За и против кучетата в градски условия

• 53 918
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
ПП. Драги кучелюбци, та вие на подобни ексцесии като постовете на въпросната потребителка не реагирате по никакъв начин? Да разбирам ли, че ги подкрепяте? И се чудите защо има наостряне към кучкарите? Не се чудете.

Не си права. Много от потребителите на няколко пъти й обясниха, че не е права и тая дето си я мисли не е баш така. Но с радио не се спори. Трябва ли след всеки пост от потребителката хорово всички да изпищим. Аз досега дори не исках да се включвам в темата, защото ама нищо ново не се казва. Това не значи, че съм съгласна с всичко, което се избълва дотук.

Колкото до ротвайлера - хайванчето е било просто поредното "яко"куче в ръцете на един олигофрен. Мой познат живее точно до училището и знае собственика. Обясни ми, че е типичния комплексиран батка със "зло" и голямо куче.

# 1 006
  • София
А колко смрадливи жилища без куче има!
И моята майка се цупи и аз я питам дали й мирише - ми не.

# 1 007
  • София
Беллора, има какво да се промени, вярвай ми.
Сменя се шампоана и честотата на къпане на кучето. Сменя се вида на пясъка на котката.

Има какво.

Ирис, на мен всякакъв боклук ми е еднакво гаден, и лайно и чашка. Второто кой знае кой го е лигавил.

То, като стана на въпрос, как изобщо си разхождаш кучето в двора на училище. Сред тълпа хора.

# 1 008
  • Насред хаоса
А защо непрекъснато сравнявате боклуци на хора и животни, просто от любопитство питам? Верно ли ви е еднакво гнусна чашка от кафе и кучешко лайно?

Не, че хвърлям чашки, дори не пия кафе, ама все пак е странно...

Защото все за боклуци се говори. Значи боклуците трябва да включват всичко, що се нарича боклук. Какво да сравнявам - за мен боклук е все боклук, независимо от човек или животно. Ама да се обяснява как само заради кучетата е царящата мизерия идва твърде предубедено. Особено на фона на потъналите в мръсотия детски площадки, за които замърсителите се възмущават от замърсяването на куче, което някой тъпан е пуснал там.

# 1 009
А то какво всъщност стана с тоя звяр? Надявам се, че не са то наистина освидетелствали като предизвикан и да са го върнали, или да е осиновен - верно ли  поне тоя гад да е в един по-добър свят.Как си разхождаш кучето в училище ли, ми така - пускаш го да точка. Или отиваш да си вземеш детето, а свободно пуснатото ти куче тича напред назад и по диагонал из двора,, разхожда се. Две в едно.

# 1 010
Ясно, за вас боклука си е боклук, обаче това е като с миризмата на куче, дето не я усещате. Сигурно защото е от животинката, пък и я пипате с пликче и сте претръпнали.

Кучешкото лайно не е боклук като боклук, то  е нещо неописуемо, неописуемо гадно, докато го. чистиш от обувките на детето, несъизмеримо е с чашка, фас, банан и  прочие. Вервайте ми.

# 1 011
  • София
Ми вярваме ти. Не е като да не сме нагазвали и ние.
Затова и си ги отстраняваме. Поне част от нас.

# 1 012
  • Насред хаоса
Да, направо сме потънали в мръсотия, не е за разправяне, никакви боклуци и миризми не ни правят впечатление. Сега и това се оказа. Не ви ли е малко неудобно да си измисляте простотии, само и само да покажете колко са криви кучкарите?
Що се отнася до събирането - нали ревете, че други не събирали? Сега и това ли е неправилно? Аз като казвам, че темата отдавна стана "що си с шапка, що си без шапка".

