Истанбул [тема 45]

• 69 658
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Затова се бях спряла на Хилтън Simple Smile
Има си подземен гараж и не го мислиш Simple Smile
Разубедихте ме, защото писахте че е далеко от забележителностите.

# 376
  • София
Белята, ето от тук се вижда какво е положението от ноември 2017 г. Няма нито една паркирала кола. Може да е случайност, но може и да са започнали да ги гонят.

Гала, Сиркеджи определено е по-добро място, но все пак и в Лалели не е толкова лошо. А и щом е на голямата улица, няма да се налага да слизате надолу в квартала. Всъщност точно "надолу в квартала" настаняват 90 % от българските туристически агенции.  Wink Щом си го харесала, резервирай! Забележителностите не са далече!

# 377
  • On the sea
Затова се бях спряла на Хилтън Simple Smile
Има си подземен гараж и не го мислиш Simple Smile
Разубедихте ме, защото писахте че е далеко от забележителностите.
Виж Zeynep Sultan hotel имаше платен паркинг на няколка крачки от хотела. Намира се на Султанахмед зад Света София някъде се пада. По принцип пише, че имат паркинг и ако ги предупредиш едва ли ще има проблем понеже уличката беше задънена и движение почти нямаше.

# 378
  • Варна
Не казах, че са далече, а че може да се наложи вечер да ползвате трамвая. Или ако сте натоварени. Три спирки са от Султанахмет, ама си е доста вървене, когато си капнал. Пък и цената е висока, но това е твоя работа. На главната е, точно зад трамвайната. Който е отсядал в Лалели, го е виждал. Вдясно от него леко надолу е Бююк Шахинлер, а пресечката вляво води до моя любим Бекдаш Делукс. Няма да се "гмурвате" в квартала, но шум вероятно ще има.
Пълно щастие няма. Ако минусите са пренебрежими, резервирай.
Опитахме да сме полезни. Аз за нас си ровя доста, като резервирам...

# 379
Благодаря ви за помощта. Писах на Zeyneb Hotel. Добре изглежда, но и цената не е мнохо по-ниска. Положителното е, че е по-близо до забележителностите.
Имам още малко време да поровя. Разбрах, че сайта на букинг не работи в Турция, така че трябва до края на месеца да съм резервирала.
Ако някой се сети за друг хотел в района с паркинг, може да предложи Simple Smile

# 380
  • на Мелмак
Нашият хотел е между Света София и Султан Ахмед Джамия. Дано сме доволни. Когато го резервирах не бях чела темата, не знам нищо за района😎. ММ само искаше паркинг 😀.

# 381
Здравейте момичета, искам да ви питам между гара Халкали и Сиркеджи какво е разстоянието? И също така ми казаха че било по изгодно да се плаща в евро? Аз съм обменила 1500 лири и отделно евро ще имаме а хотела и където може ще платим и с карта

# 382
  • София
 Здравейте, тази година за първи път организирам самостоятелна почивка в Турция за 10 човека.  Пристигаме на гара Сиркеджи и трябва да се придвижим до летище Сабиха Гюкчен. Разучавам вариантите за придвижване с ГТ.
Не можах да се ориентирам обаче какво е разстоянието от спирката на М4 до спирката на Хавабус в Кадъкой. Някой знае ли? Предвид голямата група си мисля, че ще е по добре да организирам трансфер от гарата до летището. Може ли да ми предложите  фирма за трансфер? Благодаря предварително!

# 383
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, весело изкарване!

Букинга отдавна има някакъв проблем и в листа с резултатите. Аз процедирам така - отварям някой хотел, цъкам върху картата и почвам с курсора един по един в района, който ме интересува, да ги преглеждам. Така се появяват и други хотели, които иначе при търсене по дата и сортиране по признак ги няма. Често са и по-евтини, което за мен е обяснение защо ги крият.

# 384
Здравейте момичета, искам да ви питам между гара Халкали и Сиркеджи какво е разстоянието? И също така ми казаха че било по изгодно да се плаща в евро? Аз съм обменила 1500 лири и отделно евро ще имаме а хотела и където може ще платим и с карта

Здравейте.
Разстоянието между гара Халкали и гара Сиркеджи е средно около час път, но може и повече да отнеме, зависи колко е натоварено движението.

# 385
  • София
Здравейте, тази година за първи път организирам самостоятелна почивка в Турция за 10 човека.  Пристигаме на гара Сиркеджи и трябва да се придвижим до летище Сабиха Гюкчен. Разучавам вариантите за придвижване с ГТ.
Не можах да се ориентирам обаче какво е разстоянието от спирката на М4 до спирката на Хавабус в Кадъкой. Някой знае ли? Предвид голямата група си мисля, че ще е по добре да организирам трансфер от гарата до летището. Може ли да ми предложите  фирма за трансфер? Благодаря предварително!
Разстоянието от спирката на М4 до спирката на Хавабус в Кадикьой е около 500м. Със стотина метра по-близо е спирката на ферибота.  Simple Smile
До спирката на Хавабус от Сиркеджи съм се придвижвал и по двата варианта. С метрото и с ферибота.
За мен лично с ферибота е по-удобно, защото с метрото от Сиркеджи имаш много дълги коридори вървене пеша+ много стълби и ескалатори + смяна на метро линия.
А за ферибота се качваш на трамвая от Сиркеджи и слизаш на следващата спирка на Еминюню. Пресичаш по пешеходната пътека /не слизаш в подлеза/ и си на ферибота. Ферибота за Кадикьой е удобен за качване на куфари, защото и това е важно. Сядаш си на долната палуба и след това лесно излизаш на брега. Тръгваш наляво от фериботното пристанище и на края на автогарата си на спирката на Хавабус Simple Smile
Ако не ти се дават 10 лири за Хавабуса, може да ползваш и градските автобуси за Сабиха Гьокчен, ако си с Истанбул карт ще ти е 2 лири до летището.
Миналият месец като се прибирахме от Сабиха Гьокчен беше в 12 през нощта и тъй като не ни се чакаше Хавабуса се качихме на градския автобус. Нямаше трафик през нощта, не спираше на всяка спирка автобуса и пристигнахме горе долу с 15тина минути по-бавно от шатъла на Кадикьой, но ако пътувате през деня ще си има трафик, а и ако сте с куфари е по-трудно в градския автобус...
За трансфер можете да се обадите на тази фирма, ползвал съм ги и са коректни и точни: https://www.istanbulairporttransfer.com/

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 12:58 от Роже

# 386
  • София
Благодаря Роже, полезен както винаги! Притеснено ми е за придвижването с ГТ , защото както разбрах на гара Сиркеджи се пристига около 8.30. Самолета за Анталия е в 12.05. Не знам дали времето ще ни стигне да сме навреме на летището. Струва ми се че с трансфер е по-сигурно. Ще пробвам на връщане придвижването с ГТ. Тогава ще имаме достатъчно време в Истанбул!

# 387
  • Варна
Нашият хотел е между Света София и Султан Ахмед Джамия. Дано сме доволни. Когато го резервирах не бях чела темата, не знам нищо за района😎. ММ само искаше паркинг 😀.

etty775, сподели, моля те, кой е този хотел.

И едно питане - препоръка...

Понеже все повече хора ползват истанбулските летища за полети към различни точки на света, дали няма да е по-полезно за тях да се направи отделна тема, в която да се коментират трансфери, удобни хотели и пр. В тази тема постовете с подобна важна информация се губят между тези, посветени  конкретно на града и това ги прави безполезни, в перспектива.
Дано някой от имащите или търсещите подобна информация се ангажира да направи специална тема... За да е полезен...

# 388
Здравейте мина ли Байряма и утре ще работят ли пазарите ?

# 389
  • Варна
Деска, Байрама мина. За кои пазари питаш?

Общи условия

Активация на акаунт