За и против кучетата в градски условия

• 53 880
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 140
Това е една друга, болна тема.
Кинолозите не знам къде живеят. Не познавам такъв.

# 1 141
  • София
Има хора с истински огромен страх. И той се подклажда непрекъснато. И да, тях вече ги е страх и от вързаното ви куче и спират и гледат в ступор. Но вие и тях ги изкарахте луди.
Аз съм била в такова положение. На никого не го пожелавам, гадно е. Ужасен сковаващ страх от бездомни кучета. Много време ми отне да го преодолея, и до сега не съм съвсем безстрашна, но се ядва. Та  извинявайте, че някой ви погледнал по-така, гледайте го и вие.

# 1 142
Сиренке, и ти звучиш, като да обитаваш Бъкингамския дворец, ама ето че, редовно те хапят....бълхите.

# 1 143
Дори да кажем че приемах безрезервно теориите с характеристиките и породите, училищата и прочие - което не е така, убедена съм, че това е индустрия, която цели да осребри каприза на  модата за момента, та дори и да кажем, че е вярно сто процента, тогава в мен възниква въпросът, защо хора си вземат куч от порода, неподходяща с размера, агресивността  на породата си и особеностите си и ни убеждават, че тяхното специално.е един добродушко.

Защо си вземат хората в града такива породи,  а после всички се стресираме, включително вероятно и те.  Разбира се, изключвам индивид, който нарочно си избира най голямото и грозно възможно псе, а после излиза гордо с него като ледоразбивач и се кефи на разбягващит се пред него в двете посоки смотаняци, обикновено женици, както ги нарича... За такива ми е ясно, чудя се за тези, които все пак си създават и неудобства в някакъв стремеж да са прилични граждани.

И аз съм за референдум, могат да се формулират и уточняващи въпроси като размер и породи.

# 1 144
Ми в БГ доста хора са свикнали с ненормалния живот и си мислят, че може и куче да си завъдят, а не се усещат самите те в какъв хабитат са навряни.

# 1 145
  • София
Аз не съм за референдум. Искам просто съществуващите закони да се спазват и да има реален контрол и глоби. И за безотговорните собственици, и за разни мъчители на животни. Ама как пък ли и да не се харчат още едни пари за нещо...

# 1 146
Дори да кажем че приемах безрезервно теориите с характеристиките и породите, училищата и прочие - което не е така, убедена съм, че това е индустрия, която цели да осребри каприза на  модата за момента, та дори и да кажем, че е вярно сто процента, тогава в мен възниква въпросът, защо хора си вземат куч от порода, неподходяща с размера, агресивността  на породата си и особеностите си и ни убеждават, че тяхното специално.е един добродушко.

Защо си вземат хората в града такива породи,  а после всички се стресираме, включително вероятно и те.  Разбира се, изключвам индивид, който нарочно си избира най голямото и грозно възможно псе, а после излиза гордо с него като ледоразбивач и се кефи на разбягващит се пред него в двете посоки смотаняци, обикновено женици, както ги нарича... За такива ми е ясно, чудя се за тези, които все пак си създават и неудобства в някакъв стремеж да са прилични граждани.

И аз съм за референдум, могат да се формулират и уточняващи въпроси като размер и породи.

Точно по този казус се изказах, че би следвало да и ма някакъв контрол. Мода ли е-не е важно, щом се посяга към отглеждане на порода, с опасни характеристики, следва да има други правила.

# 1 147
  • Другата България
Ми в БГ доста хора са свикнали с ненормалния живот и си мислят, че може и куче да си завъдят, а не се усещат самите те в какъв хабитат са навряни.
hahaha Що, ти да не живееш в палат на пъпа на Пловдив? Ай запри се с простотиите!

# 1 148
то па щото Пловдив е пъпа на Света

# 1 149
  • Насред хаоса
Има хора с истински огромен страх. И той се подклажда непрекъснато. И да, тях вече ги е страх и от вързаното ви куче и спират и гледат в ступор. Но вие и тях ги изкарахте луди.
Аз съм била в такова положение. На никого не го пожелавам, гадно е. Ужасен сковаващ страх от бездомни кучета. Много време ми отне да го преодолея, и до сега не съм съвсем безстрашна, но се ядва. Та  извинявайте, че някой ви погледнал по-така, гледайте го и вие.
Няма какво да ми обясняваш, понеже аз съм била хапана от куче и точно такъв страх бях развила. Много добре знам какво е. Но не знам защо говориш на мен за пуснато или вързано куче, като аз такъв проблем нямам. Проблемът е, че искат кучкарите да действат по един начин, в моя случай със събирането, а когато човек прави това, го гледат, сякаш е с жълта книжка. Та затова се чудя как точно с подобно отношение ще постигнат това, което искат. Но си права - следващия път няма да погледна, ами ще питам кое толкова е ненормалното.

