За и против кучетата в градски условия

• 53 876
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 245
Сега в градски условия, скоро по моловете Wink
https://www.facebook.com/LADbible/videos/4838971122816706/

На въпросите на БГ-Татко:

Собственици на кучета - какво ще кажете за горното?
- вярно ли е, че кучетата ядат единствено човешки лайна? - Не. Моето хапва всякакви.
- ако не е вярно - кое е по-вероятно да изяде едно куче на място, където хората си пускат кучетата да тичат - човешко или кучешко? - Което е по-вкусно. Ако някое куче се колебае кое да избере, може да му даде насоки. Преди време стопанка на друго куче, я обвини, че го научила да яде лайна.

И аз ходя с кучето си в Ring Mall, там е разрешено за кучета навсякъде. Естествено слагам му повод.

# 1 246
  • София
Според информация от ТУК инцидента с питбулите е станал извън двора, така че съвсем възможно е било да пострадат и други хора - съседите. Дано поне сега са се усетили какво е можело да им се случи заради това, че са се правили на слепи и глухи.
В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.
Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби.
Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.
Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.

# 1 247
Според информация от ТУК инцидента с питбулите е станал извън двора, така че съвсем възможно е било да пострадат и други хора - съседите. Дано поне сега са се усетили какво е можело да им се случи заради това, че са се правили на слепи и глухи.
В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.
Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби.
Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.
Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.

Заради човешка безотговорност са го отнесли невинни кучета. Аз съм на мнение, че може да се превъзпитат, а не с толкова лека ръка да се евтаназират. Аз лично бих осиновила куче с поведенчески проблеми, защото съм сигурна, че може да се коригира....жалко за животните. Хората от селото също са виновни, защото не са подали сигнал. Според закона не може да има развъдници на територията на населеното място....но това е България.

# 1 248
  • София - Рим и обратно
Както казах, и аз мога да видя на какво заприличват градските кучета и как ги скапват. Кое е "достатъчно разходки"? Някои кучета са селектирани да се движат с часове на ден, всеки ден. Не 2 часа, а 6 часа, и не уикенда, а всеки ден.
Ако движиш куче всеки божи ден по 6 часа интензивно, рискуваш да му увредиш ставите или сърцето. Нали не мислиш, че кучето на ловеца, извън ловния сезон бива водено на разходка? И кой ловува всеки божи ден?
Кучето е изключително адаптивно животно, както казаха нагоре. Щом нашата лепка се научи, че щом дъщеря ми не е вкъщи, ще си спи сама в нейната стая, без да прави опити да се намъква при нас. Много умни и съобразителни същества са, за разлика от много хора.

# 1 249
  • София
По повод адаптивността на кучетата има един хубав лаф: "Жена и кола - каквито ти се паднат, мъж и куче - както ги научиш."  Grinning

# 1 250
А, с това вече не съм съгласна и се надявам, че у нас не може да се осинови куче, което вече е разкъсало някой. Не за друго. Но съм сигурна, че винаги ще се намери панелен кинолог, убеден, че може да му разреши поведенческата проблеми.

Иначе за собственика на питбулите нещо не мота да се насиля да изпитвам съжаление. Жестока смърт, ама дано поне послужи за предупреждение на други подобни.

# 1 251
  • София
Както и да ги научиш, понякога си имат характер, който не можеш да промениш. Едната ни любимка е страхлива по природа, което е нормално, но чак до нейната степен не е нормално. Панира се, когато някой говори на висок глас и тихомълком отива и де скрива в гардероба. Не е била бита, не е било крещяно по нея, вкъщи не вдигаме скандали, но сме шумни като за многочленно семейство и животинката поне веднъж на ден я откриваме в дъното на гардероба. Това нейното няма "препрограмиране" вече 5 г.

# 1 252
И аз така мисля по повод на случая. Най малкото кмета е трябвало да се погрижи за законността. За другите хора не знам дали биха посмели да се разправят с толкова хахав кучкар.,  не мога да кажа. На при условие, че се рискува и техния живот...

Те не трябва да се разправят с този сами. Нали за това има органи на реда, организации, кмет. Не може да живеем в страх и да се надяваме да не се случва на нас. Последната година има два случая на Зоополиция и НПО-та в разбиването на подобни места. Жалкото е, че не знам после какви последствия имаше за собствениците и дали въобще понесоха някаква вина. Едното беше за бълване на бебешки кучета от всякакви породи в ужасни условия и животинките бяха в ужасно състояние. Другото си беше пригодено за кучешки боеве с много агресивни питбули (над 30 по спомен) на едно място.
Най-големия проблем е, че популацията на кучета и котки се неглижира, защото винаги се стига до "в това да ни е проблема". Не, не ни е само в това проблем, но е проблем и трябва също да се реши. Не би трябвало да се позволява домашно развъждане на кучета, не е никак лоша идея да се въведе и задължителна кастрация за всяко домашно куче. Право на развъждане да имат само регистрираните развъдници. На много хора няма да им се хареса, но пък и много хора биха се отказали да вземат куче ей така за спорта, ако трябва да се бръкнат с торба пари за родословно такова. А и мисля, че там все пак имат някакво проучване на хората, които взимат кучета от развъдника, защото то после е реклама за самия развъдчик.
А отделно проблема с питбулите е, че всеки си ги развъжда, защото е много гот да си вземеш такова и да си избиваш коплексите с него сред околните. И даже е повод за гордост, ако се окаже злобно и агресивно. Преди две години така един младеж около 20-годишен пристига в парка с една мастия и започна да ни се "хвали" как бил дал цели 300 лева за тоя пес, демек питбул (ама на вид не баш) и още по-голям повод за "гордост" за него беше, че като отишъл в София да си го взима, майката била толкова злобна, че чак намордник и сложили за да не го нахапе. Ама пишлемето едва събрал 300 лева за кучето, а после нямаше по 30 лева на месец да му дава калций и то разви рахит. Ако няма питбули по 100, по 200 и по 300 лева от женската на комшията А и мъжкия на комшията Б, то този момък трябваше да изкара едни поне 1000 лева за куче с родословие, при което агресивните не се допускат до разплод, защото тя се предава и на поколенията. А и ако родителите на песа не са агресивни, за чий му е на тоя момък тогава. За него ще се обезмисли притежанието на такъв екземпляр.

