Паническо разстройство - 33

• 79 996
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Според мен това си е от стрес, недоспиване, напрежение...Мисля че това си е ПА.

# 106
  • Перник
И при мен почна на 1 та година след раждането.

# 107
Ако имате проблем със стомаха отразява ли ви се? Понякога, ако храна не ми понесе и се замайвам, получавам паники и ми е мътно на главата, схващания. Днес така се уплаших, готвих си тиквички с яйца, сирене и кашкавал и нещо ме ми се отрази добре, болки в стомаха, лошо ми стана и се замислих че често ми става така лошо от храна, лабилен ми е и стомаха от нервите. Защо така се получава? Simple Smile

# 108
  • София
От такава храна не би следвало да ти е зле, освен ако не е нещо свързано с яйцата или ако имаш непоносимост към млечни. Иначе и на мен ми се случват такива работи често. Нали казват, че стомахът е втория мозък и там се секретират голяма част от хормоните в тялото.

# 109
От такава храна не би следвало да ти е зле, освен ако не е нещо свързано с яйцата или ако имаш непоносимост към млечни. Иначе и на мен ми се случват такива работи често. Нали казват, че стомахът е втория мозък и там се секретират голяма част от хормоните в тялото.
Ям си млечни, нямам проблем и ММ му е гадно на стомаха и той яде, не знам от кое така стана. Ама чак да съм замаяна и да ми е лошо

# 110
На мен често ми се гади от ПР. Но това си е и свързано и с виенето на свят, въобще от цялата тази гадория.

Али,  като заговори за работа по специалността ми се реве. То в България, за разлика от запат таковаха работата на цялата биотехнология. Имам още 5 месеца на борсата, а после къде ще намеря нещо, не ми побира главата. Рева, като се замисля. И бам веднага ПА. За цялостност на прекрасната картинка.

# 111
Здравейте, момичета. Присъединявам се към вас. От 2 месеца вече получавам паник атаки, като до преди една седмица търсех здравословен проблем, но уви оказа се, че съм напълно здрава. На 23год. съм и имам бебче на 5 месеца. Симптомите ми се отключиха една вечер, докато шофирах на магистралата от София за Пловдив. Изведнъж усетих сърцебиене, задух, ръцете започнаха да ми се потят и мислех, че ще изгубя съзнание. При което отбих доста опасно и дадох на мъжа ми да кара. Мислех, че съм вдигнала кръвно и на следващия ден отидох да си пусна изследвания и всичко ми беше в нормата. След няколко дена пак започна да ми се вие свят, сърцебиенето, задуха и всичко останало... и изведнъж започнах всеки ден да се страхувам, че ще се повтори пак и то наистина се повтаряше. Както и да е, миналия ден тръгнахме за морето, при което още като се качихме на магистралата цялата се разтреперих и всичко започна отначало. Казах на мъжа ми да обърне колата и да се прибираме вкъщи, защото губя пълен контрол над себе си. След това отидох на психиатърка, която е близка с майка ми и тя ми обясни, че започвам да правя паник атаки и ми назначи един месец лечение с ксанакс 0,25мг. и неолексан. Пия от 3 до 4 половинки ксанакс и сутрин и вечер неолексан. Симптомите взеха да отшумяват и мисля че самият страх от тях може да ги причини отново, но не мога да го контролирам. Вече не излизам сама, не шофирам, пречи ми изцяло на социалния живот. Не съм била подложена на стрес, просто съм леко изнервена и незнам от какво ми се отключи. Надявам се да ми помогнете чрез опит, защото искам да се грижа пълноценно за бебчето ми и възможно най-скоро да се върна към нормалния ми живот. И някой, който е вземал ксанакс и неолексан, на листовките пише, че страничните ефекти са промяна в теглото... тоест напълнява ли се от тях?

