На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 290
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
  • Тополовград
2 за 50 лири.

# 211
  • гр. Бургас
Да, проверяват за млечни и месни продукти. Аз имах само крема сирене в кутия на Пейнар и си го скътах в несесера с гримове в дам. чанта. Също и кашкавал. халва. На границата отвориха на произволен принцип някои сакове, чанти, автобусът бе фул с багажи, не ми се мисли, ако отваряха всяка една торба, сак или сезалена чанта... Минахме бързо на отиване, бързо и на връщане! Нямсше никакви опашки на М. ТЪРНОВО, но, естествено, зависи и от часа. Ние бяхме преди 20 ч на границата- първи автобус, и само три леки коли.

ДЕЛТА, моля те, кажи с какво консумираш кашк. халва и с какво каймака, моят е на руло. Опитах ги, ама те много концентрирани като вкус, ядат се по малко сякаш Thinking

Има заповед от няколко години да не се внасят млечни и месни продукти, но аз съм си внасяла. На М. Търново винаги проверяват, но до сега нищо не са взели. Явно са затегнали полобението. На Лесово не ровели.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 22:09 от bubanka

# 212
Благодаря за инфото за парфюмите. Ще ги видя на първо време, ако имам път към Кауфланд Grinning Кога ще ходя в Одрин, не се знае... анулирах резервацията за септември Sad

# 213
Здравейте, някой виждал ли е сребърно яке с пухена яка за деца по моловете или пазарите там. Търся това яке

# 214
Здравейте , имам няколко въпроса - които сигурно сте обсъждали - но ще съм ви много благодарна - ако може да ми помогнете Simple Smile
В Одрин купувах перилни и почистващи препарати от  Migros - има ли друго място в Одрин където да са на по-ниски цени и мога ли да си изкарам  карта от Migros ( не знам турски )?
Има ли разлика в цените на почистващите препарати в Migros и Kippa ?
Знаете ли хубав и голям магазин за бебешки стоки ( освен тези в новия мол) в Одрин ?
В Авантаж в Чорлу има ли по-голямо разнообразие от магазини - в сравнение с тези в новия мол в Одрин и на по-ниски цени ли са ?

# 215
И в Мигрос , и в Кипа влязох, цените би трябвало да се еднакви, промоциите също. Да, на борсите е по-изгодно да се пазаруват перилните, но ако има хубава промоция на някой конкретен вид прах, може и да се изравни цената с борсата. Ще дам пример  от събота - омекотител юмуш 14 или 13,50 лири на борсата, същият- 17 лири в Кипа. Ако нямаш време, пазаруваш от Кипа, ако имаш-отиваш на борсите, има достатъчно разнообразие от продукти, но не всичко. Например на борсите не видях чайовете Догадан, а в Кипа ги има, така че... Картата е най-лесното Simple Smile Аз нямах, отидох на касата и казах Мъни карт, плийз Simple Smile Веднага извадиха и я маркираха. Не са ме разпитвали за нищо.
В Чорлу не съм ходила, но съм впечатлена от разнобразието марки/магазини в двата одрински мола - Ераста и Марги.

# 216
  • гр. Бургас
На М. Търново винаги проверяват, но ако ми конфискуват млечните продукти защо да ходим? То си има забрана за внасяне, но до сега нищо не са взимали.

# 217
  • у нас
Rosi 158, не пускай по няколко поста един след друг! Дублираш ги постоянно. Някои постове ти съдържат само цицат, а отговора или въпроса ти е в следващ пост. Има опция редактирай и можеш да си допълниш с това, което искаш.

# 218
Роси, изтрий излишните постове с цитати. Ако имаш въпрос, пиши само името на потребителя, към който е запитването ти.

Всеки сам си преценява риска да внесе или не нещо млечно или месно. Аз от страх си внесох само три малки кутии/крема, каймак, халва кашкавалена/-побраха се в дам.чанта. Не бих посмяла сирена и нещо по-обемно, тъй като рискувам ако ме хванат, да разрушкат целия багаж на всички пътници  и да стане голям панаир и забавяне.  Въпрос на лична преценка и отговорност.
Четейки поста ти, излиза, че ако не купиш млечни, няма смисъл да ходиш. Не споделям! Има много други вкусотии, а и не само хранителни продукти, които човек би могъл да си вземе.

За парфюмите от Баргело- не , не ги конфискуваха, защото не ровиха в багажите и не ги видяха. С мен пътуваше жената, бях свидетел.

# 219
Здравейте , имам няколко въпроса - които сигурно сте обсъждали - но ще съм ви много благодарна - ако може да ми помогнете Simple Smile
В Одрин купувах перилни и почистващи препарати от  Migros - има ли друго място в Одрин където да са на по-ниски цени и мога ли да си изкарам  карта от Migros ( не знам турски )?
Има ли разлика в цените на почистващите препарати в Migros и Kippa ?
Знаете ли хубав и голям магазин за бебешки стоки ( освен тези в новия мол) в Одрин ?
В Авантаж в Чорлу има ли по-голямо разнообразие от магазини - в сравнение с тези в новия мол в Одрин и на по-ниски цени ли са ?

Здравей Йоана,

за Одрин не мога да ти кажа нищо, защото не съм ходил. Ходил съм в Чорлу. В Авантаж има магазини на около 30 различни фирми. Има интересни неща. В Чорлу също така има 2 големи мола - Орион и Арена Тренд, както и магазините Кипа и Мигрос. Освен това, Чорлу отдавна се слави със силната си шивашка и кожарска промишленост. Там се шие на ишлиме за много световноизвестни марки, което позволява цените да бъдат изключително атрактивни. Има около 4 000 или 5 000  фабрики, които шият всякаква продукция, към които има представителни магазини, от които можеш да си купиш стоки на много по-евтини цени, от колкото в моловете и другите магазини.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 17:06 от solomon24

# 220
За парфюмите от Баргело- не , не ги конфискуваха, защото не ровиха в багажите и не ги видяха. С мен пътуваше жената, бях свидетел.

И тези стоки ли са забранени?

# 221
Нямам идея дали са забранени. Не съм се интересувала, защото вкъщи имам предостатъчно парфюмерия.

# 222
  • у нас
Не са забранени, но просто в случая са били повече бройки /10/.

# 223
Здавейте,благодаря за уточнението за парфюмите.До сега не съм купувала повече от 3-4 бр аз лично предпочитам D&P

# 224
  • гр. Бургас
Здавейте,благодаря за уточнението за парфюмите.До сега не съм купувала повече от 3-4 бр аз лично предпочитам D&P
Къде има D&P,  защото и аз ги ползвам от години?

Общи условия

Активация на акаунт