СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 082
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Точно това си помислих, че аз ги питам за Удостоверението за преместване, а те ми говорят за бумагите в старото училище.

# 211
Вие поне имате отговор. 2 пъти писах по същия въпрос, и двата пъти ме умножиха по 0 Trollface

Free Soul, много хубаво моренце Simple Smile

# 212
А щом им е нужна тази информация, защо само някои училища я събират? Мен нито са ме питали в старото училище къде се записва детето, нито в новото са ми искали "отпусно". Та ако това е единствения начин и не може без да разкарват хората с разни хвърчащи листове по улиците, как аджеба ще получат информация за моето и още стотици деца, недали тази информация? Абе тези ни мислят за малоумни или не знаят къде се намират. Аман от бюрократи и немислещи хора на отговорни постове!!!

# 213
Не се справиха с класиранията.
Иначе да им наредиш Satisfied - имат Листинги. Бъркат в обща база за цялата страна само за своето си училище. Засичат учениците, които са записани вече в гимназия. И като нямат инфо за някой ученик - имат ни координатите, търсят и ни искат прословутото отпускно, щото "има разминаване".
Но понеже няма да се справят. Действат с хартишките.
Тези, които не искат отпускно, знам ли, може да изпратят списъци до всички училища, от които са приели ученици.

# 214
  • София
Човече, отговорът е от пощата в абв-то, от официалната на РУО-то няма нищо.

# 215
Нимоа и аз. Ти си мислиш, че най-после са ударили дъното, те дълбаят още надолу!
А най-мразя, като почнат да въртят локуми и да ги сучат, както им изнася - сякаш аз съм кьорава и не виждам какво пише.

# 216
  • София
Нищо не сучат, бе човек! То за това акъл се иска. Joy Ти ги питаш колко е часът, те ти отговарят, че ще вали. Елементарно, Уотсън - научен сътрудник.

# 217
Тези, които не искат отпускно, знам ли, може да изпратят списъци до всички училища, от които са приели ученици.
С каква цел да им ги изпратят? Децата са завършили образователна степен. Не могат да продължат в същото училище, освен ако не са класирани и записани там.  Списъците със записаните са в РУО. Като минат всички етапи на класиране и приемът бъде утвърден, влизат в системата и виждат кой не е записан никъде. Така или иначе трябва да се даде достъп на приемащите училища до профилите на учениците в НЕИСПУО.

# 218
  • София
Цитат
Здравейте!
Учениците, завършили VII клас, са подлежащи на задължително обучение и е необходимо да се проследи къде отиват. Тази информация трябва да се отбележи коректно в задължителната училищна документация в училището, в което ученикът се е обучавал до момента.

Областна комисия
за прием на ученици в VIII клас
Ще си позволя кратък коментар. Как това обяснява изискването на удостоверение за преместване, което да се занесе в новото училище? Занасянето на служебната бележка, че детето е записано е достатъчна за да се отбележи коректно и дрън-дрън-дрън....
От друга страна, след всеки етап на класиране, директорите на приемащите училища, предоставят листингите на записаните на РУО. С каква цел? Да си правят ветрила от тях?
За наличието на модул "Деца и ученици" НЕИСПУО пък да не отваряме дума. Там присъства т. нар. лично образователно дело.

Чл. 18. Личното образователно дело е електронна партида за всяко дете/ученик, която съдържа информацията, определена в приложение № 3.
Чл. 19. (1) Личното образователно дело се създава при постъпване на детето или ученика в системата на задължителното предучилищно и училищно образование и се води до:
1. завършване на средно образование, или
2. отписване от училище.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) Личното образователно дело се съхранява в срок от 50 години в НЕИСПУО и достъп до него се предоставя на институцията, в която се обучава детето или ученикът през съответната учебна година.
(3) При преместване на дете или ученик в учебно време достъпът по ал. 2 се предоставя в 10-дневен срок от датата на постъпване в приемащата институция.

Чл. 20. Директорът на институцията организира и контролира воденето на личното образователно дело за всяко дете/ученик, като осигурява:
1. (изм. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) попълване на данните за всяка учебна година;
2. приключване на работата по електронната партида в 10-дневен срок след преместване, завършване или отписване на детето/ученика и удостоверява с електронен подпис коректността на въведените данни за периода, в който детето/ученикът се е обучавал в съответната институция.

Да попитам аз? Кой го отнема и предоставя този достъп? И по какъв ред? Дали не е случайно РУО на база на въпросните списъци със записани ученици?
Облачна, върни им Ре с писаното от Дидева, ай да им се не знае Cold Sweat

Аз да се отчета пратих и аз писмо до Рио и Мончовци

# 219
Но пък ако всичко беше наред, нямаше да е толкова весело в темата Joy

# 220
  • София
Но пък ако всичко беше наред, нямаше да е толкова весело в темата Joy
Joy

Аз ги помолих "и пестят от хартия"Blush

# 221
Аз гледам позитивно на нещата. Наложи ми се да опозная отблизо още една наредба. Joy

# 222
Дидева, те там цели нямат Simple Smile Имат процедури, които са неясни и не знаят как да следват  Twisted Evil
Ама ти всеки ден нови термини ни пускаш значи! НЕИСПУО Яде ли се, пие ли се ...

# 223
  • София
Аз гледам позитивно на нещата. Наложи ми се да опозная отблизо още една наредба. Joy
Ти може, но те едва ли.

# 224
  • София
НЕИСПУО Яде ли се, пие ли се ...

Викаш, ако с това ще ни атакуват следващия път, да сме подготвени. Joy

Общи условия

Активация на акаунт