На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 208
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Простете невежеството ми, но какво е BIM. Предполагам, че магазин, но нещо от типа на Кипа и Мигрос ли е?
BIM е нещо като Лидл. Стоки с по ниска цена. Няма особено голям асортимент, но цените са изгодни. От там си купувам сладко от малини, вишни,ягоди. Споменатия шоколадов крем Peripella, десертчета. Има хубави  сокчета и нектари в малки опаковки от 0.200мл. вишна, праскова, кайсия и др. видове на цена 0,50 коруша. Доматено пюре в кутии. Спагети, макарони. Лимонада.
БИМ има на улица Uzun kaldirim посока от борсата за перилни препарати нагоре.

# 136
  • Стара Загора
На паркингът на Лидл в Харманли има чейнч бюро и лирата днес беше 36,5 ст.

Ние винаги купуваме от Харманли от хотел Хеброс. Там ни е най-евтина, тук в града е на 0,39.

# 137
Лирата пак се сурнала, Тавекс продава на 0,3595 .

https://tavex.bg/obmen-na-valuta/
Еее, пък аз онзи ден я взех на 0.368 от Тавекс. Как падна толкова за 2 дни.

miss_july
Пазарът на валутата и на лихвените проценти се влияят от много неща - от негативни коментари за пазара като цяло, включително и за стоките, от сътресения в правителството, от изказване Президент или премиер на някоя държава за предстоящи проблеми в икономиката, от инфлация ..... и т.н.  Така, че не се учудвай за толкова рязкото падане на валутата. Нейният марж се променя всяка секунда и минута Wink 

# 138
Благодаря ви за отговорите за цените в Кипа, но тъй като ми дадохте два различни отговора се чудя кое е вярното - дали заради мъни кард или за плащане в брой или карта? Освен това, за някои разликите в двете цени бяха огромни (в пъти) и аз съм по-склонна да приема едно друго обяснение - за брой и за пакет, ама и това не е много сигурно... Уф, ще гледам да питам другия път... Simple Smile

# 139
  • Бургас
А за в брой или с карта е по-ниска цената?

# 140
А за в брой или с карта е по-ниска цената?

Аз лично идея си нямам, защото само един път съм ходила и не сравних цените по етикетите с тези на касовата бележка...

# 141
  • Димитровград
Аз пък мисля, че по-високата цена е ако купувате стоката на изплащане. За КИП-а промоционалните цени важат с мъникарт- етикета е с друг цвят и на по-ниската цена си пише мъникарт.

# 142
  • Бургас
Аз пък мисля, че по-високата цена е ако купувате стоката на изплащане. За КИП-а промоционалните цени важат с мъникарт- етикета е с друг цвят и на по-ниската цена си пише мъникарт.
Че кой купува прах за пране например на изплащане 😁

# 143
  • Пловдив
Имам желание да отидем и ние с ММ на пазар в Одрин,но до сега не сме ходили не знаем турски.Екскурзията смятам да бъде с автобус и въпрос към тези които пътуват със тези регламентирани екскурзии от кои туроператори сте доволни?Препоръчайте ми превозвач и екскурзия с които да пътувам удобно и изгодно.Къде спират обикновено автобусите дали са на удобно за пазаруване место или сама трябва да търся магазините?И последно дали има вече изнесени есенни дрехи или все още са летни нещата говоря за  края на август и началото на септември.Смятам да подготвям ученичка и ми се иска главно на нея да пазаря ,но искам да си взема и памперси санитария козметика и малко дрехи за мен и съпругът ми като дамските дрехи са в размер 3-4 хл.Вероятно въпросите ми са задавани поне по 2 пъти в темите,моля да ме извините.

# 144
Имам желание да отидем и ние с ММ на пазар в Одрин,но до сега не сме ходили не знаем турски.Екскурзията смятам да бъде с автобус и въпрос към тези които пътуват със тези регламентирани екскурзии от кои туроператори сте доволни?Препоръчайте ми превозвач и екскурзия с които да пътувам удобно и изгодно.Къде спират обикновено автобусите дали са на удобно за пазаруване место или сама трябва да търся магазините?И последно дали има вече изнесени есенни дрехи или все още са летни нещата говоря за  края на август и началото на септември.Смятам да подготвям ученичка и ми се иска главно на нея да пазаря ,но искам да си взема и памперси санитария козметика и малко дрехи за мен и съпругът ми като дамските дрехи са в размер 3-4 хл.Вероятно въпросите ми са задавани поне по 2 пъти в темите,моля да ме извините.
Обикновено автобусите спират на борсата за перилни и почистващи препарати, баклави, локуми и маслини, на църквата Св. Св. Константин и Елена, на Кипа или Ераста, след това паркират пред джамията Селимие и дават 2-3 часа за разглеждане на центъра на града и самата джамия. В повечето случаи маршрутите на  фирмите с цел покупки са такива

# 145
  • Димитровград
Че кой купува прах за пране например на изплащане 😁
От тази снимка излиза, че по-високата цена е при покупка на кредит:

А това е етикет от Waikiki:

Моля знаещите турски език да преведат какво пише над цената!

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 19:51 от papaone

# 146
Такива цени имаше и в Уайкики, да речем. Но чак пък кредит? Едната тениска беше примерно 30 и нещо лири по по-високата цена и 28 примерно на по-ниската. Това са 11 лв....

# 147
  • Бургас / UK
Такива цени имаше и в Уайкики, да речем. Но чак пък кредит? Едната тениска беше примерно 30 и нещо лири по по-високата цена и 28 примерно на по-ниската. Това са 11 лв....
Това е една тениска,но,ако се купят повече неща сумата съответно става и по-голяма.Защо да изсипваш 200-300 лири на куп,като може да се плати на вноски,особено ,ако нямаш в момента достатъчно пари.Това е за улеснение на хората...В България не съм виждала такова нещо...

# 148
  • ...живея на последния етаж...
В Турция хората масово пазаруват с кредитни ( а може би и с дебитни) карти. Моя приятелка от Истанбул купува абсолютно всичко на "разсрочка", с карта на шест вноски и на по-високата цена. Разликата  на етикета е лихвата. Но в супермаркетите това не важи, там разликата е от техни си карти, нещо като нашите Била карти. Ако имаш - плащаш много ниска цена за нещо промоционално, обаче без карта цената е редовната. В Кипа съм забелязала , че имат намаления от брошура, и съвсем отделни с карта, която е много коментирана тук. На касовата бележка се отразява със знак минус само намалението с картата, и честно казано, стоките с това намаление не са чак толкова много.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 20:26 от Крас...Ива...

# 149
papaone първата цена е когато плащаш на разсрочено.Например плащаш половината .а другата половина следващия месец.

Общи условия

Активация на акаунт