Разкрий тайната и спечели със "Захира"

• 16 171
  • 199
  •   1
Отговори
# 180
Не обичам да готвя, затова гледам да прекарвам по-малко време в кухнята, а това го постигам както използвам всякакви уреди и роботи, които да съкращават работата ми. Иначе имам претенции да готвя вкусно.

# 181
  • Плевен
Моята тайна е готвенето с почти изцяло домашно отгледани продукти и подправки, имат страхотен вкус. Освен това, тъй като фурната ми е голяма, често приготвям по две ястия едновременно, или добавям увити във фолио глави цвекло например, които после използвам за салата и спестявам и време, и енергия.

# 182
Ястията и десертите ми стават вкусни когато съм си разпределила много добре времето и съм използвала качествени продукти. Това е моята тайна Simple Smile

# 183
Приготвяне на аламинути, салати и лесни десерти и почистване след всяко готвене. Kissing Smiling Eyes

# 184
обичам да слагам копър на голяма част от ястията.става много вкусно

# 185
Моята тайна се крие в това, че готвя само, когато имам желание и настроение. Сякаш, когато готвя по задължение не е така вкусно и сполучливо приготвеното.

# 186
За да имам винаги пресни подправки си нарязвам магданоз, копър и други подобни, поставям ги във формата за лед, слагам малко вода и замразявам!
Като пържа тиквички, патладжани или риба слагам брашно в найлонов плик, поставям продуктите вътре и разклащам - набрашняват се перфектно!

# 187
Моите трикове в кухнята-повече подправки, настроение и най-вече вълшебната подправка-любов. Няма как да не се получи вкусно ястие. А когато правя нещо сладко-повече захар от написаното в рецептата.

# 188
Моята тайна е в наследственото умение за готвене. Бабите ми готвеха уникално. Леля ми(преди да напредне възрастта и) беше толкова добра готвачка, че и супа от камъчки и сладко от катран да ти спретне пак ще хапваш и ще искаш още. Мама и татко приготвяха прекрасни гозби. Свекърва ми готви разкошно. И разбира се, колкото и нескромно да звучи аз също съм добра в приготвянето на ястия и някои сладкиши(признавам, че сладкарството не е моята най добра страна, но се старая).

И сега една тайна от моята кухня за хрупкави пържени тиквички-зеленчука се нарязва на умерено тънки резени, посолява се и се овалва в семола(или равни количества брашно и грис), поотупват се преди пържене да падне излишното количество брашно и се пържат на принципа на фритюрното пържене(аз ги пържа в тенджерка/касеролка с достатъчно мазнина за типа пържене). После се поставят върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина и воала имате прекрасни пържени и хрупкави тиквички, без излишно суетене около котлона.

ПП И още една тайна ще споделя, нея съм я научила от този форум, за прекрасни палачинки, хем мекички, хем тънки, хем жилавки, към сместа за тях се добавя и чашка олио, хубаво се хомогенизира всичко и се пържат палачинките, като намазвам тигана с мн малко мазнина само за първата палачинка, после не е необходимо заради мазнината в сместа. Стават чудесни. А за да е балансиран вкуса им в сместа добавям, както щипка сол, така и щипка захар.

И още една хитринка-за по крехко месо, в маринатата добавям някакъв твърд алкохол-ракия, водка, уиски (какъвто имате подръка), както и прясно изцеден сок от лимон.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 10:20 от Джаста Праста

# 189
Моята тайна е, че винаги готвя с мисълта за любим човек и за да го зарадвам.

# 190
Моята тайна в кухнята е винаги да творя с щипка любов.

# 191
Моята тайна е винаги да има десерт. Вкъщи всички много обичаме сладкото, така че това е нашият задължителен завършек на храненето.

# 192
Винаги готвя със желание.

# 193
Качествени съдове за готвене , подходяща  температура на приготвяне. Умерено експериментиране и подходящи подправки. Естествено - търпение, уважение към храната и хората , за които я приготвям. Обичам и да ме хвалят после .

# 194
  • добрич
Много са тайните ми, но най - успешното е това, че всичко се прави със желание и любов. Баба ми и леля ми са добри кулинарки и за това винаги и аз съм се стремяла да правя всичко добре. Първо - Планирам време и продукти, ако е необходимо и не съм правила рецептата задължително я записвам, след това подготвям всички необходимо и започвам, като задължително се стремя да съм настроена положително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт