За и против кучетата в градски условия

• 53 880
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 155
Обаче това е яка идея: наказанието за кучешко провинение да е часове обществено полезен труд. Чистене на акита от зелени площи и тротоари.

# 1 156

Докато няма нулева толерантност - все ми е тая дали чистите или не чистите, аз трябва да си гледам в краката и в двата случая.

Та дано ме разберете този път - мен ме интересува нулевата толерантност, не ме интересува кой чистел, кой не, естествено че в подобна тема няма да дойде да се похвали някой, който не си чисти, а ако го направи, то ще е просто тролене, което трябва да се игнорира. Как това решава точно какъвто и да било проблем?

За каква толерантност говорите? Кому е нужна? Има нещо, наречено правила, наредби, закони. При неспазване-глоби. Защо не се пенявите на тема-къде са органите на реда? На кой ред ли-на всякакъв. От там се тръгва. Няма воля за адекватна полиция, ни човешка, ни зоо. Докато няма нормално спазване на норми и правила поради превенция чрез глоби-никаква толерантност не се очаква. Никой, дори Вие не сте толерантен. Германеца, като дойде на Слънчака не е толерантен а се напива като свиня. Ама не ви е виновен германеца, нали?
Затова хора се стрелят по светофари, пред магазини, и в темите се  чете първосигнално, без да се вкарва и грам мисловна дейност.
Никой, в никоя страна не е толерантен до степен, да си нарушава собственото лежерно ежедневие. Това се постига с правила, закони и съблюдаването и м да се спазват.

# 1 157
  • Насред хаоса
Ама точно това Ви казвах и опитах да покажа - не ми пука дали ще си спазват задълженията или не. Това има някакъв смисъл единствено ако ВСИЧКИ го правят. Което няма как да стане, докато обществото ни не еволюира до там да има нулева толерантност към подобно поведение.

Или не поумнее дотам, че да спре да проявява тая нулева толерантност и към спазващите. Или да гони отговорните да си вършат работата. Ама то не е като да седиш пред монитора.

# 1 158
Дяволът е в детайлите - до нас има едно местенце, където паркират с двойно нарушение - хем пешеходна пътека, хем до пожарен кран. Ако решат да дебнат, ще глобят около 50 автомобила на ден. Обаждали сме се, от време на време минава патрулка, излавят по някой.

Ама дали са спрели да паркират? Не, разбира се. Наредба има, закон има, правилник има и е очевидно, че на това място паркират нахалните г§зове.

Та така и със закони и сигнали - няма толкова хора, няма чак такава воля, за да има нулева толерантност. В крайна сметка трябва и малко лично засрамване и да, да се усетят хората, че ако си в панелка, няма да имаш кон и хрътки.

# 1 159
хахаха, лично засрамване
никой, никъде, дори ти - The Siren of Titan
няма да се засрамиш, засичала съм поне няколко причини за това.
Като в турски сериал-срамота, а?
В панелка кон има. Циганите вкарват. Да са се засрамили не съм чула.
Но политиката е такава, да ги учим тях да не се срамуват.
Нормален човек с кон и хрътка в панелка не съм чула и видяла. И да има един-не е представителна извадка, че да се спряга.

Неприложимо е да се засрамва някой. А си го засрамил, а извадил пистолета.
Това е проблемът - че обществото е нетърпимо към засрамването, а не е нетърпимо  към властта, която следва да осигури контрола.

# 1 160
Аз от какво има да се засрамя - нито люпя семки, нито хвърлям фасове, нито обелки. Но да, лично аз бих се срамувала да водя куче в градски условия. Но някои хора не се срамуват, стават си панелни кинолози и така...

# 1 161
Какво срамно има в куче в градски условия?

# 1 162
Дори да кажем че приемах безрезервно теориите с характеристиките и породите, училищата и прочие - което не е така, убедена съм, че това е индустрия, която цели да осребри каприза на  модата за момента, та дори и да кажем, че е вярно сто процента, тогава в мен възниква въпросът, защо хора си вземат куч от порода, неподходяща с размера, агресивността  на породата си и особеностите си и ни убеждават, че тяхното специално.е един добродушко.

Защо си вземат хората в града такива породи,  а после всички се стресираме, включително вероятно и те.  Разбира се, изключвам индивид, който нарочно си избира най голямото и грозно възможно псе, а после излиза гордо с него като ледоразбивач и се кефи на разбягващит се пред него в двете посоки смотаняци, обикновено женици, както ги нарича... За такива ми е ясно, чудя се за тези, които все пак си създават и неудобства в някакъв стремеж да са прилични граждани.

И аз съм за референдум, могат да се формулират и уточняващи въпроси като размер и породи.

Да бе някой ще се занимава и ще плаща за референдум за тотално налудничеви идеи.

# 1 163
Разбира се, че няма да има референдум. По цял свят се гледат кучета в градовете. Може би само арабите не гледат, не знам.

# 1 164

Нищо, съвем добре си стои, точно като на гол тумбак чифте патлак. Особено, както казах, сред панелните кинолози.

Впрочем като гледам кучетата в градска среда, не знам за какво са селектирани, но това не са весели, активни кучета, както трябва да бъдат. След няколко години киноложката екзотика, дори в моя комплекс от хилиардери, почва да изглежда проскубанка и се влачи...

# 1 165
Ирис, и аз това се чудя. Като се знае хората колко са наплашени от породата, как доброволно си взимат точно такива кучета. Освен ако идеята е да се правят на много страшни.
Ами, представи си, на някои просто ни харесват. Нито искам да се правя на страшна, нито да внасям респект, нито нищо. И понеже рядко се въздържам да мина покрай куче, без да го почеша зад ухото, най-склонни към гушлявене са именно питбули и стафордшири. Поне спрямо мен. Стопаните им пък се кефят, че някой им се радва, а не ги гледа с ужас. Като цяло, да, наистина масовит профил е на идиотест батка, но дори те повече се радват, когато някой не се страхува, отколкото да се бият в гърдите, че "ей ги тия как минават на другия тротоар, хехехе".
И ако си бях купила кучето от развъдник, със сигурност мотивът ми против някоя порода нямаше да е "ама те хората от тях се страхуват, няма да взема такова". Аз го взимам заради себе си.

# 1 166
Може ли дефиниция за панелен кинолог, вече пет пъти го пишеш, но не знам какво е.

# 1 167
Написах я образно: куче, което би стояло добре на някоя голяма британска зелена поляна, до джентълмен в туийд, да се разхожда в междублоково пространство в панелен комплекс от местен в официален анцуг.

# 1 168
Ръсите простотия след простотия с цел да обидите хората, отглеждащи кучета. Да знаете, точно така се прави и после само да е посмял да не се съобрази с вас. Joy
Абе дефиниция за панелен кинолог няма, ама потребителка държи да изтъкне, че не живее в панелка.. не че някой го е еня за нея и жилището й.. ама комплекси кво да се прави.Joy

# 1 169

Нищо, съвем добре си стои, точно като на гол тумбак чифте патлак. Особено, както казах, сред панелните кинолози.

Впрочем като гледам кучетата в градска среда, не знам за какво са селектирани, но това не са весели, активни кучета, както трябва да бъдат. След няколко години киноложката екзотика, дори в моя комплекс от хилиардери, почва да изглежда проскубанка и се влачи...
М да, всички които имат кучета, живеят в панелки. А какво е определението за хора с апартаменти и къщи....

Общи условия

Активация на акаунт