# 1 013
  • София
Това, че миришат кучетата изобщо не е проблем Такова животно си е, мирише си . На който си го обича не му мирише, или е свикнал.
Не е работата в това, а , че някои от тях са физически способни за нула време да осакатят човек. И абсолютно всички са способни без провокация, без нищо, да нападнат. Оставете тия легенди за провокациите. Достатъчно случаи има, за  е ясно, че това са пълни глупости равностойни на другата кучелюбска мантра - то напада само такива, дето го мразят-или ги е страх- или са марсианци.
Има една наука - нарича се кинология, занимава се с кучетата и всичко за тях. Има една друга наука - нарича се етологията - наука за поведението на животните, особено на социалните животни, каквито са кучетата. Човек трябва поне малко да е запознат с тези науки, за да прави обобщения. Кучетата са домашни животни, опитомени преди хилядолетия. Между тях има социопати - еквивалент на хората с психически отклонения, които могат да нападат без причина и въобще поведението им да е необяснимо. Останалите са нормални кучета и поведението им е разбираемо и предвидимо за този, който разбира и който може да разчете сигналите, които те подават, например преди да нападнат.
Естествено, хората не са длъжни да знаят всичко това, а задължение на стопанина е да направи така, че кучето му да не притеснява другите, камо ли пък да ги напада, без значение каква е причината. Но не е добре да се изказва човек за неща, от които не разбира.

# 1 014
Знам то, и това съм го чувала. Всичко съм чувала вече.

Никой наука не знае какво ще му скимне в кучешкия мозък и както си седиш така ще ти рипне отгоре озъбено.

# 1 015
Между тях има социопати - еквивалент на хората с психически отклонения, които могат да нападат без причина и въобще поведението им да е необяснимо.
Какъв е делът на кучетата социопати от всички кучета? Сред хората 4% са социопати, 1% са психопати. Значи средно взето на 100 човека - 1 психопат и 4 социопати. С други думи ако в темата са писали 25 човека средно взето очакването е 1 от тях да е социопат Wink

# 1 016
  • София
Разбира се, че е абсурдно и измислено сравнението с потъналите в боклуци и памперси детски площадки. Които не зная къде точно ги виждате, дайте линк Stuck Out Tongue Winking Eye

Само който не е чисти л... от количката и обувките на детето си, може да твърди, че е едно и също като да настъпи чашка или фас.

Много ясно, че никой няма да закачи ротвайлера, те си го казаха потребителките преди няколко страници. Помня, че и помиярите, дето убиха дядото в Малинова долина преди няколко години, никой не ги закачи. Даже имаше протести, изсипаха се там активисти, да ги вардят от екоравновесие. И в тогавашната тема бяха същите глупост, как ще "наказват " животните, те не са виновни, дядото бил лош човек, затова го нападнали... Не им е добре на кучелюбците и това си е.

# 1 017
  • Насред хаоса
Бегла търсачка показва - и статии, и снимки. За когото иска да види, де. Че и неща, които с очите си сме виждали, сега не били верни. Сравнението изглежда абсурдно, щото не може да се преглътне, че хората са мърлячи, всичко останало е виновно за мръсотията, но не и те.

# 1 018
  • Варненска клюкарка
Беллора, има какво да се промени, вярвай ми.

На мен пак щеше да ми мирише, вярвай ми Wink

Относно миризмите какво подскачате- пита се- отговаряме 33uu Повече от 100 пъти ви обясниха че това че вие се грижите добре за любимците си, водите ги на повод, с намордник, събирате им произведенията не означава че всички го правят, вие сте някакво изключение, но като знам как в Мамата всички са най-красиви и най-добри... tooth
За някои слънцето може да свети от от задниците на кучетата им, но приемете че за другите хора да чистят от обувките си произведенията им си е неприятно. Живея на хубаво място, до парк, но по тротоарите е мина до мина, в парка от как синът ми беше малък не съм се заседявала, но я виждам картинката от терасата си и от цялата гнусота, човешкият боклук е най-малко, до всяка пейка има кошче и боклук почти няма, но тези дни след дъждовете бях като на ски слалом, чудех се откъде да мина и как да заобиколя че да не си занеса вкъщи нещо кучешко #Cussing out

# 1 019
  • Насред хаоса
Лошото е, че изключенията се приемат с насмешки и ехидни подигравки. Типично по български. То наистина излиза, че да си непукист е най-добре - хем не ти пука какво ще причиниш, хем и си достатъчно нагъл да теглиш една майна и да си продължиш. Няма да се пънеш да се съобразяваш, защото така и така е все тая.

Общи условия

Активация на акаунт