяхме толкова щастливи и ве4е мами, а вас ви очакваше това и на всяка се беше свило сърчицето, спомняте ли си....? Като се върнах от болницата и преглеждах темичките, които съм изпуснала, се разплаках като ви четях, спомням си отлично тези моменти..как се притеснявахте за мен , мама Светли и бебенцата ни и как знаехте, 4е това през което минавахме ние в този момент, вас ще ви споходи съвсем скоро, но никоя не знаеше кога  Hug Обичам ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аси, тоя сайт Sloganizer много готин, бе   Party

# 87
  • София
Сиска, момичета.........сега покрай спомените за първото е време  да се замисляте за второ бебче:))))))))) Grinning Grinning GrinningСега да не ми се нахвърлите здраво:)))))  bouquet  bouquetТрудничко е , но си заслужава:))))) GrinningСамо леко опипвам почвата дали има някой кандидат за второ бебе:)))))

# 88
  • София
Имам въпрос  newsm78

ние имаме здравна книжка, още на втората консултация ни я додоха.

Ние цялото семейство имаме сини здравни книжки. По принцип са задължителни за всички здравно-осигурени граждани на Р България. Преди да излезна по майчинство работех там, където се печатат - в печатницата на БНБ. След като влезем в ЕС, идеята е да се подменят с пластмасови електронни карти. Виж дали трябва за ясли или детска градина, не знам.

Сиска, момичета.........сега покрай спомените за първото е време  да се замисляте за второ бебче:))))))))) Grinning Grinning GrinningСега да не ми се нахвърлите здраво:)))))  bouquet  bouquetТрудничко е , но си заслужава:))))) GrinningСамо леко опипвам почвата дали има някой кандидат за второ бебе:)))))

Хе-хе, след секцио е желателно да се изчака поне 2-3 години. Абсолютният минимум изобщо за износване на бебе след секцио е при забременяване поне 6 месеца след операцията, но повечето, да не кажа всички, уважаващи себе си лекари естествено не го препоръчват. Та май някои ще почакаме...

# 89
  • welcome to the Jungle
Джиджи, и нашата синя книжка е при нас от първия месец на Оги. Още щом ни дадоха ЕГН-то и Акта за раждане и на мига докторката направи и здравната книжка. Отивай да се разправяш с личния доктор. В случай, че продължи да те прави на маймуна - сменяй го - сега му е времето - до края на юни. #2gunfire

Сиска, върна ме преди една година  Crazy... лично за себе си мога да кажа, че бях постоянно пред компютъра, за да следя новини от теб Blush и хоп - Асето ми звънна с хубавата новина, че си имаме не 1, а после и 2 Габриели  Hug Hug Hug Невероятни мигове на много силни емоции бяха. Плачех си щастлива, че и нашата скромна и задружна юлска банда стартира с великите мигове на РАЖДАНЕТО и СРЕЩАТА С ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ БЕБЕТА  Hug Hug А само ако знаете колко страх брах през цялата бременност и как изгарях от щастие, че вече сме на финала   bouquet  bouquet  bouquet
А ето днес вече празнуваме първата годинка на двете куклички Heart Eyes. И вече не можем и бебета да ги наричаме, защото вече са ДЕЧИЦА Hug Hug Hug.
Спирам с приказките Blush

Общи условия

Активация на акаунт