СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 188
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Дидева, благодаря ти много! Kiss  В какъв смисъл ще се сещаш за мен? Че бях обезверена и загубила надежда или напротив - че оставах обнадеждена и уповаваща се въпреки всичкото чакане?
В смисъл, че човек не трябва да губи вяра и надежда и че когато наистина иска нещо много силно, няма начин то да не се случи рано или късно. И трябва да е достатъчно смел, за да взема важни решения, като това с Райнов. Изборът е голяма отговорност и понякога на околните им се струва, че пропиляваме възможности, следвайки мечтите и сърцето си. Важното е ние да знаем и вярваме, че сме постъпили по най-добрия възможен начин.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 20:32 от Анонимен

# 331
  • София
Ох, че хубаво го каза, браво 🤗

# 332
Странното е по-скоро, че изискват служебните бележки поради факта, че децата присъстват в листингите само по входящ номер, а в един момент се оказва, че все пак могат да се обадят на родител.
Дидева,
Само на пръв поглед е странно. Към края на периода за записване след даден етап на класиране повечето училищата се свързват с РУО и получават контакти за връзка с родители на класираните при тях ученици. Разговор с родителите на тези ученици е израз на причастност от страна на училището към ученика. От опита ми в приемната комисия в Прогресивното за 5-6 години нито веднъж не съм почувствал негативно отношение или най-малкото досада у родителите, когато сме ги търсили в края на периода за зписване. В доста от случаите такова обаждане е помагало да се преодолеят сериозни проблеми при записването на децата. Само няколко примера:
- Кандидат-гимназистът със семейството се прибират от чужбина за последния ден от записването. Полетът им е отменен. След съгласуване между училището и семейството, съсед е напътстван дистанционно от родителите къде в жилището да открие необходимите документи за записването, намира ги и ни ги носи. Детето е записано и не си губи мястото.
- Един кандидат претърпява жесток инцидент с велосипед – множество фрактури на крайниците, обелена кожа, разцепена глава. Налага се чак операция за поставяне на метални импланти в костите. Родителите, естествено, тръпнат пред операционната и въобще не им е до суетнята по записването на пострадалия. След като все пак успяхме да говорим някак с тях, попълнихме от тяхно име заявление за участие във второто класиране. И детето после даже се придвижи напред в желанията си и попадна в друго прекрасно училище.
- Най-мил ми е споменът за една девойка, която бе закарала с такси по-малкия си брат и бременната си майка в родилното – най-малкото ѝ братче най-неочаквано решило да се появи на бял свят два месеца предсрочно Smile. Телефонът на майката не отговаря, свързваме се с предишното училище на кандидат-гимназистката откъдето ни дават контакт с бащата. Той пък командировка нейде на другия край на България, но чрез него все пак се свързваме с дъщеря му. Обади се буквално от чакалнята пред родилното. Тогава направихме някакъв „творчески прочит“ на разни инструкции, правилници и т.н. и записахме щастливата кака с един ден закъснение. (ако питате как се оправихме с РУО – няма да Ви кажа)

# 333
Вихрогонче честито и много успех на детенце!
Много хубаво са го казали всички преди мен!
Поздравявам те за силата,смелоста и най-вече за твърдата майчина подкрепа...Бъдете много щастливи!

# 334
Едно от нещата, което никога няма да си простя е, че когато присъствах на записването на личното ми НПМГенийче, не събрах сили да се запозная с г-н Василев. А знаех кой е. Simple Smile
Наясно съм, че училищата имат достатъчно информация, просто ми омръзна да чета глупости по сайтовете им.
Крайно време е нещата да се случват по правилния начин. Например всички РУО да публикуват еднакви обобщени и подробни статистики, справки за минималния и максималния бал и свободните места след всяко класиране, дори подробни списъци, както направиха Бургас и Габрово тази година...
В училищата да се спазват всички нормативни актове и да се предоставя достатъчна като обем достоверна информация на учениците и родителите. Миналата година НПМГ показа как се прави класиране и записване. Показвала го е и преди през годините. И вместо това да започне да се случва навсякъде...в НПМГ започнаха да изискват удостоверения за преместване. Simple Smile
На  правилните места трябва  да работят правилните хора. Смешно и срамно е обикновени родители да знаят повече за седмокласната кампания от началника на едно конкретно РУО. Да не продължавам нататък....

