Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 176
  • 628
  •   1
Отговори
# 225
Как казахте, че папкате маскарпонето? Току що си взех кутия от Лидл, за да пробвам направо от кутията с лъжицата - тъй поне помня че правехте.
Ама то е едно такова мазно, като сгъстена сметана.
Децата и намазано на бисквита не го щат:-(

# 226
Сложи му малко мед и какао. После го изсипи във формички за сладолед. Ако нямаш, в обикновени пластмасови чашки и забучи по една клечка. След няколко часа ще имаш сладолед, който можеш да връчиш на децата.

# 227
  • град-държава
Направо с лъжицата и като сладолед, или както се набива Нутела от буркана.😆
За по-лек вариант, разбиваш млечна сметана и смесваш с маскарпонето. Става пухкав крем.

# 228
Те не го харесаха, обаче баща им не беше предубеден. С други думи, не остана достатъчно материал за сладолед.
Друг път обаче няма да си вземам, адски мазно ми се видя. За ММ - незнам Simple Smile

# 229
Да, мазно е. Затова ми е идеално за моята диета. Но ти можеш да го смесваш с цедено кисело мляко (ама истинско мляко) за разни кремове или парфета. С малини е трепач.

# 230
  • град-държава
Направи Тирамису, едва ли няма да им хареса.

# 231
Понеже имам много тиквички в градината и вече се чудя как, по дяволите да ги готвя, та вчера за обед опържих доволно количество тиквички и тъй като ми е писнало от киселото мляко, направих дресинг от оцет, балсамов оцет, зехтин, чесън и копър. Значи после какво стана, не е истина, много го харесаха, даже си поляха с това сосче и пържените картофи. Направих си го в бурканче и си имам и за довечера, мляс-мляс Simple Smile

# 232
...направих дресинг от оцет, балсамов оцет, зехтин, чесън и копър.
Можеш да добавиш малко захар или мед в смесителя на соса. Понеже в градината нямаме копър, но мнгоо джоджен ... слагам доволно джоджен. става супер.
мисля тази тема ми е ного виновна, че ми отесняха отново панталоните. Аз имах напредък ... тъкмо се радвах и сега ми стягат пак. Много опасна тема е това.

# 233
  • WonderLand
Аз сега се сещам за бобена салата - сварен боб, праз лук или червен лук - много, магданоз, оцет, олио и сол, може и лютеница да се добави, страхотно става. Много обичам и пасирана извара. Ям си я просто така или я обърквам със сол, сирене и лютеничка (мляс - мляс) върху препечена филийка ммм (мляс)

# 234
  • Бургас
Понеже имам много тиквички в градината и вече се чудя как, по дяволите да ги готвя
Две мои любими рецепти

Пълнени тиквички с яйце и сирене
2/3 средно големи тиквички се разрязват по дължина на две /като лодки/и се издълбават с лъжица. Посолени се запичат  леко  във фурната с малко вода/зехтин. Издълбаното от тиквичките се накълцва и запържва, заедно с един домат, чесън. Като изстине се прибавя към сместта 2/3 яйца /според големината на тиквичките/ и сирене. Поомекналите тиквичките се пълнят и се допичат. Може накрая да се добави и кашкавал отгоре.

Руло от тиквички
3 /4 тиквички
3 яйца
100 гр кашкавал
За плънката:
1/2 пакетчетата сирене крема
1 лъж. заквасена сметана
чесън,  копър
Настърганите тиквички се отцеждат и посоляват и смесват с др. съставки. Разстилат върху намаслена хартия за печене в подходяща тава, така че пластът тиквички да не е повече от сантиметър /за да се огъва, без да се чупи рулото/. Като изстине се маже с плънката и завива на руло.

# 235
  • WonderLand
И аз да споделя моя много любима рецепта с тиквички. 2кг тиквички се настъргват (аз пускам в чопъра, че ме мързи) на едро. Осоляват се с една пълна чаена лъжичка сол и се оставят а поне 30 мин. Като минат 30мин се изцеждат много хубаво. Към тях се добавят копър, чесън, 2 с.л. с връх галета и 6 -8 яйца (зависи от размера). Всичко се обърква много добре и се оставя да престои 30 мин. Незалепващ тиган се намазва с мазнина и с лъжица се гребва от сместа и се струпва на купчинки върху тигана, а с гърба се оформят като шницелчета, малко по-дебелички, които се пекат до готовност.

# 236
Благодаря ви, девойки, ще се възползвам. Аз и палачинки от тиквички правих, ама то като се прави често и омръзва.

# 237
Любимо с тиквички миналото лято ни беше кордон бльо.Става за 15-20 мин (е зависи колко ще направите).
Тиквички се нарязват на кръгчета.Нарежда се тиквичка,кашкавал,шунка,кашкавал и пак тиквичка. Панира се с брашно,яйце,галета и се пържи в повече олио.Сервира се с млечно чеснов сос.
Може и да се изпече,шунка та да се замени с друг колбас,кашкавала с друго сирене .Бързо и вкусно.

# 238
Аз правя с тиквички нещо като @пържени картофки@. нарязвам на дълго и после още веднъж да станат четвъртини и после режа на тънки малки триъгълници.
Слагам в тефала с горещ въздух със зехтин , черен пипер и морска сол и ги врътвам .
После направо вадя в купите и мъниците лапат . много обичат.

# 239
  • софия
И аз да споделя моя много любима рецепта с тиквички. 2кг тиквички се настъргват (аз пускам в чопъра, че ме мързи) на едро. Осоляват се с една пълна чаена лъжичка сол и се оставят а поне 30 мин. Като минат 30мин се изцеждат много хубаво. Към тях се добавят копър, чесън, 2 с.л. с връх галета и 6 -8 яйца (зависи от размера). Всичко се обърква много добре и се оставя да престои 30 мин. Незалепващ тиган се намазва с мазнина и с лъжица се гребва от сместа и се струпва на купчинки върху тигана, а с гърба се оформят като шницелчета, малко по-дебелички, които се пекат до готовност.
Същото с добавка на малко кис мляко и 1 сп лъжица брашно и малко масълце и в тавичката във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт