За и против кучетата в градски условия

• 53 916
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 020
Вярно е, че има нарастваща нетърпимост към кучетата и стопаните им. Аз това не го отричам, за мен е съвсем видимо.

Преди пет години не ме подкрепи  никой, като зяех по една кучелюбка в градинката, която ми заяви, че детската уста била по мръсна и кучето и ще пие от чешмичката в градинката.
Сега повече  хора са  просто на ръба и гледат подозрително дори и видимо безобидни екземпляри от кучешкия род.

# 1 021
Но не си права, че на изключенията се гледа ехидно и с подигравка. Просто не се приема на голо доверие заявка, че някой е от изключенията.

Макар че аз не се съмнявам, все пак от доста време сме във форуа с някои от вас. Но то е вече малко да имаш куче , като да си престъпник - всеки твърди, че той е невинен, ,другите са виновни за кучемизериите, но никой не вярва. Simple Smile

Шегувам се, да не възприеме някойсета буквално, че наричам собствениците на кучета престъпници.

# 1 022
  • Насред хаоса
Макар че аз не се съмнявам, все пак от доста време сме във форуа с някои от вас. Но то е вече малко да имаш куче , като да си престъпник - всеки твърди, че той е невинен, ,другите са виновни за кучемизериите, но никой не вярва. Simple Smile

Шегувам се, да не възприеме някойсета буквално, че наричам собствениците на кучета престъпници.
Точно, то не е и шега. В смисъл, че срещаш негативизъм, презрение (глей я/го па тая/тоя, вместо дете да гледа, куче взел/а), постоянни погледи накриво, присмиване, че му чистиш и какво ли още не. И то от хора, с които почти нямаш никакъв контакт, нито отношения, нито пък кучето им е направило нещо. Направо да се почувстваш точно като престъпник, задето гледаш куче. Виновен си и това е, защото си решил да имаш куче. Гледам обаче, че на непукистите това никак не им проблем - и да им кажеш нещо, ще те напсуват и ще те отминат. За мен конкретно не е важно вярват ли ми или не - важно ми е да съм спокойна, че няма да се стигне до сакатлък с хора или други кучета, а кучето е защитено и получава всичко, което му е необходимо за правилно гледане. Но и не съм съгласна отговорни стопани да бъдат приравнявани на гореспоменатите.
Що се отнася до подигравателното отношение - смятам, че съм права. Изпитано на собствен гръб, от такива, които хем виждат, хем и отказват да признаят какво виждат.

# 1 023
Вярно е, че има нарастваща нетърпимост към кучетата и стопаните им. Аз това не го отричам, за мен е съвсем видимо.

Преди пет години не ме подкрепи  никой, като зяех по една кучелюбка в градинката, която ми заяви, че детската уста била по мръсна и кучето и ще пие от чешмичката в градинката.
Сега повече  хора са  просто на ръба и гледат подозрително дори и видимо безобидни екземпляри от кучешкия род.
Е че какво лошо има кучето да пие вода, и то душа носи и е жадно. От къде си мислиш, че пият вода бездомните кучета?! Аз принципно не пия вода от чешмата..., а когато съм навън си купувам в бутилка.

# 1 024
  • Варненска клюкарка

А защо ли се получава така м?

Преди години с детето ми минаваме напряко през парка и спираме на едната алея защото встрани е мокро и кално, а се спряхме, защото чакаме едно огромно куче да си свърши работата, щото и на стопанката му не и се нагазва в калта от топящия се сняг отстрани... Кучо свърши оставяйки огромна димяща купчина, онази се фръцна, а аз и подвикнах няма ли да почисти, в отговор тая насъска кучето към нас... Та така- когато повечето правят такива неща и читавите собственици го смятат за нормално- "ми не си чистели, аз нали си чистя..." и те ще отнасят все по-негативно отношение.

# 1 025
  • София
Уф бе хора, като вие не можете да ги накарате, ние как дй го направим.
Меленето на едни и същи безмислени неща помага ли ви да се разтоварите.

През два поста някой изръсва тая глупост.

# 1 026
Уф бе хора, като вие не можете да ги накарате, ние как дй го направим.
Меленето на едни и същи безмислени неща помага ли ви да се разтоварите.

През два поста някой изръсва тая глупост.
Аз съм се карала за непочистване след куче, даже съм давала торбичка. Гнус-негнус -чистя цялото междублоково, защото кучето ми е нагазвало и аз също...

# 1 027
  • София
Ами и аз също. Ама да отговарям тук поименно за всички несъбиращи......

# 1 028
  • Варненска клюкарка
Ми нали си контактувате с всякакви собственици, то промените най-добре се получават отвътре, добрият пример бил важен казват... А за вашия случай на примерни кучкари важи приказката че една китка пролет не прави, ако искате уважение и зачитане от некучкарите, давайте пример, почиствайте и след чуждите любимци, пък белким собствениците им решат че могат и те да го правят.
Ай да не започваме за глупостите че много може да се каже по въпроса Whistling

# 1 029
Ами и аз също. Ама да отговарям тук поименно за всички несъбиращи......
Още в началото на темата написах, че затова трябва да има глоби. Лайно, фас, дъвка, семки и т.н... боклукът е боклук. Ще стане някога, ама трябва да се инвестира в кампании и персонал за събиране и следене...

# 1 030
  • София
Ми нали си контактувате с всякакви собственици, то промените най-добре се получават отвътре, добрият пример бил важен казват... А за вашия случай на примерни кучкари важи приказката че една китка пролет не прави, ако искате уважение и зачитане от некучкарите, давайте пример, почиствайте и след чуждите любимци, пък белким собствениците им решат че могат и те да го правят.
Ай да не започваме за глупостите че много може да се каже по въпроса Whistling

Дай пример ти, почиствайки. Да речем.

# 1 031
Беллора с такова мислене и отношение като твоето и чистителите ще спрат да чистят. И колко негативи мислиш, че може да понесе човек и то не за собствените си действия, а за чуждите бездействия инв един момент да спре да пука и да спре да чисти. И не, аз поне не контактувам с всички хора с кучета, най-малкото с мърлявите такива. А човек ако няма съзнанието кое е редно или не хич няма да ходя подире му и да чистя след песа му. Отговорност имам само за моето си куче и само след него съм длъжна да чистя. А и като толкова ти пречат кучешките лайна, защо не тръгнеш ти да даваш пример и да събираш след тези, които не чистят.

# 1 032
Аз не очаквам от отговорвите стопани да чистят чужди лайна, стигат им и своите. От тях бих желала да ме подкрепят като се развикам срещу някоя като горната потребителка, че кучето и е без повод и пие от чешмичката,  вместо да ми отвръща с обичайните дразнещи безумия, но  за жалост тъкмо това им е невъзможно.атова не очаквам разбирателство и знам, че няма да го има между нас.

# 1 033
  • Варненска клюкарка
И защо аз да давам пример, нямам куче, ако съм искала да чистя кучешки произведения щях да си имам собствено куче и вероятно нямаше да ми пречи да показвам на друг собственик как се правят някои неща Wink Примерът трябва да идва от вашето...хм съсловие- щом искате уважение и да не дразните хората с любимците си давайте пример и на недобросъвестните стопани, пък белким се усетят.
Преценила съм си възможноститеи и съм си взела папагал, цапа ми само у дома и не дразни никого Peace

# 1 034
Аз не мисля, че има нарастваща нетърпимост към кучкарите попринцип. Има към тези, които разкарват гигантски доберман без каишка по улицата, примерно. И там не е нетърпимост към самите кучкари, а към акта на беззаконие + усещане за застрашеност.
Аз лично даже много се кефя на една девойка, която сигурно живее някъде наблизо до нас, има 2 големи ирландски сетера - абсолютни красавци. Пуска си ги на кучешката площадка (шок, но такава има, не е огромна, но явно й е достатъчна) и си събира след тях. Един ден ще се осмеля да я помоля да погаля някое от тях, сладки са.
И като цяло мнението ми е много положително за такива хора.
Преди няколко седмици на Витоша над Драгалевци един мъж с наистина огромен питбул (сигурно кръстоска с нещо друго или пък припознавам породата с друга подобна) си го хвана за синджира веднага щом ме видя и едно мило ми каза "Да не се уплашите, той е глезльо и най-много да ви оближе, ама да не ви е страх". Ами не мога да не му се зарадвам, поведението му е човешко и напълно нормално. Жалко, че повечето кучкари не само не постъпват по същия начин, а буквално се завират в тебе и ако има проблем, те гледат на кръв и са готови за скандал.

Общи условия

Активация на акаунт