За и против кучетата в градски условия

• 53 913
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 035
Беллора а защо пък аз да давам пример? Моя пример се изчерпва с това да чистя след моето куче. Та ние от нашето “съсловие” си даваме пример, макар че не чистим след всички кучета на улицата/парка/поляната, напълно достатъчно е че чистим след нашите.

# 1 036
  • София
Бегла търсачка показва - и статии, и снимки. За когото иска да види, де. Че и неща, които с очите си сме виждали, сега не били верни. Сравнението изглежда абсурдно, щото не може да се преглътне, че хората са мърлячи, всичко останало е виновно за мръсотията, но не и те.

И какво доказва това, че не разбрах? newsm78
Щом хората без кучета мърлят, хората с кучета трябва да мърлят двойно?
Баси логиката, дето вадиш и настървено защитаваш пост след пост!

Хората хвърлят фасове и пластвасови чаши, кофти, и не бива, но пък що твоето куче да не го оставиш да се изтропа насред улицата или тротоара, или в пясъчника на децата, че да се омажат и умиришат всички, имали щастието да им се пресече пътя с лайното му?

Едно искам само да изясним- "Кучкари", са хората имащи и обичащи кучетата като домашни любимци.
"Кучелюбци" са тези, за които кучетата са по- ценни от хората и особено, от децата.

# 1 037
Е как ли няма да тръгна да чистя след всички двайсетина, разхождащи се около нас.
Не мога да отговарям за кучкарите, на които им липсват първите 7.

# 1 038
  • Добрич
Аз не очаквам от отговорвите стопани да чистят чужди лайна, стигат им и своите. От тях бих желала да ме подкрепят като се развикам срещу някоя като горната потребителка, че кучето и е без повод и пие от чешмичката,  вместо да ми отвръща с обичайните дразнещи безумия, но  за жалост тъкмо това им е невъзможно.атова не очаквам разбирателство и знам, че няма да го има между нас.
[/quote
Аз бих те подкрепила на секундата.Познавам още 3 стопани на кучета,които ще го направят.Между другото развиках се на един,който си беше пуснал кучето без каишка.

# 1 039
  • София - Рим и обратно
Ми нали си контактувате с всякакви собственици, то промените най-добре се получават отвътре, добрият пример бил важен казват... А за вашия случай на примерни кучкари важи приказката че една китка пролет не прави, ако искате уважение и зачитане от некучкарите, давайте пример, почиствайте и след чуждите любимци, пък белким собствениците им решат че могат и те да го правят.
Ай да не започваме за глупостите че много може да се каже по въпроса Whistling
Пълни глупости дрънкате вече.
Да ти кажа ли нещо след тая простотия, дето си я написала - никой не ви иска зачитането и уважението на вас. Ай сиктир. За господ ли се взе, не знам. Чистя си след кучето за собствен кеф, не за твой.

# 1 040
Едно искам само да изясним- "Кучкари", са хората имащи и обичащи кучетата като домашни любимци.
"Кучелюбци" са тези, за които кучетата са по- ценни от хората и особено, от децата.
собственици на кучета - тези които имат кучета
хора, обичащи/харесващи животните - нормални хора, непсихопати
кучкари - "тези, за които кучетата са по- ценни от хората и особено, от децата"
кучеманиаци - тези, които ядат от една чиния с кучето си, целуват го с език, обясняват как е по-чисто от хората, обясняват как акитата му са полезни за много неща и нямат нищо общо с човешките акита и т.н. кучешки еквивалент на бабичката с 50+ котки в апартамента

# 1 041
Аз не очаквам от отговорвите стопани да чистят чужди лайна, стигат им и своите. От тях бих желала да ме подкрепят като се развикам срещу някоя като горната потребителка, че кучето и е без повод и пие от чешмичката,  вместо да ми отвръща с обичайните дразнещи безумия, но  за жалост тъкмо това им е невъзможно.атова не очаквам разбирателство и знам, че няма да го има между нас.
Е какво като пие от чешмата, като е жадно и от локва пие. Ако си жадна и умираш за вода и ти ще пробваш локвите за да си спасиш животеца. То и някой с хепатит може да пие от там или далеч по-опасно заболяване. Ако беше такава чистница за каквато се изкарваш все щеше да отделиш 50ст. за едно шише вода. Я сложете по една табела на чешмите, че е забранено за кучета, ще я прочетат и ще разберат. Госпожа, аз ходя  в ресторанта с кучето му дават вода в керамична купа, ти си тръгнала да опяваш за някакви чешми.

