МБАЛ Св. София (частна клиника на д-р. Мазнейкова) - Тема 2

• 69 705
  • 404
  •   1
Отговори
# 345
Аз се следях по ЗК при др. Кобаков. Доволна съм, но докторът е доста натоварен защото е доста популярен - работи със Зебрите.

Има доплащания за ехограф и изследвания, защото ЗК покрива малко неща - имаш право само на 3 ехографа за цяла бременност ако не се лъжа. А на консултация се ходи всеки месец, тоест има доплащане, по спомен беше около 40лв.

Според мен си струва да се следиш и по ЗК, въпреки доплащанията.

# 346
Много благодаря Simple Smile))

# 347
Здравейте, момичета. Интересувам се от проследяване на бременност в Св. София. Някоя от вас може ли да обобщи на каква сума излиза проследяването - по здравна каса + допълнителните прегледи и изледвания, които се заплащат?

Второто ми питане е при кой специалист бихте ме насоличи за проследяване, съответно за раждане?

Искам да преценя дали има смисъл от ЗК или пренасочване към пакетно проследяване - изцяло частно? Благодаря Simple Smile

Аз съм изключително доволна от д-р Вълчева! Раждането ми беше песен, наложи се да родя по спешност и тя беше на смяна. Моето впечатление е, че тази жена е със златни ръце, операцията мина бързо, възстановяването също. Три месеца по-късно - все едно не съм раждала. Отделен въпрос е, че в онзи момент тя беше човекът който ми вдъхна огромно спокойствие. Страшен човек и специалист!

# 348
Някоя мама, която наскоро е раждала в болницата - знаете ли дали след раждане (естествено) може да се видите с таткото (ако той не е бил на самото раждане). Също така показват ли му бебенцето?

# 349
За естественото не знам дали може да се видите.
При секциото ми казаха, че ще му покажат бебето и ще ме види след операцията и чак на другия ден на свиждането.
Преди години можеше да се влиза по стаите, сега не може, раждах секцио за втори път там преди месец и половина.
Този път си взех отделна стая, която е на долния етаж и реално близките можеха да си идват, когато пожелаят.

# 350
Някоя мама, която наскоро е раждала в болницата - знаете ли дали след раждане (естествено) може да се видите с таткото (ако той не е бил на самото раждане). Също така показват ли му бебенцето?

Можете да се видите с таткото, няма никакъв проблем, след като минат всичкинпроцедури с бебето, може да види бебето за малко дори.

# 351
За естественото не знам дали може да се видите.
При секциото ми казаха, че ще му покажат бебето и ще ме види след операцията и чак на другия ден на свиждането.
Преди години можеше да се влиза по стаите, сега не може, раждах секцио за втори път там преди месец и половина.
Този път си взех отделна стая, която е на долния етаж и реално близките можеха да си идват, когато пожелаят.

Ако нямате нищо против, колко заплатихте общо за раждането със самостоятелна стая?

# 352
Здравейте мамчета. Родих началото на годината при д.р Илияна Мазнейкова(дъщерята на Валентина Мазнейкова). Нормално си родих за няколко часа стана работата, с помощта на старшата акушерка Гергана Велкова. Общо 1400 или 1800( не си спомням вече)платихме като и бащата беше със мен по време на раждането. Мога да ви кажа, че по-уникално и безполезнено раждане не съм си и представяла. Илияна е страшен професионалист и Гергана също, те двете изродиха малката за 2часа общо. След като излезна малката ми направиха шева, и след час и нещо вече бях будна и ме свалиха в стаята. След 30мин ми донесоха малката и си остана при мен целия следобед. Като разбира се след известно време дойде д.р Дамянова(тя също е професионалист ) обясни ми за малката ( кърмене и вс) . През ноща я оставих  на акушерките, за да мога да се наспя . И от следващия ден малката си беше със мен неотлъчно( като аз не съм имала нужда от помощ нито за памперси, хранене , кърмене или каквото и да е било идваше ми от вътре, макар че съм на 23). А относно престоя , бяхме в нормална стая с още едно момиче, нормална баня с тоалетна ( това все пак е болница) . Аз си бях доволна от храната макар че съм свикнала да си похапвам редовно , но си ходех до кафенето им долу и си пазарувах ( а и познавам болницата доста добре). Бащата идваше по всяко едно време ( е не в стаята разбира се ) но се виждахме когато поискаме, дори в 11 вечерта. Относно лекарки/акушерки нямах никакъв проблем . Идваха всяка сутрин в 6 да ни мерят кръвното и дали всичко е наред. Винаги са били насреща за каквото и да е било , обезболяващи и т.н. Относно дрешки/неща за малката нищо не си бях взимала само дрешките за изписване , а за мен дрехи за носене , първия ден бях със памперси за бременни заради лохиите които още течаха и на втория-третия ден си сложих вече обикновенни превръзки. Понеже моите околоплодни води бяха зелени и поседяхме някой друг ден заради малката , защото беше на антибиотик , но си беше през целите дни и нощи с мен . Мен ми тръгна кърмата на 2рия ден и нямах нужда от АМ , но когато носеха на другото момиче ми оставяха и на мен , да имам за всеки случай. Та това е общо взето за раждането на малката. Аз съм изключително доволна и ако имаме още едно дете отново бих родила там. Надявам се да ви е било полезно.