# 1 150
Не говоря за свободно пуснато куче, а за събирането на лайната. Не се смятам за жертва, показвам пример за просташко отношение. И го показвам, защото не проумявам как с подобно отношение ще накарат големия процент други да си спазват задълженията. Нали точно това искат?
Ама точно това Ви казвах и опитах да покажа - не ми пука дали ще си спазват задълженията или не. Това има някакъв смисъл единствено ако ВСИЧКИ го правят. Което няма как да стане, докато обществото ни не еволюира до там да има нулева толерантност към подобно поведение.

Не знам как да Ви го обясня по-ясно. Има ли значение за вас дали в каца с мед има 1 лъжичка лайно или 60% е лайна? Все ще изхвърлите меда, няма да го ядете.

Същото е с кучешките изпражнения примерно, нахапаните от куче. Ако има нулева толерантност, ще паднат социопатските изпълнения до 1-2% от собствениците и за 1-2% е реалистично да се подейства с глоби, със сигнали, с почивстване (за което пак трябва обществен натиск и нулева толерантност). Докато няма нулева толерантност - все ми е тая дали чистите или не чистите, аз трябва да си гледам в краката и в двата случая.

Та дано ме разберете този път - мен ме интересува нулевата толерантност, не ме интересува кой чистел, кой не, естествено че в подобна тема няма да дойде да се похвали някой, който не си чисти, а ако го направи, то ще е просто тролене, което трябва да се игнорира. Как това решава точно какъвто и да било проблем?

# 1 151
Не, ама не съм си завъдила расова кобила на полянката на комплекса. Нито куче дори. Все пак осъзнавам къде живея. Ако си взема къща с двор, близо до извънселски пътища и поляни за разходка, може да си завъдя и куче и ще стои добре.

Впрочем тия дни видях панелка в Изгрев, отвътре обзаведена буквално като Версай - някакъв цигански рококо стил. Една афганска хрътка и работата щеше да хвръкне, аристократично направо...

# 1 152
Ирис, и аз това се чудя. Като се знае хората колко са наплашени от породата, как доброволно си взимат точно такива кучета. Освен ако идеята е да се правят на много страшни.
Хм, интересна работа. Потърсих да видя имат ли и развъждащите питбули такъв национален клуб, но вместо това, се натъкнах на тази информация от един кучешки форум:
http://forum.dog.bg/topic/51637-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D … 0%BB%D1%83%D0%B1/

# 1 153
  • Другата България
то па щото Пловдив е пъпа на Света
Със сигурност не е, ама аман от избиване на комплекси и демонстрация на невежество!

# 1 154
  • София
Ще приема мнението за породите тогава, когато ми дадете сравнителна статистика с поне относително научен произход какъв дял са кучетата социопати от конкретната порода. Дотогава за мен са типични бг-мамма утвърждавания на личния избор за сметка на другите.
Не знам за такава статистика, нито претендирам, че терминът, който употребих, е научен. По-скоро става въпрос за индивиди, които проявяват отклонения от нормалната за кучетата психика. Това не винаги е свързано с агресия, нито пък има връзка с породата - за съвсем други неща става въпрос.
Скрит текст:
Лично аз познавам няколко кучета с такива проблеми. Едното е немска овчарка - мъжки, и социопатията му се изразяваше в това, че нападаше женски кучета - това е абсолютно ненормално при кучетата, защото при тях мъжко куче не атакува женска, обратното не е вярно. Стопаните му си го обичаха много, но го водеха само вързан и не ходеха с него на места с други кучета, а и сред хора, защото се страхуваха да не нападне. Друго едно познато куче получаваше нещо като паник-атаки - агресия не проявяваше, но се мяташе като безумно.
Такива, които нападат безпричинно хора, лично не познавам, но знам няколко истории на кучета, от които треньорите накрая вдигнаха ръце.
Но всичко това са единични случаи на общия фон нормални кучета, които подлежат на обучение и въпитание. Е, не от всяка овчарка става Комисар Рекс, нито от всеки лабрадор - куче-водач, но вината за безобразното държание на някое куче си е на стопанина му, който не е положил усилия да го възпита и обучи, за което си има всички предпоставки, защото кучета като цяло са домашните животни, подлежащи в най-голяма степен на обучение, а работните породи направо си го искат. Декоративните породи също могат да бъдат прекрасно възпитани - въпрос на желание у собственика.

Общи условия

Активация на акаунт