Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 309
  • 628
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
ох сетих се за лятната студена супа на баба ми - тиквичка, картофче, 2-3 джанки , зелениши от двора и застроена с много мляко. Като изстине се пъха в хладилнка и следобед в нечовешките плевенски  летни жеги - това беше като елексир
пс: в комбинация с парченца много стара питка, станала на камък вече.....

# 256
  • София
Аз за пържени картофи умирам. Мога да ги ям всеки ден и никога не ми омръзват. Даже ми се е случвало по три пъти на ден да ям Grinning

# 257
  • софия
хахах, азз заради тия пусти картофки се сдобих с фритюрник Wink

# 258
  • WonderLand
И аз като цяло много обичам картофи, всякакви. Затова любимия ми уред е актифрая, хем не са мазни, хем не им бая.

Сега се сетих и за пилешките крилца и сърчица.

# 259
  • София
Със сърчица правя една много лесна манджа-супа с ориз.
Днес сме на пържени картофи и пържен салам.

# 260
Разядка от нарязана на ситно краставица, майонеза и една консерва добре отцедена от соса риба тон, плюс малко сол. Рецептата я видях в този форум, върху препечена филия е трепач.

# 261
  • В градината...
Лятна студена супа от тиквички, ориз, фиде, мялко и захар. Сладка и охлаждаща.

# 262
      В последните дни- оризови или царевични крекери/ от Билла/, намазани с хайвер и върху хайвера- някакъв зеленчук- домат, краставичка, маслинка. Дори често, заедно със салата , това ми е вечерята.

Това е кулинарната тема, в която съм се заседявала най-дълго, вероятно заради привлекателното  начало "Нещо просто..." Никак не обичам да се прекарват часове в кухнята за обикновени обеди и вечери. Евентуално, за някой празник- сладкиш или по- засукано ястие, ама ми е абсолютно губене на време.

Тази вечер ще правя пилешките пържоли на CVETETO3101, накиснала съм ги от снощи в марината. Само ме съмнява този корнфлейск дето го взех дали ще стигне, ама имам наблизо магазин.

# 263
  • WonderLand
Бързам да ви споделя днешния обяд - препечена филийка пълнозърнест хляб, отгоре намачкано авокадо и върху него яйце на очо, което посолих щом го чукнах в тигана. Невероятно вкусно! ММ пък си добавя и домат на кръгчета отгоре.

# 264
Сиренца и кашкавалчета в бекон или прошуто на грил тиган-бързо и лесно.Увиват се парченца сирене/кашкавал в бекон/прошуто и се запичат за кратко.Може и на шишче да се нанижат

Паниран кашкавал в кори за баница-аламинут е и никога не се разтича.Става и със сирене или топено сирене.

Салата  от настъргани варени яйца,майонеза и малко горчица.Понякога със сирене и зелен лук.

Лютеница,пасирана с варени жълтъци и разбъркана с нарязаните белтъци.

Последните две задължително с препечени филийки  Heart Eyes

# 265
аз също мога да споделя моя обяд. червена чушка пълнена със синьо сирене и с нея 2 домата

# 266
Салата от риба тон, кисели краставички, царевица. *.*
Кисело мляко със замразени горски плодове.
Филийка със сирене и кашкавал и отгоре сусам запечена на парти грила.
Филийка с яйце и сирене изпечена.

# 267
...
Филийка с яйце и сирене изпечена.
на това му викаме също принцеси и слагаме отгоре една солидна шайба вкусен домат

# 268
lady_gothic, може ли да споделиш детайли и тънкости при приготвяне на кашкавал в кори за баница?

# 269
lady_gothic, може ли да споделиш детайли и тънкости при приготвяне на кашкавал в кори за баница?
Кашкавала се нарязва на филии с големина и размер по избор (при мен на квадрати с дебелина един пръст).Парчетата се увиват на пликче(поставят се в средата и се загръщат) в лист кора за баница (обикновено една кора разделям на 4 парчета,защото и кашкавала не е на големи плочки).Потапят се в купичка с разбити яйца хубаво да се напоят и се пържат в дълбок съд с повече загрята мазнина до златисто.Аламинут е.
Няма как да се сбърка-единственото е да не се накъсат корите,да са хубаво натопени в яйце отвсякъде и при обръщането при пържене да не се набожда с вилица че да не изтече кашкавала.
И в загрята фурна става ,но ние си го харесваме пържен ,после го отцеждам върху кухненска хартия .

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 16:50 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт