Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 158
  • 628
  •   1
Отговори
# 180
Обичам много да си откъсна домат от градината и така без нищо да го изям за мен е блаженство.
Божествено е да си го откъснеш сама и да ти замирише неповторимо на "зелено" от стъблото на самия домат.

А иначе картофи - всякакъв вид, магданозени кюфтенца, сармички лозов лист, кьопоолу, патладжан - по всякакъв начин, домашен пастет от дробчета, пилешка пържолка с корнфлейкс, богата шопска салата  ... ох, окапах клавиатурата...

# 181
пилешка пържолка с корнфлейкс,

Това, моля да споделиш!Звучи вкусно!

# 182
  • В градината...
Парче козе сирене. Ама направено от човека, който ни доставя млякото. Без нищо. Само сирене. Точно от него мога да ям до спукване.

Точно същото щях да пиша, но видях, че са ме цитирали направо!
На нас наши познати ни дават сирене, имат кози, та дават прясно, аз си го слагам в саламура и за една нощ става страхотно! Ядеш до пръсване.

# 183
пилешка пържолка с корнфлейкс,

Това, моля да споделиш!Звучи вкусно!
Моменталически. От лесно, по-лесно и най-важното вкусно. Пилешки пържолки /без значение с кожа или без/. Ако ти се заиграва - можеш предварително да ги мариноваш - често ползвам сухата марината на Йоткер или в кисело мляко за 1 нощ. Но ги правя и без всякаква марината. Значи, измиваш, подсушаваш и си овалваш в майонеза + по желание 1 с.л. горчица - да се получи смес  /аз напоследък ползвам за целта Провансал на Махеев от Фантастико/. После овалваш в корнфлейкс  - без да го чукаш. Редиш в застлана с пекарска хартия тава - може и на разстояние, но аз ги редя плътно и печеш на 200 градуса фурна - дори често включвам на вентилатор отдолу и така не ги обръщам. Топлички са толкова хрупкави, а отвътре меки. Не соля, защото в майонезата си има достатъчно. Опитай и ще видиш колко са вкусни, после като изстинат запеченият корнфлейкс поомеква, но са си пак вкусни.

# 184
CVETETO3101

Благодаря от сърце, много вкусно звучи bouquet

Скоро ще го направя, предполагам, че и на сина ми ще се хареса, звучи точно по негов вкус!

# 185
Fever Ray, а ти как го правиш туй зеленце - http://bg-mam.ma/p/1050992/37068616 - Бланширано прясно зеле с копър и сирене ???Хайде, моля те сподели!

Светкавица  - после сподели, радвам се, че ти допада и ще зарадваш юнака!

И забравих 2 фантазии за студена биричка - запечен чироз овкусен с лимонов сок и чесън /вече само спомен - че чирозите изчезнаха май/ и нарязан хляб на хапки - овалват се в зехтин, поръсват се с мъничко Вегета и се запичат в тава върху хартия - хрупки без насита, а що бира се изпива ....

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 19:33 от CVETETO3101

# 186
Предполагам, че първо ги задушава в МВ цели, небелени, само се надупчват с вилица. Пресните дори нямат нужда от вода.
Въобще не им трябва вода - пресни или стари картофи. Измиваш добре и надупчваш с вилица. Слагаш ги в голяма йена с капак и на по 3-4 мин на МВ до готовност. Вадиш и белиш. После можеш да пълниш като daviz, да си направиш пюре, да ги посмачкаш съвсем леко в средата и ръснати със самардала и малко парченце масло - да ги пекнеш леко,  да си направиш картофена салата, руска салата или картофи соте на грил тиган. Стават много бързо и лесно. Варианти много. Само съм забелязала, че не бива да се застояват за повече от ден-два, дори в хладилник - губи им се вкуса, а прясно приготвени са си чудни.

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 19:58 от CVETETO3101

# 187
  • софия
всички варияции на картофите - човек убивам. Ако ме заржат на някой необитаем остров и трябва да избирам три храни - картофи, кис мляко - за трето се колебая м/у 20 неща Simple Smile

# 188
Ау! Последният пост все едно аз съм го писала.

# 189
Не знам разядка ли се казва или как, но научих рецептата от една моя леля, правя я точно за 40 минути - 3 средно големи патладжана ги пека във фурната 30 минути на 250 градуса в тава, вадя, обелвам почти веднага (бързо изстиват) и слагам в робота за мелене, добавям крема сирене и майонеза, счукани 2 скилидки чесън и врътвам да се смелят. Става невероятно вкусно на препечена филийка, а може и да не я препича човек Simple Smile Даже сол не слагам, че не обичам много соленото. Утре ще си направя, дояде ми се изведнъж Grinning
прилича ми на кьопоолу - което адски обичам!

# 190
  • Някъде там
Рязко огладнях ...Тук се запасих с идеи за близките две три години.
Нещо бързо и вкусно се сетих.
Топено сирене стопено 😊.
Взимам от тези на триъгълник две три кутии.Слагам в тигана да се разтопи през това време препичам франзела и вечерята готова.Салатата към това е задължителна.

# 191
В една чиния слагам парче сирене намазано с лютеница, отгоре малко масло и кашкавал. За 1 мин в микровълновата и става 6.

Също запечен сандвич от филийка със сирене и резен пресен домат, малко сух босилек.

# 192
Отскоро ми е любимо:пастет от авокадо

Узряло авокадо(намачквам с вилица), сварено яйце(настъргвам при авокадото), добавям и сирене, капвам две капки лимон, малко зехтин и накрая ако не харесам консистенцията - пасирам.

Като време 5 до 7 мин :=)

Пастетът от авокадо мажа на филийки черен хляб /препечени :=)

# 193
  • София
Fever Ray, а ти как го правиш туй зеленце - http://bg-mam.ma/p/1050992/37068616 - Бланширано прясно зеле с копър и сирене ???Хайде, моля те сподели!
 ....

Нарязвам зелето на едри парчета и го бланширам във вряла вода със сол. Докато още пари, слагам масълце и сирене и го разбърквам, за да се разтопят. Ръсвам копър и го ям още топло.

Пастетът от авокадо е мое скорошно откритие и наистина е много приятно. Наскоро се научих да ям авокадо. Преди това ми се струваше блудкаво.

# 194

rumka833, не прилича хич на кьопоолу, щото то нали освен с патладжана е с печени чушки и домати, но ако го опиташ, гарантирам, че ще ти хареса Simple Smile
(що ли влязох тук като от миналата седмица съм се сложила на моя си диета и сега съм мнооооого гладна )

Общи условия

Активация на акаунт