# 1 253
А, с това вече не съм съгласна и се надявам, че у нас не може да се осинови куче, което вече е разкъсало някой.

Може, пропуснала си - кучето, разкъсало дете, са го дали на някаква йога-веган-хипстър откачалка, да го дарява с любов.

# 1 254
  • София
Мисля, че няма да сбъркам особено, ако предположа, че този човек е бил кучетата си, за да ги озлобява, и в един момент те са се почуствали по-силни като глутница и са го нападнали. Колкото и да съм против убиването на животни, в случая, мисля, за тези кучета връщане в обществото не трябва да има - твърде далече са стигнали в озверяването си.

# 1 255
  • София - Рим и обратно
Кога се доказа, че онова куче е разкъсало цигането? Пропуснала съм. Никакви снимки, нито доказателства излязоха, освен думите на циганина. Но за сметка на това ни заляха с репортажи, на които се виждаше треперещо куче с опашка между краката (зверски уплашено) и изскочили ребра, а отдолу надпис - кучето убиец... Смях. Това нещо не виждам откъде би имало силата да убие и пиле, пък и вързано...

# 1 256
Кога се доказа, че онова куче е разкъсало цигането? Пропуснала съм. Никакви снимки, нито доказателства излязоха, освен думите на циганина. Но за сметка на това ни заляха с репортажи, на които се виждаше треперещо куче с опашка между краката (зверски уплашено) и изскочили ребра, а отдолу надпис - кучето убиец... Смях. Това нещо не виждам откъде би имало силата да убие и пиле, пък и вързано...
Много интересно беше и по кучето нямаше капка кръв, обикновено при такива ситуации, че дори и ухапване няма как да не попадне кръв върху козината. Така, че мангалите сами са уморили чавето и са решили да обвинят кучето, че нали сега е на мода да се обвиняват кучетата за всичко Simple Smile Ама нищо де, те ново ще си направят. Сетих се за вица: "Хасан казва на Айшето: Айше, Айше, чавето падна в една локва и е много мръсно, ще го къпем ли или ще правим ново" та така....

# 1 257
Само ли  е разкъсало детето? Цигане, цигане, ама все колкото един питбул струва.

Четох за дискусии и кандидат осиновители на въпросното. Еми съжалявам ама сред такива  хора и толкова много на брой как да живеем спокойно? Все едно си в някакъв театър на абсурда, егаси.

# 1 258
Само ли  е разкъсало детето? Цигане, цигане, ама все колкото един питбул струва.

Четох за дискусии и кандидат осиновители на въпросното. Еми съжалявам ама сред такива  хора и толкова много на брой как да живеем спокойно? Все едно си в някакъв театър на абсурда, егаси.

Кучето няма как да е разкъсало цигането, случаят се покри, защото нямаше доказателства. И да, аз с удоволствие бих спасила и осиновила подобно куче, както и бих инвестирала време и средства в превъзпитание и социализация.

# 1 259
Не всеки би осиновил куче с поведенчески проблеми в миналото. Но да, има такива които подлежат на превъзпатие и за мен няма нищо лошо в това, човек който има уменията и знанията да работи и съжителства с такова куче да го осинови. Не съм се замисляла до сега дали аз бих взела такова, защото въпреки, че имам куче не съм стигнала нивото да мога да превъзпитам възрастно такова.

Какво влагаш под този така любим станал ви израз на няколко потребителки в темата?  Темата върви в нормален тон след вчерашния разговор, и дай пак да вмъкнем някоя язвителна думичка, щото при основно панелно строителство в България, поне половината пишещи в темата живеят в панелен блок. Не знам дали извади поука от вчерашния наклон на темата, че ние хората с кучета сме нормални хора, общуваме нормално, но когато на среща ни постоянно някой се "изрепчва" примерно като absurT и ние имаме някакви граници на търпимост. Не може да не зачиташ хорското мнение и да сипеш откровено обиди и да очакваш, че те в един момент няма да обърнат срещу теб.

А по повод на Зевс (кучето "разкъсало" циганчето) имало е разследване, имало е дело, на което компетентните органи са взели решение на база предоставени доказателства. Не мога да твърдя със сигурност нищо по случая, тъй като нито съм го следила, нито някой е дошъл с папката да ми показва доказателствата кой, кого и какво.

Общи условия

Активация на акаунт