# 112
Запис от мен

# 113
Здравейте, момичета. Присъединявам се към вас. От 2 месеца вече получавам паник атаки, като до преди една седмица търсех здравословен проблем, но уви оказа се, че съм напълно здрава. На 23год. съм и имам бебче на 5 месеца. Симптомите ми се отключиха една вечер, докато шофирах на магистралата от София за Пловдив. Изведнъж усетих сърцебиене, задух, ръцете започнаха да ми се потят и мислех, че ще изгубя съзнание. При което отбих доста опасно и дадох на мъжа ми да кара. Мислех, че съм вдигнала кръвно и на следващия ден отидох да си пусна изследвания и всичко ми беше в нормата. След няколко дена пак започна да ми се вие свят, сърцебиенето, задуха и всичко останало... и изведнъж започнах всеки ден да се страхувам, че ще се повтори пак и то наистина се повтаряше. Както и да е, миналия ден тръгнахме за морето, при което още като се качихме на магистралата цялата се разтреперих и всичко започна отначало. Казах на мъжа ми да обърне колата и да се прибираме вкъщи, защото губя пълен контрол над себе си. След това отидох на психиатърка, която е близка с майка ми и тя ми обясни, че започвам да правя паник атаки и ми назначи един месец лечение с ксанакс 0,25мг. и неолексан. Пия от 3 до 4 половинки ксанакс и сутрин и вечер неолексан. Симптомите взеха да отшумяват и мисля че самият страх от тях може да ги причини отново, но не мога да го контролирам. Вече не излизам сама, не шофирам, пречи ми изцяло на социалния живот. Не съм била подложена на стрес, просто съм леко изнервена и незнам от какво ми се отключи. Надявам се да ми помогнете чрез опит, защото искам да се грижа пълноценно за бебчето ми и възможно най-скоро да се върна към нормалния ми живот. И някой, който е вземал ксанакс и неолексан, на листовките пише, че страничните ефекти са промяна в теглото... тоест напълнява ли се от тях?

От Неолексан по скоро се отслабва.Може да се наълнее от Ксанакс,но не от самия медикамент,а от успокоението,което предизвиква.Когато човек е отпуснат е склонен  да си похапва.

# 114
Не, според мен не оказват те влияние.
Пия ги с години, от тях нямам промяна в теглото, но виж от тортичките –:)

# 115
От тортичките със сигурност Grinning но на мен самите лекарства ми потискат апетита, гледам да се храня, за да не стане някоя беля. Иначе вие от колко време получавате паник атаки и сами ли се научавате да ги контролирате и пречат ли ви на социалния живот?

# 116
Още отдавна го бях чела, че успокоителните намаляват неконтролируемия апетит и се убедих, че е така.
Пречат ПА на социалния живот разбира се, Искаш някъде да отидеш да си изкараш хубаво, бам ПА и до там с веселото изкарване. А някой имаме и фобии от излизане навън, да не говорим, като имаш ОКР от нещо. А депресиите като те повалят на легло. Една от причините да си напусна предишната работа е, че имам социална фобия. А работата ми беше свързана с представянето на доклади по конференции, семинари. Дойде редът ми и аз веднага ПА, треперене цялата.
Как се лекуваме, повечето ходим на психиатри и с антидепресанти, някои ходят при психолози, психоаналитици, трети сами.  Не давам мнение кое е най-доброто, всеки сам си решава.

# 117
А има ли начин да се излекуваме напълно? Психиатърката, при която ходя каза, че съм още в началото и лечението ми го изписа за 1 месец и каза, че трябва сама да си давам кураж и рано или късно ще отшуми

# 118
Не знам за напълно излекуване, по-точно не вярвам. Цял живот съм така.
Но се мерка по някой в темата и казва, че се е излекувал.

# 119
Директно питам, имате ли светулки? Тоест виждате ли понякога разни светулчици които са много по-малко от секунда......Като когато станеш рязко ама няма общо с това.....
Освен това ми се появи и косъмче в едното око ама от 3 месеца вече и очния каза, че вероятно съм си го имала но сега съм го забелязала...което не е така де...

Общи условия

Активация на акаунт