Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 225
  • 628
  •   1
Отговори
# 240
  • WonderLand
Аз правя с тиквички нещо като @пържени картофки@. нарязвам на дълго и после още веднъж да станат четвъртини и после режа на тънки малки триъгълници.
Слагам в тефала с горещ въздух със зехтин , черен пипер и морска сол и ги врътвам .
После направо вадя в купите и мъниците лапат . много обичат.

Тефал Атифрай ли ползваш? Колко време ги въртиш в него?

# 241
# 242
  • WonderLand
А стават ли златисти тиквичките за толкова време при теб? Аз като ги пусна им трябва около 55 минути да придобият лек златист цвят и да не са хрупкави отвътре.

# 243
Ако оставиш тиквичките да се отцеждат посолени за около час, после много по-бързо стават златисти и хрупкави.

# 244
А стават ли златисти тиквичките за толкова време при теб? Аз като ги пусна им трябва около 55 минути да придобият лек златист цвят и да не са хрупкави отвътре.

за 20 стават. за 15 са достатъчно добре за кисело мляко с копър и чесън.
патладжана правя по същия начин и после си измислям дресинга или белени домати от консерва с чесън и зелени подправки, дали оцетения дресинг от предната страница ... или само с овче сиренце ...

# 245
  • В градината...
Ако оставиш тиквичките да се отцеждат посолени за около час, после много по-бързо стават златисти и хрупкави.
Когато се осолят, по-лесно им излиза водата. И наистина стават по-хрупкави.
А ако са от тъмнозелените, още повече. Те съдържат по-малко вода.

# 246
  • WonderLand
Не се бях сетила, но следващия път ще пробвам, благодаря момичета.

# 247
Аз правя често мусака с тиквички. Аз и тази с картофи я правя по бързия начин, без задушаване предварително. Направо в тавата картофи(или тиквички) на кубчета, морков, лук, накъсвам каймата, подправки, мазнинка, вода, обърквам всичко и пека. После заливката.

# 248
забравих да кажа , че тази последната мусака става много бързо и лесно с предварително приготвени тиквички или патладжани както описах по-горе. приготвям ги , приготвям смеската в един съд, в тавичката постилям половината тиквички или патладжани сипвам плънката и после посипвам другата половина. Отгоре заливка или по желание.

# 249
  • София
Рецептите са хубави, ама хич не отговарят на заглавието. Нито са прости , нито бързи. Мисля че трябва да се придържаме към 10 минути за приготвяне и 2-3 съставки. Една тава тиквички не можете да изпържите за 15 минути, освен във фритюрника.

# 250
  • град-държава
Детето обожава мусака от тиквички, но си иска готвене. Изобщо последната страница не отговаря на темата.😉

# 251
  • На брега на реката
Обожавам тиквички!
Правя си от тях подложка за пица и редя отгоре моцарела, босилек и сушени доматки и запичам. Лятно, леко и вкусно.
Баба едно време пък ни правеше десерт с тиквички на фурна, абе все едно макарони на фурна, ама с тиквички.
И любимото - салата от сурови тиквички, копър, захтин,сол, оцет и малко чесън. Но тиквичките душмански нарязани на едри парчета. За разкош слагам и микс маслинки без костилка и мога само това да ям за вечеря.

# 252
според мен има различни @готвачи@. т.е. има подробни и могат зял ден да кусурят едно ядене ... но има и бързо и просто готвещи, което същото ще го докарат с малко преподготовка на помощтни уреди доста бързо.
Има разлика във вкуса , разбира се , но добрите готвачи са си готвачи и при тях ходим за наслада Yum
а аз като обикн. майка готвя за да нахраня гарджетата , вкл. един едър симпатичен гарван Simple Smile

# 253
  • WonderLand
Eй как се сетих сега, много обичам пресен бял хляб, дори само така да си го ям. Обичам и такъв хляб с маслни и бял хляб с хубаво сиренце, а може и с двете наведнъж.

# 254
И масло, и масло! Аз обичам хубави, солени маслини с розов домат ммм

Общи условия

Активация на акаунт