# 1 042
кучеманиаци - тези, които ядат от една чиния с кучето си, целуват го с език, обясняват как е по-чисто от хората, обясняват как акитата му са полезни за много неща и нямат нищо общо с човешките акита и т.н. кучешки еквивалент на бабичката с 50+ котки в апартамента

ХАХАХА Абсолютно точно значение на думите. bgtatko  не знам как имаш нерви още да пишеш романи по темата. Забелязвам че вкарваш много енергия и мисъл в писанията си , крайно време е да създадеш собствен форум !!! (без ирония)

# 1 043
  • Насред хаоса

Хората хвърлят фасове и пластвасови чаши, кофти, и не бива, но пък що твоето куче да не го оставиш да се изтропа насред улицата или тротоара, или в пясъчника на децата, че да се омажат и умиришат всички, имали щастието да им се пресече пътя с лайното му?

Неправилно си разбрала логиката. Доказва, че мръсотията не се дължи единствено на животните, както се твърди тук. Според мен, за да имаш претенции към нещо, трябва ти самият да си изряден в това отношение, за което претендираш. Не съм казала, че щом хората мърсят, кучетата трябва да мърсят повече. Казвам, че по-голямата част от мръсотията се дължи на хората. Което не значи, че оставям лайната, понеже така и така е мръсно. Тяхната си мръсотия не им пречи, обаче ако е от животно - оле мале, как може.
Ми нали си контактувате с всякакви собственици, то промените най-добре се получават отвътре, добрият пример бил важен казват... А за вашия случай на примерни кучкари важи приказката че една китка пролет не прави, ако искате уважение и зачитане от некучкарите, давайте пример, почиствайте и след чуждите любимци, пък белким собствениците им решат че могат и те да го правят.
Че вие още малко ще поискате и на бездомните да събираме, заради едничкия грях, че имаме кучета. След като има отговорни органи, които получават от нашите пари за това, да си вършат работата. Да не говорим, че ако по някаква случайност вземат, та сложат кошчета и пликчета за кучетата, то на втория ден кошчетата ще са изтърбушени, а пликчетата откраднати. Баш от такива, които най-много врещят колко цапат кучетата. А и не всеки обича да контактува с и да има в обкръжението си келеши или келешки с кучета, които смятат, че са над реда и над всичко останало и никой копче не може да им каже. Поради простичката причина, че с поведението си и липсата на контрол върху кучето застрашават останалите и техните кучета.

# 1 044

Неправилно си разбрала логиката. Доказва, че мръсотията не се дължи единствено на животните, както се твърди тук. Според мен, за да имаш претенции към нещо, трябва ти самият да си изряден в това отношение, за което претендираш. Не съм казала, че щом хората мърсят, кучетата трябва да мърсят повече. Казвам, че по-голямата част от мръсотията се дължи на хората. Което не значи, че оставям лайната, понеже така и така е мръсно. Тяхната си мръсотия не им пречи, обаче ако е от животно - оле мале, как може.
Че вие още малко ще поискате и на бездомните да събираме, заради едничкия грях, че имаме кучета. След като има отговорни органи, които получават от нашите пари за това, да си вършат работата. Да не говорим, че ако по някаква случайност вземат, та сложат кошчета и пликчета за кучетата, то на втория ден кошчетата ще са изтърбушени, а пликчетата откраднати. Баш от такива, които най-много врещят колко цапат кучетата. А и не всеки обича да контактува с и да има в обкръжението си келеши или келешки с кучета, които смятат, че са над реда и над всичко останало и никой копче не може да им каже. Поради простичката причина, че с поведението си и липсата на контрол върху кучето застрашават останалите и техните кучета.

La Sоmbra,  кефя ти се честно. Колко пъти като нормален човек им го написа, аргументи даде, но те си мелят едно и също. Аз също им го написах. Не можеш да стоиш да  чакаш някой да свърши нещо вместо теб, да обвиняваш този и онзи за ситуацията. Да искаш града да ти не така, а малко по-така и в същото време да няма грам толерантност, разбиране. И всичко това межу всички са ми виновни, само не аз, изхвърляйки фаса на земята си (например) Има само едно желание всички да се съобразят с мен и моето семейство, но аз не съм длъжна да съобразявам. Ами защо пък да започна аз първа да се съобразявам. Подобен тип мислене, води наистина до яко деградиране на обществото. Не се бях прибирала години и тази година се прибрах и получих културен шок. Не от мръсотията и кучетата, а от хората в какво са се превърнали. Всеки си гледа себе си, дърпа си към чергата и иска нещо да се промени, ама ако може някой друг да му го промени. Той носа на вън не си показва. За демонстрацията на пари и дрехи, силиконови кукли и нацупени устнички не ми се говори. Превърнали сме се в едно консуматорско общество. Всеки гледа само ква марка ти е това и онова и колко пари взимаш и как си се уредил. Нищо, че аз ползвам един стар съмсунг, а всички там са с айфони. не че не мога да си купя и аз, просто не смятам за нужно. Абе чувствах се точно като изпаднал германец. Всъщност хората и така ме гледаха едно странно. Може би защото не крещях паааариииии и нямах силикон. Цупенето на джуки го тренирах, ама мъжа ми ме резна, че не го правя както трябва. Ще трнирам

# 1 045
Днес пак безотговорен шофьор прегазил 6-годишно дете.
Такива случаи има колкото искате.
Да мразите всички кучкари, заради онези, които са допуснали кучето им да ухапе човек, е все едно да мразите всички шофьори, заради онези, които са убили по невнимание, заради пиянство или дрога невинни пешеходци. Последните са многомногомного повече от провинилите се кучкари.
Ама не мразите шофьорите и колите, нали? А колите мърсят даже много повече от кучетата.

# 1 046
За колите съм на същото мнение - повече гърч, такси, данъци и изисквания. Който няма пари, да се качва на велосипед или градски транспорт. Колата следва да е лукс, не може абс. всеки да се качи и да шофира сам където му скимне, ей така да се разкарва.

# 1 047
  • София
Добро утро! Със сигурност не мразим всички кучета и кучкари, поне аз. Имам силна непоносимост към всякакъв вид простаци, това е.
Много обичам кучето на съседа, въпреки че гадината си сменя сигурно по десет пъти на година козината и чак у нас има къси бели твърди косми. Ама живинка, чистим, метем, мием и така.

# 1 048
  • София
Тук какви причинно-следствен връзки се извличат, ум да ти зайде. Чак пликчетата им откраднати и кошчетата им изтърбушени от тия, "които врещят колко цапат кучетата" , ама баш от тях.. Снима ли ги?

Кой и къде е твърдял, че мръсотията се дължи единствено на животните?

"Тяхната си мръсотия не им пречи"
Кои са тия, коя е тяхната мръсотия и как прецени пречи ли им, не им ли пречи?

Толкова несистематизирани, изсмуква и от пръстите "доводи" подкрепящи неизвестно каква точно теза..

"Има само едно желание всички да се съобразят с мен и моето семейство, но аз не съм длъжна да съобразявам."
Кой това?

И се почва една лавина, нацупен устни, консуматорско общество, силикон, пияните шофьори... Айде кажете и за международното положение, и за глобалното затопляне...
Щом са налични всички изброени, нямаме право на претенции и кучешките лайна няма как да ни пречат, и най-важното е да проявяваме толерантност и разбиране към тях!

# 1 049

Ужас. Аз съм извънземно значи.
собственици на кучета - тези които имат кучета - тук съм ок, имам куче. Обаче имам и други животни, така че не пасвам на определението съвсем.
хора, обичащи/харесващи животните - нормални хора, непсихопати - драма, тук съм явно психопат и ненормална, защото не харесвам всички животни, още по-малко ги обичам.
кучкари - "тези, за които кучетата са по- ценни от хората и особено, от децата" - пак драма, имам и куче и деца и някак не мога да определя кой е ценен и кой не.
мислех за кучеманиак, но уви, не целувам кучето с език, само без език. ама аз и хората не целувам с език. и човекоманиак значи не съм. Но пък и котка съм целувала. А сега де?

Общи условия

Активация на акаунт