# 353
Здравейте! Според мен следва да се уточнява дали става въпрос за раждане със Зебрите или не, за да получите най-адекватна и вярна информация Simple Smile
Аз бях със Зебрите и др Илияна Мазнейкова и ако не беше точно този екип, щях да съм нормално раждане, преминало в секцио. То ми се размина на косъм, но изцяло заради подхода, помощта, насоките, търпението и хладнокръвната преценка на екипа.
Храната на мен ми допадна доста, но мъжът ми ми носеше и от къщи, защото не ми стигаше Simple Smile
При по-конкретни въпроси, съм насреща да споделя своите наблюдения.

# 354
Bonblita, вие при д-р Вълчева ли се следяхте? Интерсувам се дали дава болнични листове, ако сте наясно. Благодаря

Здравейте, момичета. Интересувам се от проследяване на бременност в Св. София. Някоя от вас може ли да обобщи на каква сума излиза проследяването - по здравна каса + допълнителните прегледи и изледвания, които се заплащат?

Второто ми питане е при кой специалист бихте ме насоличи за проследяване, съответно за раждане?

Искам да преценя дали има смисъл от ЗК или пренасочване към пакетно проследяване - изцяло частно? Благодаря Simple Smile

Аз съм изключително доволна от д-р Вълчева! Раждането ми беше песен, наложи се да родя по спешност и тя беше на смяна. Моето впечатление е, че тази жена е със златни ръце, операцията мина бързо, възстановяването също. Три месеца по-късно - все едно не съм раждала. Отделен въпрос е, че в онзи момент тя беше човекът който ми вдъхна огромно спокойствие. Страшен човек и специалист!

# 355
Bonblita, вие при д-р Вълчева ли се следяхте? Интерсувам се дали дава болнични листове, ако сте наясно. Благодаря

Следях се при д-р Аврамова, но родих по спешност и д-р Вълчева ме пое. Би следвало да издава болнични листове, защитила е специалността си и не се води вече специализант. Simple Smile

# 356
Здравейте, може ли да изкажете мнение за д-р Лекова? Също така дали при нормално раждане анестезията е включена в пакета? И последно пакета за нормално раждане е с двойна стая, може ли да се доплати за единична? Благодаря ви Simple Smile

# 357
Д-р Лекова е прекрасен лекар и човек за мен. Посещавах я и преди бременността си, тя я проследи и ме изроди и през цялото време ме караше да се чувствам безкрайно спокойна.
Включена е анестезията - включено е абсолютно всичко, което може да се наложи по време на раждането.
Може да се доплати за стая (която пак си е двойна, но си само ти и евентуално някой твой близък /таткото/ може да дойде) стига да има свободна такава.

# 358
koketka123, заплащахте ли допълнително за идаване на болнични и издавала ли ви е болнични след 13г.с.?

Аз се водя по ЗК, като досега не съм давала допълнителни пари за прегледи и изследвания. Където се налагаше, ми издаваха направления за други специалисти. Единствено платих болничен престой, защото ми се наложи да постъпя. Чувала съм много добри отзиви за много от следящите АГ. Аз съм при д-р Вълчева и съм изключително доволна - информативна, мила, хладнокръвна, винаги на разположение, много внимателна ☺😍 Нямам опит с частното проследяване в болницата, но за сега по ЗК ме устройва напълно

# 359
Към дамите, родили вече в болницата, откъде  взехте акта за раждане на детето ☺

Общи условия

Активация на акаунт