На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 161
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • ...живея на последния етаж...
Е нали на борсите само кеш пазаруват.

# 481
  • Русе
При плащане с карта на ОББ в чужбина, няма такса.
С карта на Пощенска банка таксата е 0,5% върху сумата.

# 482
  • Димитровград
Е нали на борсите само кеш пазаруват.

Извинявай, изтрих си мнението(бързи ръчички)Smirk
Ами имат си навици хората, иначе почти всички имат терминали. Първо питам - после пазарувам. Smile

# 483
beljata, много ти благодаря за напътствията! Както винаги много точни и ясни. Съветите ти и за Истанбул ми бяха много ценни. Проиграх маршрута с гуглето и вече съм наясно.

Sinara, и на теб благодаря за инфото за паркингите!  Изтеглили сме си офлайн навигация, но съм най- сигурна като се разходя предварително с човечето   Simple Smile

Добро ли е качеството на бензина в Турция ?  

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 23:16 от daniela.qnkova

# 484
Ако отидете рано, може да намерите място на паркингът до Петъчния пазар, откъм главната улица. До него паркират и автобусите на градския транспорт. До Айдън е толкова- 10-15 мин. Като тръгнете от началото на ул.Сарачлар
(откъм петъчния пазар) няма да усетите времето,защото разходката е много приятна.

# 485
Здравейте, в Ераста мол-а продават ли бебешки колички, какви марки и по-изгодни ли са в сравнение с България ?

# 486
Ако отидете рано, може да намерите място на паркингът до Петъчния пазар, откъм главната улица. До него паркират и автобусите на градския транспорт. До Айдън е толкова- 10-15 мин. Като тръгнете от началото на ул.Сарачлар
(откъм петъчния пазар) няма да усетите времето,защото разходката е много приятна.

zlatunka80, много благодаря ! Значи, правилно съм се ориентирала. Гугльо ми го дава 700 м.

# 487
  • Бургас
Здравейте, в Ераста мол-а продават ли бебешки колички, какви марки и по-изгодни ли са в сравнение с България ?
Да, продават бебешки колички в магазин Вebek.

Извинявам се за тъпия въпрос, но къде може да се провери курса на лирата по картите Visa и MasterCard

# 488
[/img]

Ще влезем в града откъм Лозенград по булеварда, на който са Кипа, Мигрос, Марги и Ераста.  Как оттам да стигнем до петъчния пазар,  горе -долу, разбрах  - на кръговото пред Сюлемание наляво, посока изхода към Свиленград, преди моста наляво. Ако греша, поправяйте! Сигурно има и по - пряк път, но предпочитам  "по царския", да не се объркаме нещо  Simple Smile
 Паркингът до пазара платен ли е?
Оттам  как най- лесно да стигна до борсите за перилни препарати

До Борсата може да се стигне, като карате по бул.Талат паша, стигнете бензиностанция Opet и завивате наляво покрай супермаркет Карфур. Ще стигнете до фонтана с Воденицата, оттам завивате  надясно по ул. Tarlakapi и карате само направо докато стигнете до Борсата, където на улицата има статуя на изправен човек. Отдясно има широко място паркинг, където може да паркирате. Под улицата от която идвате(Tarlakapi) е Борсата с перилните препарати( ул. MEZARLIK), там е и зеленчуковата борса.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 00:14 от zlatunka80

# 489

Извинявам се за тъпия въпрос, но къде може да се провери курса на лирата по картите Visa и MasterCard

По курса на банката, към която са издадени картите.  Обикновено на сайтовете им ги има основните валутни курсове.

# 490
Това е пътят от Петъчния пазар (ULUS Pazari) към Борсата.

# 491
  • Варна
Крас...Ива..., очевидно заядливия тон се харесва и на теб. Никой не кара нито теб, нито другата потребителка да купува лири. Всъщност никой никого не кара. Но хората търсят. И купуват. Защо, как и по колко си е тяхна работа. Никого не задължаваме, просто споделяме.

Аз лично не смятам, че в България или в Турция човек може да отиде само и единствено със заредени в картата пари и да е спокоен. Пътувам с малко дете и не мога да рискувам да нямам с какво да му купя вода или кърпички, ако в първия попаднал ми обект нямат ПОС или той не работи.
И да, префърцунено ми е да вадя карта за сметка от 5 лири. Имам право на мнение и също така имам право да го споделя тук. Смятам, че многократно съм била полезна в темата, та дори и с това да не съм била, не мисля, че някой ще страда.

А заядливите постове със сигурност не са полезни никому, но вие продължавате с тях... Кой колкото си може...

Съвсем между другото, не споделих колко лири съм купила. Споменах къде и по колко продават, при тая "суша". Ама колко нови банкнотки сложих в портмонето, само аз си знам. Така оставям на фантазията с колко съм "се набутала".

На моята карта няма такси за пазаруване в чужбина. Последно нямаше и такси за превалутиране, каквито въведоха някои банки. Надявам се да няма изненади сега.
Направо тръпна от очакване за икономията, която ще реализирам от пакет Ариел в Кипа. Тюуу, аз пък не купувам Ариел. Язък!

Отивам да се накажа с приготвяне на малко багаж.

# 492
Papaone, и аз чакам за цената на бензина, макар че вероятно е около тази на дизела. За качеството има ли смисъл да питам?

На нашата кола /Бензин/по някога само с техния бензин ни светва бедна горивна смес. Като заредя в БГ се оправя.
Там по принцип гледам да зареждам основно на Шел и то V-power. Затова гледам тук да напълня догоре на Шел ми се пада последна преди границата, и то 100 октана за да мога там да го размеся.

# 493
Здравейте! Конкретно за Турция има ли разлика дали пазарувам с дебитна или кредитна карта? Благодаря!

# 494
  • Варна
В момента... Опашката на МТ започва малко след бензиностанцията на Лукойл - близо километър...

Елинор, зависи от тарифите на банката за съответната карта.

Общи условия

Активация на акаунт