СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 101
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Не съм от София и не познавам училището.  В списъка с кодовете излиза като училище в Лозенец.  В графика училищата от Лозенец отчитат от 10:30 в НПГПТО "Ломоносов". Ако документите са все още в училището и се свържете с някого в приемлив час, може пък да се уреди нещо днес или утре рано сутринта.

# 241
Вече не съм министър. Подадох оставка. Joy
Нямам представа. Проверих две произволни училища. В едното записването е до 17 часа, а в другото до 18. Проверете на място, може да го изчакат, ако става дума за около час.
Сега проверих. Ако става дума за София, отчитането на записаните ще става утре, 18.07.2018 г. , сряда. по график от 8:30 часа. Значи има шанс за някакво договаряне.

Благодаря!! И аз пробвах да звънна в конкретното училище - 35 СОУ , но се включва само секретар...Дано успее....

Привет, записах щерката там вчера и ме увериха, че работят до 18.00. часа.
Успех!

# 242
Нямам представа. Проверих две произволни училища. В едното записването е до 17 часа, а в другото до 18. Проверете на място, може да го изчакат, ако става дума за около час.
Сега проверих. Ако става дума за София, отчитането на записаните ще става утре, 18.07.2018 г. , сряда. по график от 8:30 часа. Значи има шанс за някакво договаряне.

Благодаря!! И аз пробвах да звънна в конкретното училище - 35 СОУ , но се включва само секретар...Дано успее....

Тук виждам три телефона. Всички ли ги пробвахте?
Телефони:
канцелария: 866-10-60
зам. дирекция: 963-37-31, 866-17-67
Факс: 866-21-95

http://35sou.bg/за-училището/kontakti/

# 243
  • София
Аааа, Дидева, това не е достатъчо. Трябва някой да я приеме оставката. Засега няма такава информация. Joy

# 244
Някой има ли идея как се подреждат желанията за 3-то класиране?

# 245
https://Някой има ли идея как се подреждат желанията за 3-то класиране?
По същия начин, както за първо. Просто се избира от по-ограничен списък.

# 246
  • София / Пловдив
Някой има ли идея как се подреждат желанията за 3-то класиране?

Като за първо, т.е.отново подреждаш. Но само за обявените свободни места.

# 247
  • Sofia
Висто, и ние ще подадем онлайн за трето класиране, спокойно, няма да сме само ние и вие Flowers Hibiscus

# 248
Висто, и ние ще подадем онлайн за трето класиране, спокойно, няма да сме само ние и вие Flowers Hibiscus
успех. Ще се вълнуваме с вас

# 249
  • София
Ох,  изпуснах ви  следобяда.

Прихвана ме от МОН, та стана объркване с резервацията на Първото първо море. Кой, какво разбрал и не разбрал, от без места, се оказахме с две резервации. На различни места. Има, няма, стотина километра.
Сега изчистихме грешката и сме с актуално Второ първо море. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Това лято е толкова извън всякакви планове и графици, че направо съм изненадана, че и до тук го докарахме!

# 250
  • София

Ние също сме на трето. Не се записахме изобщо,защото синето каза,чи не иска това училище (да го питам защо изобщо го писахме..).Но както и да е,каквото сабя покаже.Стискам палци на всички 🤛

# 251
  • София
Здравейте Министър Дидева Simple Smile

Знаете ли до колко часа продължава работното време на записващите днес? Дали е удължено като при подаване на заявленията или е до 17ч.? Интересувам се за едно познато дете, което има голяма вероятност да не се запише, поради закъснение.....
Успя ли детето да се запише?

# 252
Цитат
Здравейте!
Учениците, завършили VII клас, са подлежащи на задължително обучение и е необходимо да се проследи къде отиват. Тази информация трябва да се отбележи коректно в задължителната училищна документация в училището, в което ученикът се е обучавал до момента.

Областна комисия
за прием на ученици в VIII клас
Ще си позволя кратък коментар. Как това обяснява изискването на удостоверение за преместване, което да се занесе в новото училище? Занасянето на служебната бележка, че детето е записано е достатъчна за да се отбележи коректно и дрън-дрън-дрън....
От друга страна, след всеки етап на класиране, директорите на приемащите училища, предоставят листингите на записаните на РУО. С каква цел? Да си правят ветрила от тях?
За наличието на модул "Деца и ученици" НЕИСПУО пък да не отваряме дума. Там присъства т. нар. лично образователно дело.

Чл. 18. Личното образователно дело е електронна партида за всяко дете/ученик, която съдържа информацията, определена в приложение № 3.
Чл. 19. (1) Личното образователно дело се създава при постъпване на детето или ученика в системата на задължителното предучилищно и училищно образование и се води до:
1. завършване на средно образование, или
2. отписване от училище.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) Личното образователно дело се съхранява в срок от 50 години в НЕИСПУО и достъп до него се предоставя на институцията, в която се обучава детето или ученикът през съответната учебна година.
(3) При преместване на дете или ученик в учебно време достъпът по ал. 2 се предоставя в 10-дневен срок от датата на постъпване в приемащата институция.

Чл. 20. Директорът на институцията организира и контролира воденето на личното образователно дело за всяко дете/ученик, като осигурява:
1. (изм. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) попълване на данните за всяка учебна година;
2. приключване на работата по електронната партида в 10-дневен срок след преместване, завършване или отписване на детето/ученика и удостоверява с електронен подпис коректността на въведените данни за периода, в който детето/ученикът се е обучавал в съответната институция.

Да попитам аз? Кой го отнема и предоставя този достъп? И по какъв ред? Дали не е случайно РУО на база на въпросните списъци със записани ученици?

След прочетения по-горе текст на Министър Дидева се вгледах по-обстойно в издаденото ни Удостоверение за преместване Stuck Out Tongue. В същото е отразено, че "Не по късно от 3  дни след получаването на това удостоверение се изпраща съобщение до съответното училище"

Въпросът е: За чий им е тогава да разкарват хиляди родители и деца по улиците, като простинали коне да разнасят насам-натам ненужна хартия?

# 253
Хмх, образецът, който постна Дидева е съъъъвсем друг Imp

# 254
  • София
Цитат на: lorenca link=topic=105r0228.msg37059925#msg37059925 date=1531894447
Хмх, образецът, който постна Дидева е съъъъвсем друг Imp
Друг е!

Общи условия

Активация на акаунт