# 335
vihrogonche, хайде идвай!
Честито! Flowers Sunflower Наслука на момчето! Flowers Four Leaf Clover
За отрицателно време се справихте - половин ден Simple Smile

Ха! И тук съм разконспирирана... Ееее, не ме оставихте първа да съобщя бе /майтап!, аз сама помолих една мацка във вайбъра да съобщи във форума/ Kiss

И така - тук съм. И съм много, много, много ЩАСТЛИВА !!! Направо не мога да повярвам колко скоростно се развиха нещата днес!!!

Няма да участваме на трето класиране. Няма! Защото вече сме ПРИЕТИ и успешно ЗАПИСАНИ в специалност ФОТОГРАФИЯ в НПГПФ /фотографското училище към МК/. Утре няма да разглеждаме умислени списъка с училища, в които имат незапълнени места. Ако го гледаме този списък, ще е само и единствено с радост и облекчение, че няма да се възползваме от него Bowtie

Моля най-официално да бъдем вписани в първия пост на темата - вихрогонче, момче, НПГПФ, специалност Фотография. Ура! Gift Heart  Благодаря!

Вихрогонче, честито! Много добре ми звучи това училще, моля те разкажи малко повече за него.

# 336
  • София
Евгений Василев, ето заради такива хора, училища, ентусиазъм и отношение към децата, е цялата наша родителска борба! Надяваме се децата ни да попаднат на такива човеци и внимание и да не бъдат повлиявани от разни НЛО-та! Адмирации!

# 337
  • София
Процедурно питане към Консултативния съвет - ако след второ класиране детето е записано в училище към МК, тоест не е регистрино в нито едно училище към МОН, трябва ли пак да си изтегля документите, за да се пробва на трето класиране. Как ще стане в този случай кандидатстването на трето - онлайн или в училище-гнездо?

# 338
Не съм много сигурна, но мисля, че в този случай системата не знае, че детето е записано. Би трябвало да стане през нея.
Странно, сега се зачетох в наредбата. И откривам две противоречия.
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) (1) В третия етап на класиране участват ученици, които:
1. не са приети;
2. не са кандидатствали до момента.
(2) За участие в третия етап на класиране учениците подават заявление до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.

Първото сме го коментирали. Това, че изрично не са упоменати тези, които са участвали в първите две класирания, но не са се записали. Обърнете внимание на това, какви документи се изискват. Да виждате някакви оригинали на документи?

# 339
  • София
Не съм много сигурна, но мисля, че в този случай системата не знае, че детето е записано. Би трябвало да стане през нея.
Странно, сега се зачетох в наредбата. И откривам две противоречия.
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) (1) В третия етап на класиране участват ученици, които:
1. не са приети;
2. не са кандидатствали до момента.
(2) За участие в третия етап на класиране учениците подават заявление до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.

Първото сме го коментирали. Това, че изрично не са упоменати тези, които са участвали в първите две класирания, но не са се записали. Обърнете внимание на това, какви документи се изискват. Да виждате някакви оригинали на документи?

А сега де....ThinkingThinking

# 340
  • София
Не, не се изтеглят документите от училището към МК. Двете класирания към МОН и към МК вървят независимо едно от друго. Обаче като се подава заявлението за 3=то, прилагат ли се отново документи не ми е ясно. Ако да, тогава има проблем.

# 341
Точно за това говоря. Досега спрягахме, че за да се участва на трето класиране, трябва да си изтеглиш документите. На практика според този текст излиза, че това не е необходимо. Не знам как съм го проспала и тази , и миналата година. От друга страна винаги могат да се хванат за текста кой може да участва в класирането - неприети и неучаствали.

# 342
  • София
Точно за това говоря. Досега спрягахме, че за да се участва на трето класиране, трябва да си изтеглиш документите. На практика според този текст излиза, че това не е необходимо. Не знам как съм го проспала и тази , и миналата година. От друга страна винаги могат да се хванат за текста кой може да участва в класирането - неприети и неучаствали.

Ми детето официално е неприето, тоест незаписало се, в нито едно училище от системата на МОН. Има логика да може да участва в 3-то класиране онлайн. И тогава няма драма с документите. Rolling EyesThinking

# 343
  • София-България, Израел - където си поискам
Вихрогонче, честито! Най- искрено се радвам за вас.Много успех и късмет в новото училище!

# 344
Ми детето официално е неприето, тоест незаписало се, в нито едно училище от системата на МОН. Има логика да може да участва в 3-то класиране онлайн. И тогава няма драма с документите. Rolling EyesThinking
Неприет е едно, незаписал се или  изтеглил документите - друго. Каквато и да е дефиницията, никъде не пише, че за участие в трето класиране се изискват оригинали на документи. Пак ще ровя, аман.

Общи условия

Активация на акаунт